خبرگزاری فارس: دبیر کانون انجمنهای صنایع غذایی با اشاره به خارج شدن گوشت ماهی تن از فهرست کالاهایی که ارز دولتی به آنها تعلق میگیرد، گفت: در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم ماهی تن از 10 هزار به 20 هزار تومان افزایش یافته است.
کاوه زرگران در مورد دلایل افزایش قیمت کنسرو ماهی گفت: حدود 6 ماه قبل گوشت ماهی تن از لیست کالاهای گروه یک یعنی کالاهایی که ارز دولتی به آنها تعلق میگرفت، خارج شد، بنابراین اکنون واردات این باید با ارز مبادلاتی انجام شود.
دبیرکانون انجمنهای صنایع غذایی با اشاره به اینکه واردات ماهی تن به صورت فصلی انجام میشود، افزود: در مقاطعی از سال ماهی تن از طریق صید داخلی و در مقاطعی هم از طریق واردات تامین میشود.
وی با بیان اینکه از زمانی که واردات گوشت ماهی تن از لیست ارز دولتی خارج شده، تا کنون این ماهی از طریق صید داخلی تامین شده است، اما با توجه به نزدیک شدن به پایان فصل صید داخلی و نزدیک به فصل واردات، صیادان داخلی قیمت این ماهی از کیلویی 10 هزار تومان به 20 هزار تومان افزایش دادهاند.
زرگران با بیان اینکه تهیه گوشت ماهی تن تا یک ماه آینده هم از طریق صید داخلی امکانپذیر است، گفت: بنابراین تا یک ماه آینده تامین گوشت ماهی تن برای تهیه کنسرو ماهی از محل صید داخلی خواهد بود.
به گفته زرگران براساس محاسبات انجام شده، قیمت هر کیلوگرم گوشت ماهی تن وارداتی 25 هزار تومان خواهد بود.
وی در مورد علت کمیاب شدن کنسرو ماهی در بازار گفت: معمولا به دنبال هر نوع افزایش قیمتی به خصوص افزایش قیمت در مواد اولیه این اتفاقات ایجاد میشود، ضمن اینکه در حال حاضر برای واردات قوطی و درب آسان باز شو قوطی کنسرو هم مشکلاتی وجود دارد.
زرگران همچنین با بیان اینکه تولیدکنندگان مواد غذایی با دو مشکل اساسی مواجه هستند، گفت: اولین مساله این است که ارز مورد نیاز برای واردات اقلام غذایی به صورت قطره چکانی تخصیص مییابد و مساله دوم مشکل انتقال ارز است که با توجه به شرایط تحریم بسیار سخت شده است.
به گفته زرگران امکان مبادلات تجاری با تامین کنندههای خارجی هم بسیار سخت است و به دلیل محدودیتهای ناشی از تحریم آمریکا برخی تامینکنندگان حاضر به برقراری ارتباطات تجاری با ایران نیستند.