انواع توصیه ها برای غذاهای ماه رمضان. بهترین غذا برای افطار و سحر را در این مطلب بخوانید. بهترین غذا برای سحری چیست. غذا برای سحری و غذا مناسب سحری را بشناسید. انواع و بهترین غذا برای سحر و افطار.
یکی از دغدغه های همیشگی مردم در طول ماه رمضان غذاهای ماه رمضان است. غذاهایی که در طول ماه رمضان مصرف می شوند باید مقوی و از طرفی سبک باشند تا بتوانند روزه دار را در طول روزی یاری کنند تا بتواند به خوبی از پس انجام این فریضه برآید.
هرگونه بازنشر و نقل این مطلب ممنوع و پیگرد قانونی خواهد داشت
البته هر کس به تناسب شرایط خود نیاز به مواد غذایی خاصی دارد و نمی توان یک نسخه واحد برای همه مردم تجویز کرد با این حال علاوه بر اینکه باید به تناسب شرایط خودتان و نیز سن و دیگر فاکتورهای بدنتان تلاش کنید بهترین غذای ممکن را بخورید به صورت کلی می توانید از پیشنهاد های زیر برای پختن و تهیه غذاهای ماه رمضان که مقوی و سبک هستند استفاده کنید.
رژیم غذایی مناسب سحری
اگر بخواهید در طول روز زیاد خسته نشوید و گرسنگی شما را از پا می اندازد باید سحری مناسب و مقوی بخورید البته برای این که در طول خواب پس از سحری و نیز روز اذیت نشوید سحری شما نباید سنگین باشد بنابراین برای انتخاب غذای سحری به نکات زیر توجه کنید
1- حتماً به گونه ای برای سحری بیدار شوید که وقت کافی برای خوردن غذا داشته باشید با عجله خوردن سحری می توانند در طول روز شما را اذیت کند
2- درست است که در ماه رمضان انواع شیرینی و نیز غذاهای متنوع وجود دارد اما باید بدانید که اگر میخواهید در طول روز اذیت نشوید باید از خوردن غذاهای شور و یا دارای چربی زیاد و نیز خوردن شیرینی زیاد و آش ها خودداری نمایید
3- تلاش کنیم که در هر وعده سحری تنها یک غذا بخورید و از خوردن چند غذا متنوع در سحری خودداری کنید این مسئله می تواند مزاج شما را به هم بریزد
4- برخی فکر میکنند اگر در سحری مقدار زیادی غذا بخورند باعث می شود که در طول روز کمتر گرسنه شود اما این گونه فکر کردن اشتباه است و رعایت نکردن تعادل در خوردن سحری میتواند در طول روز بیشتر شما را اذیت کند بنابراین باید غذاهای مقوی انتخاب کرده و با تعادل آنها را مصرف کنید
5- هرچقدر سحری و در غذاهای تان شیرینی و چربی زیاد تری وجود داشته باشد در طول روز بیشتر اذیت خواهد شد بنابراین سعی کنید غذاهای سحری را از میان غذاهای انتخاب کنید که نمک شکر و چربی کمتری دارند
6- خوردن غذای سرخ شده بین یکی از اشتباهات مردم در سحری خوردن است خوردن این نوع غذا می تواند شما را در طول روز اذیت کند بنابراین حتی اگر میخواهید غذایی را به صورت سرخ شده مصرف کنید آن را اندکی تفت دهید
7- تلاش کنید که در وعده سحری از نان سفید استفاده نکنید و به جای آن از نان های سبوس دار استفاده نمایید. در وعده سحری از منابعی چون برنج و ماکارونی و دیگر منابع نشاسته دار نیز استفاده نمایید چرا که به بدن شما کمک می کند
8- اگر نمی توانید در وعده سحری گوشت مصرف کنید می توانید به جای آن از سویا که منبع غنی از پروتئین استفاده نمایید. در صورت تمایل به استفاده از گوشت و مواد پروتئینی می توانید از گوشت سفید و حبوبات میل نمایید
