ماهان شبکه ایرانیان

ریبوفلاوین موجود در انواع مواد غذایی

این ویتامین محلول در آب بوده بنابراین "اوردوز" آن بندرت اتفاق می افتد اماریبوفلاوین یا آریبوفلاوینوز در اثر کمبود ویتامین B۲ (ریبوفلاوین) در بدن ایجاد می‌شود.

ریبوفلاوین موجود در انواع مواد غذایی

آشنایی با ریبوفلاوین

 

ویتامین B2 ویتامینی است که بطور گسترده‌ای برای متابولیسم مناسب سلولها مورد نیاز است.

این ویتامین محلول در آب بوده بنابراین "اوردوز" آن بندرت اتفاق می افتد اما ریبوفلاوین یا آریبوفلاوینوز در اثر کمبود ویتامین B2 (ریبوفلاوین) در بدن ایجاد می‌شود.

این اختلال معمولاًدر اثر دریافت ناکافی منابع غذایی بعلت سوءتغذیه پروتئین-انرژی یا الکلیسم دیده‌می‌شود.

گوشت گوساله 100 گرم                                0.8 میلی گرم

شیرکم چرب یک لیوان                                   0.9 میلی‌گرم

سالمون 100 گرم                                         0.5 میلی‌گرم

قارچ یک فنجان پخته                                     0.5 میلی‌گرم

اسفناج یک فنجان پخته                                 0.4 میلی‌گرم

بادام 30 گرم                                               0.3 میلی‌گرم

آووکادو یک عدد                                           0.3 میلی‌گرم

تخم‌مرغ یک عدد                                          0.3 میلی‌گرم

موز یک عدد                                               0.2 میلی‌گرم

گوشت بوقلمون 100 گرم                              0.3 میلی‌گرم

 

علل  کمبود ریبوفلاوین

شایع‌ترین علت کمبود ریبوفلاوین در بدن رژیم غذایی نامناسب است.

به همین دلیل این اختلال بیش‌تر در کسانی که به‌طور محدود از غذاهای حاوی ریبوفلاوین چون گوشت، تخم‌مرغ، شیر، پنیر، ماست، سبزی و آرد کامل استفاده می‌کنند دیده‌می‌شود.

کمبود ریبوفلاوین هم‌چنین می‌تواند در افرادی که دچار نقص در فعالیت‌های کبدی هستند ایجاد شود، چرا که مانع از استفاده مناسب از ویتامین‌ها می‌شود.

به همین دلیل اختلال در جذب ریبوفلاوین و سایر ویتامین‌ها چون تیامین در افراد دچار به الکلیسم نیز شایع است.

نوردرمانی جهت درمان زردی در خردسالان نیز موجب از بین رفتن ریبوفلاوین می‌شود که ممکن است باعث ایجاد کمبود این ویتامین در بدن شود.

در واقع این ویتامین به نور حساس بوده و به‌عنوان مثال قرار دادن بطری شیر جلوی مغازه‌ها بعلت تابش نور افتاب، این ویتامین را در شیر از بین می‌برد.

میزان میانگین ریبوفلاوین مورد نیاز بدن روزانه بین 1/1 تا 1/3 میلی‌گرم برای بزرگسالان و 1/6 برای زنان باردار یا شیرده می‌باشد.

علایم کمبود ریبوفلاوین اغلب عبارت‌اند از گلو درد، قرمزی و التهاب غشاءهای مخاطی دهان و گلو، التهاب گوشه لب، استوماتیت، گلوسیت، التهاب زبان، درماتیت سبورئیک و کاهش میزان گلبول‌های قرمز خون. کمبود ریبوفلاوین معمولاً با کمبود سایر ویتامین‌های محلول در آب همراه است.

مطالعات انجام‌شده درمورد شیوع سرطان مری در میان ترکمن‌های عراق نشان می‌دهند که کمبود مزمن ریبوفلاوین و تومورهای بدخیم در مری به هم ارتباط دارند.

هم‌چنین در مطالعات انجام‌شده بر زنان باردار مشخص شده است که احتمال ابتلا به پره‌اکلامپسی در زنان دارای کمبود ریبوفلاوین 4/7 برابر زنان سالم است.

بیشتر بخوانید:

میزان ویتامین E در 100 گرم مواد غذایی

تیامین موجود در 100 گرم انواع مواد غذایی

میزان ویتامین A در 100 گرم مواد غذایی

با چه میزان سبزیجات 100 کالری دریافت می کنیم؟

در 100 گرم مواد غذایی چه میزان کالری است؟

 

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان