کم نیستند کسانی که به خوردن پیاز، چه به صورت خام و چه سرخ شده حساسیت دارند ، حال با شرایط فعلی وگران شدن این ماده غذایی مفید و پرخاصیت، بیشتر افراد به دنبال راهکارهای جایگزین استفاده از پیاز در غذاها هستند.
در این مطلب به چند مورد مفید و کاربردی در خصوص استفاده از جایگزین پیاز در غذا ها و مواد صیفی که ارزش غذایی برابر با پیاز دارند و می توان از آنها به جای پیاز در غذاها استفاده کرد، اشاره می کنیم.
خورشت ها
پیاز تفت داده شده از جمله عناصر مهم خورشت های معروف از جمله قرمه سبزی ، قیمه و خورشت بادمجان هستند. بیشتر آشپزها می گویند صرفا برای طعم و گرفتن بوی بد گوشت یا مرغ پیاز را به خورشت ها اضافه می کنند.
جالب است بدانید که چند حبه سیر درسته دقیقا می تواند همان کار پیاز را در گرفتن بوی بد گوشت یا مرغ در خورشت ها داشته باشد.
اگر کسی به سیر حساسیت دارد یا از آن متنفر است ، آشپزها می توانند هنگامی که خورشت جا افتاد سیر ها را از درون خورشت خارج کنند ، به این ترتیب هم غذا طعم گرفته و هم گوشت و مرغ در خلال پخته شدن بوی مطبوعی پیدا می کند.
مرغ شکم پر
کسانی که به غذاهای خشک عادت دارند، خوب می دانند که در پختن مرغ درسته در فر، پیاز و جعفری جزو طعم دهنده های اصلی هستند. اما جالب است بدانید که استفاده همزمان پیاز، جعفری و فلفل سبز در درون شکم مرغ ضرورت چندانی ندارد و استفاده از جعفری و فلفل سبز به تنهایی برای طعم و مزه غذا کفایت می کند. بنا بر این با حذف پیاز نه تنها خللی در مواد مغذی مرغ شکم پر ایجاد نمی شود ، بلکه طعم و خاصیت غذا هم حفظ می شود.
خمیر مایه ماکارونی و لوبیا پلو
بیشتر خانم های خانه دار در تهیه خورشت ماکارونی و لوبیا پلو، علاقه وافری به استفاده از پیاز سرخ شده دارند. با این حال در چنین شرایطی چنانچه بخواهند پیاز را در تهیه این اقلام نادیده بگیرند، می توانند از فلفل دلمه ای سبز خورد شده به جای پیاز استفاده کنند.
با توجه به اینکه به لحاظ ارزش غذایی، فلفل سبز و پیاز هر دو به یک میزان دارای آنتی اکسیدان هستند.
سالاد شیرازی
فاکتور مهم بکار رفته در این نوع سالاد پیاز خورده شده است که با گوجه و خیار خورد شده ممزوج شده و همراه با نمک و آبلیمو مهیا می شود.
این نوع سالاد از دیرباز طرفداران زیادی حتی در میان غیر شیرازی ها داشته است.
سوال این است که به جای پیاز از چه صیفی جات مناسبی به عنوان جایگزین می توان در تهیه این نوع سالاد استفاده کرد؟
با توجه به مزه تند پیاز می توان به جای آن از فلفل سبز دراز ملی( نه تند و نه شیرین ) استفاده کرد که در نوع خود یک تنوع غذایی در پیش غذا هم محسوب می شود به خصوص که مواد مفید فلفل از جمله ویتامین ث در پیاز هم به همان مقدار موجود است.
اگر خیلی به پیاز وابسته هستید ..؟
برخی افراد چه در تهیه غذا چه استفاده خام از آن دچار نوعی وابستگی به استفاده از آن هستند.
اگر این افراد نمی توانند هیچگونه پیاز را کنار بگذارند ، به آنها پیشنهاد می شود از پیازچه استفاده کنند . پیازچه ها هم به صورت خام با غذا قابل مصرف هستند و هم می توانند نقش پیاز را در غذا به صورت پخته یا سرخ شده ایفا نمایند