9- استفاده از سویا به جای گوشت قرمز علاوه بر اینکه میتواند غذای شما را خوش طعم کند از ضررهای گوشت قرمز نیز جلوگیری می کند. هم چنین می توانید برای تامین پروتئین بدن از تخممرغ غیر عسلی نیز استفاده کنید
10- تلاش کنید که در وعده سحری از غذاهای پرچرب و نیز چربی های حیوانی استفاده نکنید و اگر می خواهید از روغن استفاده کنید حتما از روغنهای استفاده کنید که میزان چربی اشباع شده آنها کم است
11- می توانید از لبنیات در سحری استفاده نمایید اما دقت کنید که این لبنیات کم چرب باشند
12-همانند همه وعده های غذایی در وعده سحری نیز نباید بین غذا آب بخورید و نوشیدنی مصرف کنید بلافاصله بعد از غذا همنیز این کار را انجام ندهید
13- هرگز در وعده سحری از نوشابه و یا نوشیدنیهای پورشکر استفاده نکنید چرا که در طول روز شما را تشنه تر خواهد کرد. اگر میخواهید تشنگی خود را رفع کنید در وعده سحری از آب و یا چای های گیاهی متنوعی که وجود دارند استفاده کنید. بسیاری از این چای ها برای مصارف مختلف از جمله کنترل فشار خون نفخ هضم غذا و تصفیه بدن از سموم آتو تصویر جگر و خون و نیز دفع مواد مضر بدن استفاده می شوند می توانید از آن ها برای رفع تشنگی و نیز مصارف درمانی شان استفاده نمایید
14 - یکی دیگر از اشتباهاتی که ممکن است در وعده سحری مرتکب شوید نوشیدن دوغ است خوردن دوغ در سحر می تواند در طول روز تشنگی شما را بسیار زیاد کند بنابراین حتما از خوردن دوغ خودداری نمایید
15- به گونه ای غذا نخورید که بعد از خوردن غذای سحری نتوانید هیچ ماده غذایی دیگری را مصرف کنید. برای اینکه بتوانید در طول روز به خوبی روزه بگیرید باید پس از اینکه غذای سعدی را خوردید هم آب بنوشید و هم سبزی و صیفی جات متنوعی را مصرف کنید. از جمله غذاهای خوب برای روزه داری و سحری آب پز شده صیفی جات و سبزیجات مختلف است که میتوان از جمله به هویج لوبیا و حبوبات کلم بروکلی کلم سبز و ذرت و گل کلم اشاره کرد. این مواد غذایی را بدون شکر و یا با شکر کم آب پز کنید و میل نمایید
16- همچنین پس از خوردن غذا می توانید از سالاد استفاده نمایید که جوانه های خام نیز در آن وجود دارد. جوانه های خام را میتوانید در سوپ ها و یا آش ها نیز استفاده کنید
بهترین رژیم غذایی غذاهای افطار چیست
بسیاری از ما چون تحمل گرسنگی ناشی از روزه نداریم پس از خوردن افطار بلافاصله غذای سنگین شام را نیز مصرف می کنیم و این مسئله گوارش ما را به هم می ریزد. باید توجه کنید که مصرف شام سنگین بلافاصله پس از افطار اصلاً توصیه نشده است بنابراین باید به افطار و شام به چشم دو وعده غذایی جداگانه نگاه کنید و بین آنها فاصله مناسبی برقرار نمایید.
1- بهترین خوراکی برای باز کردن افطار آب گرم و یا چای هایی به جز چای معمولی است همچنین می توانیم افطار را با یک خرما باز کنید. این کار باعث می شود که سیستم گوارش شما پس از ساعتها استراحت و عدم فعالیت جدی یکباره وارد فعالیت سنگین شود و آسیب نبیند.
