
مدیرکل مواد غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: در کشور ما مردم دچار بیشخوری قند هستند و سالانه حدود 30 کیلوگرم قند مصرف میکنند درحالی که در بسیاری از کشورها این رقم به 15 کیلوگرم میرسد.
به گزارش به نقل از فارس، وحید مفید مدیرکل مواد غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو اظهار داشت: حدود دو دهه قبل یکی از معضلات کشور بحث بیماریهای واگیر بود که با برنامه واکسیناسیون و تدابیر اندیشه شده مشکلی در این زمینه وجود ندارد اما امروز بیماریهای غیر واگیر مانند قلب و عروق، پرفشاری خون از جمله معضلات کشور هستند.
وی گفت: برخی از آمار نشان میدهد حدود 80 درصد از مرگ و میرها به دلیل این بیماریها است که تغذیه نقش اساسی در بروز آنها دارد. در بخش تغذیه به میزان قند و نمک و چربی میتوان اشاره کرد، در کشور ما مردم دچار بیشخوری قند هستند و سالانه حدود 30 کیلوگرم قند مصرف میکنند درحالی که در بسیاری از کشورها این رقم به 15 کیلوگرم میرسد.
مفید افزود: در خصوص مصرف نمک نیز ایرانیها دو و نیم تا سه برابر مقادیر توصیه شده نمک مصرف میکنند، میزان متوسط نمک مصرفی 5 گرم است درحالی که برخی افراد روزانه 15 گرم نمک مصرف میکنند.
مدیرکل مواد غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد: آمار مصرف چربی در کشور بالا بوده و نزدیک 25 الی 30 کیلوگرم روغن مصرف میکنند، اگر چربیها درصد اسید چرب بالایی داشته باشند یا ترانس دار باشند مخاطرات زیادی را برای سلامت خواهد داشت و پیش زمینه بیماریهای قلبی و عروقی خواهد بود.
وی افزود: از سال 94 اقداماتی برای کنترل میزان قند و چربی در محصولات غذایی انجام شده و طی برنامهای در دو بخش استانداردهایی برای محصولات غذایی صنعتی تدوین شد، به عنوان مثال در پنیر تازه درصد نمک 4 درصد بوده که به دو و نیم درصد رسیده و درصد نمک نان به یک درصد رسیده است. در محصولات صنعتی در انواع کیکها میزان قند 10 درصد نسبت به عدد قبلی کاهش یافته است.