آجیل پلو یا جواهر پلو را بیشتر در مناطقی از آذربایجان برای مهمانیهای رسمی تدارک میبینند. آجیل پلو را میتوان همراه با گوشت یا مرغ درست کرد. طرز تهیه این غذای لذیذ و سرشار از رنگ را می توانید در ادامه بخوانید.
طرز تهیه آجیل پلو
- 500 گرم برنج
- 2 عدد پیاز
- 500 گرم مرغ بیاستخوان
- 300 گرم زرشک
- 800 گرم انواع برگه (برگه زردآلو و قیسی)
- 200 گرم خلال پسته
- 200 گرم خلال بادام
- 1 قاشق چایخوری زعفران
- کره به مقدار لازم
- نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه آجیل پلو
تکههای مرغ، برگه زردآلو، قیسی و زرشک را خوب بشویید. برنج را آبکش کنید (طرز تهیه برنج آبکش را در اینجا بخوانید). برگه زردآلو را در کاسه آب حدود 2 ساعت خیس کنید. قیسیها را خوب بشویید و آنها را نصف کنید.
ماهیتابهای را روی حرارت قرار دهید و کره را داخل آن آب کنید. مقداری زعفران آسیاب شده را در کره بریزید و با قیسی کمی تفت دهید. یک پیاز را پوستکنده، نگینی خرد کنید و در ماهیتابهای دیگر سرخ کنید و بعد از اینکه آب برگه زردآلو را گرفتید به همراه پیاز تفت دهید.
زرشک را هم بصورت جداگانه با کمی روغن یا کره تفت دهید. یک پیاز دیگر را هم پوست کنده، آن را خلالی خرد کنید و به همراه تکههای مرغ و ادویه و کمی زعفران تفت دهید.
کف قابلمه را کمی چرب کنید و روی آن بسته به سلیقهتان سیب زمینی یا نان بگذارید. سپس یک لایه از برنج آبکش را در قابلمه بریزید و بعد مخلوط برگهها، خلال بادام و پسته، زرشک را لابهلای برنج بریزید و بعد درب قابلمه را ببندید تا آجیل پلو یا جواهر پلو شما دم بکشد. وقتی برنج آماده شد، هنگام سرو کردن در ظرف تکههای مرغ سرخ شده را لابهلای برنج بریزید و مقداری را در کنار بقیه مواد روی برنج بریزید.