آش دوغ از آشهای محلی شهر اردبیل، کرمانشاه، همدان، کردستان، شیراز و نواحی عشایر نشین دشت مرکزی ایران است که معمولا با دوغ ترش تهیه میشود. این آش را هم با گوشت قلقلی و هم بدون گوشت درست میکنند. که در این مقاله طرز تهیه آن را بدون گوشت در اختیارتان قرار خواهیم داد. با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه آش دوغ
- 1 پیمانه برنج نیم دانه خیسانده
- 1 پیمانه نخود پخته
- 300 گرم گشنیز و تره
- 50 گرم برگ سیر خرد شده
- 2 لیتر دوغ سون
- نمک به مقدار لازم
- فلفل به مقدار لازم
- نعناع داغ برای تزیین
![آش دوغ با دوغ سون طرز تهیه آش دوغ با دوغ سون](/Upload/Public/Content/Images/1398/01/25/1317070514u.jpeg)
طرز تهیه آش دوغ
داخل قابلمه مقداری آب بریزید و روی حرارت قرار دهید. برنج نیم دانه را که از قبل خیس کردید داخل آب جوش بریزید. حرارت را ملایم کنید تا برنج پخته و نرم شود و لعاب بیندازد.
نخود پخته شده را داخل قابلمه بریزید. گشنیز و تره را خوب بشویید و به صورت متوسط خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید.
برگ سیر را هم خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید. صبر کنید تا با حرارت کم سبزیجات نرم شده و آرام آرام بپزند. بعد از حدود 45 دقیقه تا یک ساعت، 2 لیتر دوغ را اضافه کنید و مقداری نمک و فلفل هم به آش بپاشید.
حدود یک ساعت دیگر صبر کنید تا سبزیجات کاملا بپزد و آش جا افتاده و لعاب بیندازد. آش دوغ آماده است. داخل ظرف مناسب سرو کرده و از مقداری نعناع داغ و پیاز داغ برای تزیین آن استفاده کنید.
نکات طرز تهیه
- دقت کنید آبی که برای تهیه آش در نظر میگیرید نباید خیلی زیاد باشد. چون دوغ هم به آش اضافه میشود. تقریبا 6 لیوان آب کافی است.
- حین تهیه آش نباید در قابلمه را ببندید چون ممکن است دوغ ببرد.
- در صورتی که آب آش خیلی کم شد، مقداری آب اضافه کنید.