آش گوشواره یک غذای خوشمزه و سنتی مربوط به آذربایجان است که در استان تبریز پرطرفدارتر از سایر مناطق است. دلیل نامگذاری آن وجود خمیرهایی درون آن است. زمان پخت این آش مقوی معمولا طولانی است اما پیشنهاد میکنیم که آن را تهیه کنید و از آن لذت ببرید، پس در ادامه با طرز تهیه آن با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه خمیر آش گوشواره
- 3 پیمانه آرد
- 1 عدد تخم مرغ
- نصف پیمانه آب
- نصف قاشق چایخوری نمک
طرز تهیه مواد داخل خمیر آش گوشواره
- 200 گرم گوشت چرخکرده
- 1 عدد پیاز
- زردچوبه، نمک و فلفل به مقدار لازم
![طرز تهیه آش گوشواره طرز تهیه آش گوشواره](/Upload/Public/Content/Images/1398/02/03/1242220424a.jpeg)
مواد لازم برای تهیه آش گوشواره
- 4 لیوان آب
- 50 گرم کره
- 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- 1 پیمانه نخود
- 1 قاشق غذاخوری نعنا خشک
- یک چهارم پیمانه سرکه
- 1 عدد پیاز
- چند برگ جعفری و گشنیز برای تزئین
طرز تهیه آش گوشواره
ابتدا باید خمیرها را آماده کنیم، به این منظور تخم مرغ، آب و نمک را با هم مخلوط کنید، آرد را تا زمانیکه خمیر به دست نچسبد کمکم اضافه کنید. بعد از آنکه خمیر را به خوبی هم زدید آن را داخل کیسه گذاشته و به مدت نیمساعت در دمای معمولی اتاق به آن استراحت دهید.
در این مدت میتوانید مواد میانی خمیر (کوفتههای سرگنجشکی) را آماده کنید. برای این کار، پیاز را رنده کنید و به همراه گوشت، نمک و فلفل و در صورت تمایل زردچوبه مخلوط کنید و خوب ورز دهید. مخلوط را به صورت کوفتههای کوچک درآورید و در ماهیتابهای با مقداری روغن تفت دهید.
بعد از پایان زمان استراحت خمیر آن را به 4 قیمت تقسیم کرده و با کمک وردنه به قطر 2 میلیمتر پهن کنید و مربعهای 2*2 را به کمک چاقو برش داده و روی هر مربع مقداری از کوفتهها را بریزید و خمیر را ببندید.
در قابلمهای پیاز، کره، رب و نعنا خشک را تفت دهید. مقداری آب اضافه کنید و اجازه دهید تا به جوش بیاید سپس گوشوارهها را اضافه کنید و آش را هم بزنید. حالا باید نخود پخته را اضافه کنید بعد از آنکه مقداری جوشید سرکه را اضافه کنید. آش بعد از حدود نیم ساعت اماده سرو کردن خواهد بود، آن را داخل کاسه ریخته و با چند برگ گشنیز و جعفری تزئین کنید.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه آش آبادانی
طرز تهیه آش گندم