2- پس از خوردن آب جوش و یا خرما می توانید از میوه و یا اندکی صیفی جات آب پز شده استفاده نمایید تا معده خود را آماده گوارش کنید
3- فراموش نکنید که در وعده افطار نباید از غذای چرب به هیچ وجه استفاده نمایید چرا که میتواند گوارش شما را به هم بریزد
4- پس از آنکه میوه خورد و یا صیفی جات آب پز شده را مصرف کردید می توانید از مواردی که گفته میشود مقدار اندکی مصرف کنید تا آماده خوردن شام شاید فراموش نکنید که نباید از مواردی که گفته میشود مقدار زیادی از آن همه را با هم میل نمایید
5- از جمله چیزهایی که می توانیم برای افطار مصرف کنیم پنیر و سبزیجات است. همچنین می توانیم سیب زمینی را آب پز کرده و پیش از خوردن شام استفاده نمایید. خوردن حلوا و عسل نیز یکی از پیشنهادات ما برای افطار است.
فرنی و سوپ نیز از جمله مواردی است که می توانید در وعده افطار مصرف نمایید. برای افطار و همچنین میتوانید انواع اش را انتخاب کرده و یکی از آنها را مصرف کنید توجه داشته باشید که نباید چند نوع ماده غذایی را با هم بخورید.
شیربرنج و تخم مرغ آن هم فقط به صورت آب پز عسلی از جمله موارد دیگری است که می توانید در وعده افطار مصرف کنید.
6- فراموش نکنید که در وعده افطار نباید آب زیادی مصرف کنید و تلاش کنید اگر می خواهید آب بخورید نیز به صورت ولرم و یا داغ آن را میل نمایید خوردن آب زیاد برای وعده افطار مضر است
بهترین غذاها و رژیم غذایی شام ماه رمضان
بسیاری از ما عادت داریم که پس از خوردن افطار و در فاصله میان شام تا سحر زیادی مصرف کنیم بنابراین خوردن شام سنگین میتواند همراه با این تنقلات معده ما را به هم بریزد و از این رو برای ماه رمضان اینگونه رژیم غذایی توصیه نمی شود پس باید توجه کنید که شام را خیلی دیر نخورید و با فاصله کم نسبت به افطار اما به گونه ای که بلافاصله پس از افطار نباشد شام را میل نمایید.
این نوع شام خوردن باعث می شود که وقتی کافی برای خوردن تنقلات تاسحر را داشته باشید و معده شما اذیت نشود از طرفی سنگین نبودن شما می تواند باعث شود شما راحت تر بخوابیم
می توانید برای خوردن شام و نکات آن از نکاتی که در مورد وعده سحری گفته شد استفاده نمایید
توجه کنید که نباید به گونه شام بخورید که برای خوردن خوابیدن ر مشکل شوید بنابراین تلاش کنید که اگر مهمانی نیز می روید بهگونهای غذا و تنقلات بخورید که مشکلی برای خوابتان به وجود نیاید.
همچنین همچنین در مورد خوردن تنقلات باید به این نکته توجه داشته باشید که آنها را از میان موادی انتخاب کنید که به نوعی مکمل شام شما باشند و بتوانند ارزش های غذایی مورد نیاز بدن شما را تامین کنند.
بین شام و خواب می توانید از شیرینی جات و حلوا نیز استفاده کنید اما توجه داشته باشید که مقدار استفاده شما نباید خیلی زیاد باشد همچنین از لبنیات و عسل نیز استفاده نمایید و آش ها را بدون حبوبات مصرف کنید. برخی از چای های گیاهی می توانند برای هضم غذا و تصفیه بدن شما کمک کنند بنابراین از آنها نیز می توانید صرف کنید
توجه داشته باشید که خوردن بیش از حد در ماه رمضان می تواند به افزایش وزن شما بیانجامد. ی از افراد فکر میکنند که نفت روزه گرفتن میتواند باعث شود آنها وزنشان را کم کنند و باید قاعدتاً در پایان ماه رمضان وزن کمتری داشته باشند با این حال از آنجایی که حدود 15 تا 16 ساعت در روز گرسنگی را تحمل می کنند پس از افطار بدون در نظر گرفتن مقدار و حجم غذا به خوردن غذاهای زیاد و تنقلات و شیرینی جات زیاد می پردازند از این رو بدون در نظر گرفتن این که چه مقدار کالری مصرف می کنند برای لذت غذا و نیز احساس نیاز به غذا حجم زیادی را وارد معده خود می کنند و این می تواند باز شود در پایان ماه رمضان تنها وزن آنها کاهش پیدا نکند بلکه افزایش پیدا کند.
