راههای مختلفی برای درست کردن چای سبز لاته وجود دارد اما در همه آنها از ماچا استفاده میشود. ماچا پودری است که از آسیاب کردن نوع خاصی از چای سبز به دست میآید. این چای در ژاپن جایگاه ویژهای داشته و مراسم خاصی برای تهیه و دم کردن آن وجود داشته است. نمیتوانیم بگوئیم که ماچا از آسیاب کردن هر نوع برگ چای سبزی به دست میآید بلکه بسیار خاص است و حتی درنوع زراعت و پردازش هم با بقیه چایها متفاوت است. قبل از برداشت در طول سه هفته به رشد مناسب میرسد و برداشت آن هم طی مراسم خاصی صورت میگیرد.
وجود ویتامینها و آنتی اکسیدانها آن را به نوشیدنی مقوی و مناسب تبدیل کرده است. طرز تهیه و فوت و فنهای دم کردن این چای خاص را در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای تهیه چای سبز لاته
طرز تهیه چای سبز لاته
در واقع پودر و آسیاب کردن چای در رسوم ژاپنی بسیار مهم و وقتگیر بود و حتما باید پیش از دم کردن چای انجام میشد؛ به طوریکه زمان ساییدن از کل زمان دم کردن طولانیتر بود. معمولا این کار را با استفاده از فرچه چوبی مخصوص و کاسه چوبی انجام میدادند اما امروزه میتوانیم اینکار را با وسیلههای جدیدتر انجام دهیم.
ظرفی را روی حرارت ملایم قرار دهید، آب و شیر را داخل آن ریخته و وقتی که گرم شد ظرف را از روی حرارت برداشته و چای سبز ماچا را به آن اضافه کنید. حدودا 30 تا 60 دقیقه چای را هم بزنید. چای سبز لاته شما آماده است در صورت تمایل میتوانید مقداری عسل یا هر شیرینکننده طبیعی دیگری به آن اضافه کرده و میل کنید.
در صورتیکه میخواهید این چای را در تابستان دم کنید و از خواص آرامبخش آن استفاده کنید؛ میتوانید به جای آب و شیر گرم از آب سرد در روند تهیه آن استفاده کنید.