سس سفید فرانسوی یا سس بشامل، چاشنی ایدهآلی برای بسیاری از غذاهاست. سسی است که خود فرانسویها گاهی به جای شیر در آن خامه میریزند یا آن را با آب مرغ یا ماهی غنی میکنند. اگر میخواهید پاستا با سس قارچ درست کنید یا قصد آماده کردن سسی خوشطعم برای استیک را دارید، طرز تهیه سس سفید را در این مطلب بخوانید.
مواد لازم
- شیر: 2 پیمانه (خرید شیر کاله از دیجیکالا)
- پیاز کوچک (رنده شده): 1 عدد
- آرد سفید: 3 قاشق غذاخوری
- کره: 3 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل قرمز ساییده: کمی
بیشتر بخوانید: طرز تهیه چند نوع سس تند
طرز تهیه سس سفید
کره را در یک تابه داغ کنید و پیاز رنده شده را در آن کمی تفت دهید. قبل از آنکه رنگ پیاز تغییر کند، آرد را به آن اضافه کنید و کمی بچرخانید. قبل از آنکه آرد رنگ بگیرد، شیر را اضافه کنید و تا زمان جوش آمدن هم بزنید.
شعله را کم کنید و به سس اجازه دهید که حدود 10 دقیقه روی شعله بسیار ملایم بجوشد. سپس نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
سس سفید را میتوانید به صورت گرم سر سفره بگذارید یا اینکه قبل از سرو کردن غذاها، سس را رویشان بریزید.
همانطور که گفتیم میتوانید به جای نیمی از شیری که در این دستور آمده، در سس آب قلم یا آب مرغ بریزید. در صورتیکه میخواهید سس چربتر و غلیظتر شود، میتوانید به جای شیر در آن خامه بریزید.
اگر در محاسبه زمان اشتباه کردید و سس کمی سفت شد، میتوانید دوباره آن را روی آتش ملایم بگذارید و با شیر کمی رقیق کنید.
با اضافه کردن سیر له شده در ابتدای کار(همزمان با پیاز) میتوانید سس بشامل ساده را به سس سیر تبدیل کنید و طعم متفاوتی را ایجاد کنید. اما یادتان نرود که به همه غذاهایی که با سس سفید قابل طبخ هستند، نمیتوانید عطر سیر را اضافه کنید.