بنابراین به این نکته توجه داشته باشیم که نباید با در نظر گرفتن گرسنگی 16 ساعته پس از افطار هرچه می توانید بخورید بلکه باید مطابق برنامه منظم غذا رو می نماید تا بتوانید به خوبی روزه بگیرید و هم مواد مورد نیاز بدن خود را تامین کنید
طرز تهیه و دستور پخت حلیم + فیلم و نکات مهم
یکی از پر مصرف ترین غذاها در ماه رمضان برای ایرانیها حلیم است آغاز ماه رمضان حلیم فروشی ها نیز رونق دوباره پیدا می کنند و حلیم که یک غذای پرکالری است به سفره مردم ایران می آید. حلیم با گوشت گندم نیز دارد که باعث می شود خاصیت سیرکنندگی به کار روزه داران بیاید هم چنین اگر در آن از گندم سبوس دار استفاده شود برای بسیاری از بیماریهای گوارشی و نیز برخی سرطان ها مفید است. حلیم همچنین فیبر دارد که می تواند به کاهش کلسترول و فشار خون کمک کند و همچنین لخته شدن خون را کمتر کند و در نتیجه به قلب کمک نماید. خوردن حلیم همچنین می تواند به جلوگیری از یبوست نیز کمک کند که در ماه رمضان زیاد اتفاق می افتد. حلیم برای حساسیت ها و نیز مواردی مانند التهاب مفاصل و سندروم روده تحریک پذیر نیز خوب است.
1-در خوردن حلیم نباید زیاده روی کنید و باید مراقب وزن خود باشید چرا که کالری زیادی دارد مخصوصا اگر با شکر و نان مصرف شود و روی آن روغن ریخته شده باشد.
2- با این که حلیم می تواند یک غذای خوب برای ماه رمضان میشود اما اگر قند و چربی خون دارید باید از مصرف شکر روغن با آن خودداری نمایید و یا مقدار آن را بسیار کم کنید
3- گرچه با ساعت کاری که اکنون وجود دارد این مسئله بسیار سخت است اما اگر می توانید خودتان در منزل را تهیه نمایید
4- هرگز از حلیم مانده استفاده نکنید چرا که نشاسته های آن می تواند برای شما مشکل گوارشی ایجاد کند
5- اگر خودتان حلیم درست میکنید میتوانید در جوانه گندم نیز در آن بهره بگیرید چرا که علاوه بر این که می تواند شما را سیر کند ویتامینها و املاح بسیاری را در آن خود دارد و در عین حال کالری آن نسبت به دیگر حلیم ها کمتر می شود
6- خوردن حلیم در وعده سحری می تواند یکی از پیشنهادهای خوب باشد چرا که بخاطر دیرهضم بودن آن باعث می شود تا ساعت ها احساس گرسنگی نکنید
7- اگرچه خوردن حلیم می تواند یک غذای خوب در ماه رمضان باشد اما اگر آن را با شکر روغن زیاد مصرف کنید باعث عطش شدید و نیز اضافه شدن وزن شما می شود معده تان را نیز به هم میریزد همچنین سعی کنید این عطش را هرگز با نوشیدن آب زیاددرمان نکنید چرا که موجب رقیق تر شدن شیره معده و هضم دیر هنگام این ماده غذایی میشود با این مسئله شما دچار مشکلات گوارشی و نیز نفخ می شوید
8- تلاش کنیم پس از خوردن حلیم دراز نکشید و اندکی راه بروید تا به هضم بهتر این غذا کمک کنید
9- حلیم را از هر جایی تهیه نکنید چرا که بسیاری از واحدهایی که حلیم عرضه می کنند کیفیت مناسبی ندارند و محصولشان غیر بهداشتی است
طرز تهیه و دستور پخت حلیممواد لازم
