گرچه سس قارچ یکی از ترکیبات اصلی آشپزی ایرانی نبوده، اما با وارد شدن خوراکهای ایتالیایی و فرانسوی به منوی رستورانهای ایرانی، سس قارچ هم جای خودش را باز کرده و به یکی از چاشنیهای محبوب تبدیل شده است. در این مطلب، طرز تهیه سس قارچ به دو روش را با شما درمیان میگذاریم.
مواد لازم (دستور شماره یک)
طرز تهیه سس قارچ
کره را در تابه روی آتش ملایم داغ کرده و پیاز را در آن سرخ کنید. سپس قارچ را روی پیاز بریزی و بچرخانید تا قارچ هم سرخ شود.
آب قلم را اضافه کنید و نمک و فلفل بپاشید. همین که آب به جوش آمد، در تابه را ببندید و بگذارید سس 5-10 قیقه به آرامش جوش بزند. اگر آب آن ته کشید، کمی آب به آن اضافه کنید.
سس آماده شده را در مخلوط کن بریزید و قبل از مصرف، دوباره آن را داغ کنید. این سس را میتوانید با گوشت و مرغ بریان، استیک و ماهی سرخ کرده سرو کنید.
مواد لازم (دستور شماره دو)
- قارچ خرد کرده: 150 گرم
- پیاز خرد کرده: 1 عدد کوچک
- جعفری یا گشنیز ساطوری: 2-3 قاشق غذاخوری
- آرد: 2 قاشق
- خامه: 1 پیمانه (خرید خامه کاله از دیجیکالا)
- کره: 50 گرم
- نمک و فلفل سیاه: مقداری
طرز تهیه سس قارچ
کره را در تابه روی آتش ملایم آب کنید. پیاز را در کره تفت بدهید تا بلوری شود. آرد را روی پیاز بپاشید و با کاردک چوبی بچرخانید. پیش از آنکه آرد رنگ بگیرد، قارچ را روی آن بریزید و بچرخانید.
خامه را با یک چهارم پیمانه آب روی قارچ بریزید و هم بزنید. سپس در تابه را ببندید و آتش را کم کنید تا سس برای 15 تا 20 دقیقه آرام بجوشد. در میانه کار اگر لازم بود به آن آب اضافه کنید.
نمک و فلفل را به سس اضافه کنید و آن را با جعفری تزیین کنید. این سس را میتوانید روی نان تست برشته بریزید یا در کنار خوراک گوشت و مرغ سرو کنید.