ستاره ؛ سرویس آشپزی - یکی از مهمترین وعدههای غذایی وعدهی صبحانه است که بهتر است از مواد غذایی مقوی در این وعده استفاده شود. در این میان، مربای انجیر زرد گزینهای مناسب، بسیار مقوی و خوشمزه برای این انتخاب است. پس دست به کار شوید و یک مربا انجیر خوشمزه برای خانواده درست کنید و لذت ببرید. مربای انجیر را هم با انجیر زرد (یا سبز) و هم با
انجیر سیاه میتوان تهیه کرد. ما در این مقاله طرز تهیه مربا انجیر زرد را به شما آموزش خواهیم داد.
طرز تهیه مربای انجیر زرد
مواد لازم |
انجیر |
1 کیلو |
شکر |
700 گرم |
آب |
1 لیوان |
آبلیمو |
1 قاشق غذاخوری |
گلاب |
1 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده |
2 قاشق غذاخوری (اختیاری) |
زمان لازم برای آماده سازی 1 ساعت
طرز تهیه (روش اول)
- یک قابلمه بزرگ را روی حرارت بگذارید و شکر و آب را در آن بریزید تا بجوشد و غلیظ شود.
- پس از اینکه به حالت شیره در آمد انجیرهای شسته شده را به آن اضافه کنید.
- حرارت را کم کنید و حدود 15 تا 30 دقیقه صبر کنید تا انجیرها نرم شوند.
- سپس گلاب و آبلیمو را اضافه کنید.
- پس از 5 دقیقه زعفران دم کرده را اضافه کنید و قابلمه را از روی حرارت بردارید و کمی صبر کنید تا خنک شود.
- مربا را درون ظرف شیشهای بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
![مربای انجیر زرد و سیاه مربای انجیر زرد و سیاه](/Upload/Public/Content/Images/1398/02/05/1303370451y.jpeg)
طرز تهیه (روش دوم)
- انجیرها را خوب بشویید و دم آنها را کمی کوتاه کنید.
- انجیرها را در یک ظرف لعابی بریزید و شکرها را روی آن پخش کنید و آن را به مدت 7 ساعت در یخچال بگذارید تا تمام شکرها آب و حل شوند.
- پس از آن مخلوط را به مدت 15 دقیقه روی حرارت بگذارید تا بجوشد و انجیرها پخته شوند. (مراقب باشید سر ریز نشود)
- در این مدت روی ظرف کمی کف جمع میشود که برای خوش رنگ شدن مربا باید آن کفها را با قاشق جمع کنید.
- پس از 15 دقیقه جوشیدن دارچین و هل را اضافه نمایید.
- سپس یک سوم پیمانه آب جوشیده به آن اضافه کنید و به مدت 15 دقیقه روی حرارت متوسط بگذارید.
- پس از آن آبلیمو و عصاره وانیل را به همراه زعفران دم کرده به آن اضافه کنید و پس از 5 دقیقه شعله را خاموش کنید.
- پس از اینکه کمی سرد شد آن را در ظرف شیشهای دردار بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
![طرز تهیه مربای انجیر زرد طرز تهیه مربای انجیر زرد](/Upload/Public/Content/Images/1398/02/05/1303370498n.jpeg)
چند نکته
- انجیرهای ریز برای تهیه مربا مناسبتر هستند.
- انجیرها زیاد نرم یا زیاد سفت نباشند.
- در زمان پخت مربا مراقب باشید مربا سر ریز نشود.
- اگر مارمالاد انجیر دوست دارید میتوانید آن را آنقدر بجوشانید تا له شود.
- برای خوش رنگتر شدن مربا میتوانید پوست انجیرها را بکنید.
- اگر دوست دارید که انجیرها له نشوند بهتر است که پوست و دم انجیر را جدا نکنید.
- میتوانید به جای گلاب از یک هشتم قاشق چای خوری عصاره وانیل استفاده کنید.
![مربای انجیر زرد طرز تهیه مربای انجیر زرد](/Upload/Public/Content/Images/1398/02/05/1303370529s.jpeg)
برخی از خواص انجیر
- انجیر دارای طبع گرم است و به خاطر قند بالایی که دارد بسیار انرژی زاست.
- انجیر منبع غنی از فیبر است که به رفع یبوست کمک قابل توجهی میکند.
- این میوهی خوشمزه سرشار از کلسیم، منیزیم، فسفر و ویتامینهای آ، ب و ث است.
- انجیر قند بالایی دارد و چاق کننده است.
- تعرق بدن را زیاد و حرارت بدن را کم میکند.
- انجیر چه به صورت خشک و به چه به صورت تازه به بهبود فعالیتهای گوارشی کمک قابل توجهی میکند.
- جوشاندهی انجیر برای رفع ورم گلو و التهابات سینه مناسب است.
- انجیر به خاطر مواد مغذی که دارد برای خانمهای باردار بسیار توصیه میشود.
- به دلیل کلسیم بالایی که دارد برای درمان دردهای استخوانها و مفاصل و تحکیم استخوانها مفید است و استفادهی روزانهی آن با شیر برای درمان آرتروز و درد مفاصل مفید است.
- با توجه به خواص زیادی که برای انجیر گفته شد خوب است که مربای آن را تهیه کنید تا همیشه این مادهی مغذی را در منزل داشته باشید.
![انجیر زرد انجیر زرد](/Upload/Public/Content/Images/1398/02/05/1303370545b.jpeg)
اگر شما نیز تجربهای از درست کردن مربای انجیر زرد دارید یا طرز تهیه متفاوتی برای آن میشناسید، تجربیات خود را با ما در میان بگذارید. میتوانید نظرات و سوالات خود را از طریق بخش "ارسال نظر" در انتهای همین صفحه برای ما ارسال نمایید تا به سوالاتتان پاسخ داده و تجربیاتتان را با دیگران به اشتراک بگذاریم.