گندم پوست کنده= 3 لیوان
گوشت گوسفندی= 250 گرم
آب= 18 تا 22 لیوان
نمک= 3 ق م
روغن داغ= به میزان لازم
پودر دارچین=به میزان لازم
شکر= به میزان لازم
کنجد=برای تزئین
نکته
این میزان حلیم برای 8 تا 10 نفر هست
منظور از لیوان،لیوان دسته دار فرانسوی هست
3 لیوان گندم معادل 500 گرم یا نیم کیلو گندم هست
ابتدا گندم هارو پاک کرده و چندین بار میشوریم تا کاملا تمیز بشه بعد گندم هارو درون ظرف گود ریخته و روی گندم ها آب ریخته و برای 12 ساعت میخیسانیم بعد آب گندم ها رو دور میریزیم و گندم هارو درون قابلمه ریخته و 18 لیوان آب بهش اضافه میکنیم شعله رو روشن میکنیم وقتی شروع به جوشیدن کرد شعله رو ملایم کرده و برای 4 ساعت اجازه میدیم گندم ها به آرامی پخته شوند در همین حین گوشت گوسفندی(من از گوشت سر دست استفاده کردم) درون قابلمه ی کوچیک گذاشته یک عدد پیاز متوسط را به چهار قسمت تقسیم کرده و به همراهِ دو لیوان آب به گوشت اضافه کرده وقتی آبِ گوشت شروع به جوشیدن کرد در قابلمه رو میزاریم و شعله رو ملایم میکنیم و اجازه میدیم گوشت برای 3 ساعت به آرامی پخته بشه در طول پختِ گندم حتما باید گندم هارو هم زد تا احیانا ته نگیره بعد ازینکه گندم ها کاملا پخته شد با گوشتکوب برقی یا گوشتکوب دستی اینقدر میزنیم تا گندم ها کاملا لِه شوند و لعاب دار شود بعد گوشت هارو ریش ریش کرده و به گندم له شده اضافه میکنیم و در آخر آبِ گوشت را از صافی رد کرده و به حلیم اضافه میکنیم و با گوشتکوبِ دستی(در این مرحله حتما باید از گوشتکوب دستی استفاده بشه تا حلیم کشدار بشه) به مدت 15 دقیقه میزنیم تا حلیم کِشدار بشه نیم ساعت دیگه اجازه میدیم تا گوشت و حلیم به خوردِ هم برن ولی باید حتما مدام حلیم رو هم زد تا ته نگیره در این نیم ساعت اصلا درِ قابلمه رو نذارید چون حلیم در این مرحله خیلی سریع ته میگیره بازم میگم مدام باید هم بخوره تا ته نگیره بعد نیم ساعت آماده ست توی ظرف سرو کرده و روغن داغ و دارچین،شکر روا روی حلیم ریخته و نوشِ جان کنید البته با نانِ داغ میتونید به جای روغن از کره یا سرشیر یا خامه هم استفاده کنید
طرز تهیه و دستور پخت آش رشته ماه رمضانمواد لازم:
رشته آش 250 گرم
سبزی آش(تره،جعفری،گشنیز،اسفناج،شویدو ترخون) 500 گرم
پیاز داغ به مقدار لازم
سیر داغ به مقدار لازم
نخود 1 پیمانه (150 گرم)
لوبیا چیتی 1 پیمانه (150 گرم)
عدس 1/2 پیمانه (70 گرم)
نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
آرد گندم 2 قاشق غذا خوری
نعنا خشک 2-3 قاشق غذا خوری
روغن 2-3 قاشق غذا خوری
طرز تهیه:1.نخود و لوبیای خیس شده را آبکش کنید، به همراه آب در قابلمه بریزید و بر روی حرارت زیاد قرار دهید تا بجوشد. زمانی که جوش آمد، حرارت را ملایم کنید، درِ ظرف را بگذارید تا حبوبات به مدت سه ساعت و 30 دقیقه بپزد؛
2.در یک ساعت آخر پختِ حبوبات، عدس خیس و آبکش شده را اضافه کرده و بگذارید کاملا پخته شوند.
