ماهان شبکه ایرانیان

آیا گوشت گراز حرام است؟

پورتال انهار: سوال آیا گوشت (گراز) حلال است یا حرام؟


مرجع تقلید: حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مدظله)

جواب: سلام علیکم؛ گوشت (گراز) حرام است. یاحقّ. سوال آمگر نه اینکه گراز مانند حلال گوشتانی نظیر گاو و ... سم دارند و میچرند (گیاه خوارند نه گوشت خوار) و از فزولات خود تغذیه نمیکنند پس چرا حرام گوشت معرفی شده اند؟ جواب: حرام‌ها و حلال‌های خداوند دارای مصلحت‌ها و حکمت‌هایی است که با پیشرفت علوم بدان‌ها بیشتر پی می‌بریم. به عبارت دیگر قرآن به برخی نکات اشاره می‌کند که علوم پزشکی و عقل آدمیان درصدر اسلم آن‌ها را کشف نکرده بود که نمونه‌ی آن همین تحریم گوشت خوک است که برخی از مضرات و حکمت‌های آن اشاره می‌شود:


برخی صاحب نظران در مورد حرمت گوشت خوک به برخی از حکمت‌های قرآن اشاره کرده‌اند که بعضی از آن موارد را در اینجا می‌آوریم و برای آگاهی بیشتر از این موضوع منابعی را جهت مطالعه معرفی می‌کنیم:


در مورد فلسفه‌ی حرمت گوشت خوک از دو جهت می‌توان سخن گفت:


الف. تأثیرات روحی و روانی گوشت خوک:


خوک حتی نزد اروپائیان که از گوشت آن می‌خورند سمبل بی‌غیرتی است و حیوانی کثیف است.
خوک در امور جنسی فوق العاده بی‌تفاوت و لا أبالی است و علاوه بر تأثیر غذا در روحیات که از نظر علمی ثابت شده است، تاثیر این غذا در خصوص لاأبالی گری در مسائل جنسی مشهود است.


یکی از نویسندگان می‌نویسد: خوک غیرت ناموسی ندارد و جفت خود را در معرض خوک‌های نر دیگر قرار می‌دهد و حتی از این کار لذت هم می‌برد، که این صفات در گوشتش هم تاثیراتی دارد از این جهت اشخاصی که از آن تغذیه می‌کند همان صفات و اخلاق رذیله را پیدا می‌کنند.


ب. ضرر‌های بهداشتی و بیماری‌هایی که توسط خوک به انسان منتقل می‌شود:
برخی بیماری‌ها هستند که از جمله عوامل ابتلای به آن‌ها گوشت خوک است و استفاده از گوشت خوک در ایجاد آن‌ها موثر است:
1. اسهال خونی؛
2. یرقان عفونی؛
3. انتامیب هیستولتیک، که انسان را به اسهال آمیبی مبتلا می‌نماید؛
4. بیماری شبه باد سرخ که در انسان به صورت لکه‌های سرخ و دردناک توأم با سوزش شدید روی دست‌ها ظاهر می‌شود؛
5. تصلب مشرایین ـ. درد‌های مفصلی و مسمومیت‌ها و علت آن میزان زیاد چربی و اسیداوریک موجود در گوشت خوک می‌باشد.
6. خوک از خوردن چیز‌های پلید حتی مدفوع خودش باکی ندارد لذا معده‌اش لانة اقسام میکروب‌هاست که به گوشت و خون و شیرش هم سرایت می‌کند.


اما برخی بیماری‌ها تنها علت آن، خوردن گوشت خوک است از جمله:
1. «کرم کدوی خوک» که درعضلات و مغز خوک یافت می‌شود که انسان را دچارنارسائی‌هایی در دستگاه گوارش می‌کند.
2. «تری شینوز» این نیز کرم دیگری است که باعث خراشیدن و التهاب جداره امعاء و پیدایش جوش‌ها و دمل‌های پراکنده در تمام بدن و درد شدید عضلانی و سختی تنفس و ناتوانی در سخن گفتن و جویدن غذا و ... می‌شود که تا به حال درمانی برایش پیدا نشده است.
3. استفاده از گوشت خوک، به علت ثقیل الهضم بودن معده را به زحمت می‌اندازد.
ناگفته نماند که در کشور‌های اسلامی در اثر مبارزه‌ی جدی اسلام، گوشت
این حیوان مصرف نمی‌شود و لذا پیامد‌های آن نیز کمتر به چشم می‌آید، اما در کشور‌های غربی (اروپا، آمریکا) این ممنوعیت اعمال نمی‌شود، ولی با این حال بسیاری از مردم از مصرف آن دوری می‌گزینند حتی در برخی از کشور‌ها مثل برخی قسمت‌های روسیه در اثر شیوع بیماری‌های مربوط به گوشت خوک (کرم ترکین یا ترشین) مصرف گوشت آن را ممنوع اعلام کرده‌اند و همچنین بیماری کرم کدوی خوک به صورت گسترده در جهان منتشر شده و در کشور‌های اسلامی که گوشت خوک مصرف نمی‌کنند به ندرت دیده می‌شود.
نتیجه:
حکمت تحریم گوشت خوک را می‌توان پیشگیری از زیان مترتب بر گوشت خوک شمرد، ولی این ضرر‌های بهداشتی و اخلاقی فقط می‌تواند به عنوان فلسفه و حکمت این حکم مطرح شود ـ. نه علت انحصاری آن ـ. و هنوز باید منتظر کشفیات جدید علمی در این باره باشیم. یاحقّ.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان