به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، شرکت لاکهید مارتین که یک شرکت هوافضا، تجهیزات نظامی و امنیت اطلاعات آمریکا است تصمیم آلمان در خصوص توقف خریداری هواپیمای جنگنده اف 35 را مورد انتقاد قرار داد.
جاتان هویل معاون شرکت «لاکهید مارتین» به فایننشال تایمز گفت، کشور آلمان ممکن است قادر به عملکرد نظامی یکسان با متحدان ناتو نباشد.
![آلمان قصد دارد وابستگی کشورش به تجهیزات دفاعی آمریکا را کاهش دهد آلمان قصد دارد وابستگی کشورش به تجهیزات دفاعی آمریکا را کاهش دهد](/Upload/Public/Content/Images/1398/02/13/1930120517n.jpeg)
در حال حاضر اتخاذ این تصمیم برلین را مجبور به انتخاب میان 2 جنگنده اروپایی ایرباس و بوئینگ F/A 18 خواهد کرد. مقامات آلمانی گفته اند که وزارت دفاع بایستی اطلاعات بیشتری از هواپیماهای ایرباس و بوئینگ را قبل از انتخاب نهایی مورد بررسی قرار دهد چرا که این جنگندهها باید برای حمل تسلیحات هستهای آمریکا تایید شوند.
مارک گبرود، استاد راهنما در زمینه صلح، جنگ و دفاع در دانشگاه کارولینای شمالی به اسپوتنیک گفت، عوامل بسیاری در خصوص تصمیم دولت آلمان وجود دارد. یکی از این عوامل نفرت کشورهای اروپایی از دونالد ترامپ و تمایل داشتن به ایجاد صنایع اروپایی و کاهش وابستگی به تجهیزات دفاعی آمریکا است. علاوه بر آن وجود نگرانی در خصوص هزینه و نقص در جنگنده اف 35 یکی دیگر از عوامل مطرح شده در این تصمیم به شمار میآید.