ستاره ؛ سرویس آشپزی - در آستانه ماه مبارک رمضان که مصرف زولبیا و بامیه افزایش مییابد لازم است در مورد این شیرینی محبوب نکاتی چند بدانید:
- از مصرف بیش از حد زولبیا و بامیه در وعده سحری پرهیز کنید، چراکه به دلیل شیرینی زیاد آن، قندخون به سرعت افزایش مییابد و در ساعات ابتدایی روز، گرسنگی زودرس را در پی خواهد داشت.
- توصیه میشود افراد مبتلا به دیابت (قندخون بالا)، کلسترول بالا (چربیخون بالا) و اضافه وزن در مصرف این شیرینی احتیاط لازم را مبذول نمایند.
- مصرف بیش از حد زولبیا و بامیه باعث ایجاد کاهش اشتها، حذف وعده اصلی غذایی و در نتیجه کمبودهای تغذیهای میشود.
- زولبیا و بامیه به دلیل نحوه پخت و وجود شکر در ساختار آن، حاوی کالری فراوان است و در اکثر مواقع روغنی که در تهیه این نوع شیرینی بکار برده میشود دارای اسیدهای چرب ترانس و مضر برای سلامتی است. لذا توصیه میشود برای سرخ کردن آن در منزل از روغن مخصوص سرخکردنی، که دمای جوش بالایی دارند استفاده نمایید.
علاوه بر مصرف خوراکیهای شیرینی همچون زولبیا و بامیه از پشمک هم در ماه رمضان استفاده میشود و البته که این خوراکی طرفداران بسیار زیادی هم دارد. پشمک حاج عبدالله در این میان از محبوبیت خاصی برخوردار شده است که در لینک زیر طرز تهیه آن را میتوانید ببینید. روش تهیه این نوع پشمک بسیار آسان است.
بیشتر بدانید: طرز تهیه پشمک شکلاتی لقمه ای (پشمک حاج عبدالله)
مواد لازم جهت تهیه بامیه خانگی
آرد |
250 گرم |
آب |
375 گرم |
روغن جامد |
25 گرم |
تخممرغ |
3 عدد |
وانیل |
1/8 قاشق چایخوری |
نمک |
به میزان لازم |
شکر |
1 قاشق سوپخوری |
عسل |
1 قاشق سوپخوری |
طرز تهیه بامیه خانگی
- آب، شکر، عسل و روغن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذرات شکر در آب حل شود.
- به محض جوش آمدن آب، آرد و نمک را به یکباره به آن اضافه کنید و به کمک قاشق چوبی مرتب به هم بزنید تا خمیر لطیفی حاصل شود. به تفت دادن ادامه دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود.
- در این مرحله خمیر را به ظرف دیگری منتقل نمایید و اجازه دهید تا کمی خنک شود.
- پس از خنک شدن خمیر، تخممرغها را یکی یکی به خمیر اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید.
- خمیر را درون قیفپارچهای با سری شکوفه بریزید و بامیهها را در اندازه دلخواه برش بزنید و درون روغن سرخکردنی، سرخ نمایید. برای این منظور بهتر است چاقو و یا قیچی خود را به وسیله روغن چرب کنید تا بامیهها به راحتی از قیف جدا شوند.
- توجه داشته باشید که بامیهها باید در روغن غوطهور شوند و با حرارت ملایم سرخ شوند.
- پس از سرخ شدن، بامیهها را درون سبد ریخته و اجازه دهید روغن اضافی آن خارج شوند سپس در شهد غوطهور نمایید.
- برای تزیین بامیه میتوانید پس از خارج کردن آن از شهد، یک سر آن را درون پودرپسته بزنید و درون ظرف مورد نظر سرو نمایید.
مواد لازم جهت تهیه زولبیا
ماست ترش |
500 گرم |
نشاسته گل |
500 گرم |
خامه صبحانه |
1 قاشق سوپ خوری |
آرد |
1 قاشق سوپ خوری |
زعفران |
به میزان لازم |
طرز تهیه زولبیای خانگی
- ابتدا نشاسته و ماست را با یکدیگر مخلوط نمایید.
- خامه، آرد و زعفران را بیفزایید و مواد را از صافی رد کنید.
- مواد را به مدت 2 تا 3 ساعت استراحت دهید.
- مواد را درون قیف بریزید و در روغن سرخ کنید و در شربت غوطه ور نمایید.
نکاتی که در هنگام درست کردن زولبیا باید بدانید:
- اگر رشته های زولبیا نازک باشند، نشانه نرسیدن زولبیا است.
- اگر رشته های زولبیا دارای پف مناسب نبود میتوانید از یک پینچ جوش شیرین استفاده نمایید.
- اگر شربت زولبیا داغ باشد باعث خمیر شدن آن میشود.
- اگر رشته های زولبیا از هم جدا شوند، نشانه زیاد ماندن خمیر و یا شل بودن بیش از حد آن است.
توجه: اگرچه این خوراکی بسیار طعم خوشایند و شیرینی دارد اما بهتر است به دلیل داشتن شکر در خوردن آن زیادهروی نکنیم و دچار مشکلات چاقی بعد از ماه رمضان نشویم. علاوه بر این باید بدانید مصرف این خوراکی به هنگام سحر شما را در طول روز بسیار تشنه خواهد کرد. بنابراین بهتر است زولبیا و بامیه را تنها به هنگام افطار میل کنید. خوراکیهایی که برای جلوگیری از تشنگی در هنگام سحر توصیه میشوند در لینک زیر آمده است.
مواد لازم جهت تهیه شهد زولبیا و بامیه
آب |
1 پیمانه |
شکر |
500 گرم |
جوهرلیمو |
1/8 قاشق چایخوری |
زعفران |
به مقدار لازم |
بادکا |
1 قاشق سوپخوری |
طرز تهیه شهد زولبیا و بامیه
- ابتدا آب، شکر و بادکا را روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذرات شکر در آب کاملا حل شود. بادکا باعث براق شدن شهد روی شیرینی میشود و اختیاری است.
- هنگامی که آب شروع به جوشیدن کرد زعفران و جوهرلیمو را به آن اضافه کنید و اجازه دهید به مدت 5 دقیقه جوش بزند، سپس آن را از روی حرارت بردارید. در صورت تمایل میتوانید از گلاب هم استفاده نمایید. ( شما همچنین میتوانید آبلیموتازه را جایگزین جوهرلیمو نمایید.)
- شهد مورد استفاده در زولبیا و بامیه باید به صورت ولرم باشد در غیر این صورت داغی شهد باعث میشود بامیهها پس از خنک شدن شربت خود را از دست دهند. دلیل دیگری که ممکن است باعث از دست دادن زود هنگام شهد در زولبیا و بامیه شود، رقیق بودن شهد میباشد.