بعضیها رسم دارند که در اولین شب سال نو، رشتهپلو بار بگذارند و بعضی دیگر در این شب ماهی سفید میپزند. اما غذای شب اول سال نو، برای همه مشخص و از پیش تعیین شده نیست. بعضیها در این شب، یک غذای ایرانی مجلسی را سر سفره میآورند و هر سال، غذای متفاوتی را برای شام عید آماده میکنند. اگر شما هم روش پخت یک غذای مجلسی ایرانی را جست و جو میکنید، این مطلب را بخوانید. ما طرز تهیه پلو ماهیچه مجلسی را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم برای تهیه ماهیچه
- ماهیچه گوسفندی: نیم کیلو
- زعفران دمشده: به مقدار دلخواه
- نمک و فلفل سیاه: مقداری
- روغن: اندکی برای تفت دادن
- چوب دارچین: یک تکه متوسط
مواد لازم برای تهیه برنج
- برنج ایرانی: چهار پیمانه
- نمک: مقداری
- روغن: سه قاشق غذاخوری
طرز تهیه پلو ماهیچه مجلسی
ماهیچه را خوب تمیز کنید. یک پیاز درشت را نگینی خرد کنید، زردچوبه را اضافه کرده و در تابه پهن ماهیچهها را بچینید. ماهیچهها را روی هم قرار ندهید و فضای کافی را برای پخت آنها فراهم کنید.
یک پیاز درشت دیگر را ریز خرد کنید و روی ماهیچهها را با آن بپوشانید. یک تکه چوب دارچین در تابه بیندازید، مقدار کمی فلفل سیاه روی مواد بپاشید، زعفران دمشده را روی آنها بریزید و در تابه را کامل ببندید.
نیازی نیست به ماهیچهها آب اضافه کنید، فقط کافی است آنها را روی شعله ملایم قرار دهید و برای پختنشان با آب گوشت و پیاز به اندازه کافی صبر کنید.
در میانه پخت در تابه را باز نکنید، فقط گاهی دستههای آن را بگیرید و تکان بدهید تا مواد کمی تکان بخورند. اما مراقب باشید که پیازها از روی گوشتها نریزند.
بعد از دو ساعت به گوشتها سر بزنید و اگر احساس کردید آب در تابه تمام شده، یک فنجان آب در آن بریزید. البته بعید است که به چنین کاری نیازی داشته باشید. اگر گوشتی که تهیه کردهاید تازه باشد و به اندازه کافی پیاز در تابه ریخته باشید، احتمالا نیازی به اضافه کردن آب نخواهید داشت.
بعد از حدود 4 ساعت، گوشت شما میپزد. در این مرحله نمک را روی گوشت بپاشید، چوب دارچین را بیرون آورده و دوباره در تابه را ببندید. حدود نیم ساعت بعد ماهیچه آماده سرو خواهد بود.
بعد از گذشتن دو ساعت و نیم از پخت ماهیچه، برنجی که از قبل خیس کردهاید را با این دستور برنجی با تهدیگ مجلسی را آماده کرده و پس از آماده شدن تهدیگ و ماهیچه، غذا را سرو کنید.
در این مطلب طرز تهیه پلو ماهیچه مجلسی در خانه را با شما در میان گذاشتیم. میتوانید در صورت دلخواه، ماهیچهتان را با باقلهپلو یا رشتهپلو هم سرو کنید.