داخل یک تابه 2تا3 ق غ روغن ریخته بعد بیشتر پیاز داغ رو بهش اضافه کرده و یک سوم اون رو کنار میزاریم برای تزئین، کمی سیر له شده هم اضافه کرده و حدود 1 ق غ زردچوبه اضافه کرده و کمی فلفل قرمز و 2 ق غ آرد اضافه کرده روی حرارت گذاشته بهم زده خوب مخلوط بشه و بوی خامی آرد و زردچوبه از بین بره حدود 2-3 دقیقه زمان کافیه.
بعد از اینها، سبزی خرد شده زمانی اضافه بشه که حتما قبل از اضافه کردن سبزی 1 ق چ نمک ریخته باشید ،باعث میشه رنگ سبزی به آش پس نده بعد سبزی رو اضافه کرده کمی تفت دهید و همه ی این مواد تفت داده شده را به قابلمه حبوبات اضافه کنید و 20تا30 دقیقه با حرارت بالا بجوشه تا لعاب بده.
بعد از این مدت رشته آشی رو نصف کرده(من 3 قسمت میکنم) و به آش اضافه کرده حدود 15 دقیقه دیگه زمان میدیم تا آماده بشه و آش جا بیفته.
بعد از جا افتادن آش را از روی حرات برداشته و داخل ظرف سرو ریخته و با پیاز داغ، سیرداغ، نعنا داغ و کشک تزئین میکنیم. نوش جان
نکته :زمانی که رشته رو به آش اضافه می کنید، آش یه کمی سفت می شه. به این منظور بهتره مقداری آب جوش دم دست داشته باشید تا اگه آش خیلی سفت شد، آب جوش بهش اضافه کنید .
برای تهیه نعناع داغ ابتدا روغن را داغ کنید سپس چند قاشق نعناع خشک داخل روغن بریزید و کمی تفت دهید و سریع بردارید تا نعنا سیاه نشه.
بعضی ها عادت دارن ماش هم میریزن که مقدارش، طرز پخت و مرحله پختش عیناً مثل عدس است.
طرز تهیه و دستور پخت رنگینک برای ماه رمضانمواد لازم:
خرما بدون هسته 30 عدد
آرد سفید 1 لیوان
آرد نخودچی 1 لیوان
بیسکویت پتی بور 5 عدد
گردو پودر شده 1/2 لیوان
دارچین 2_1 قاشق غذا خوری
گلاب 1/3 لیوان
پودر نارگیل به مقدار لازم
پودر قند 2 قاشق غذا خوری
روغن 1 لیوان
کره 100 گرم
پودر پسته به مقدار لازم
طرز تهیه:
آرد سفید را 10 دقیقه تفت دهید، آرد نخودچی را اضافه کرده و 10دقیقه دیگر تفت دهید. روغن و کره را بیافزایید و پس تفت خوردن، کمی گلاب و دارچین اضافه کنید.
نصف مواد را در قالب چرب شده(ترجیحا سیلیکونی) بریزید و توی فریزر قرار دهید تا کمی ببندد و بعد پوست و هسته ی خرماها را جدا کرده و آنها را له کنید.
دقیقا به روش خامه گذاری کیک، یه لایه گرد خرما، روی آن پودر گردو پودر پسته، پودر بیسکویت پتی بور، کمی پودر قند و پودر نارگیل به صورت لایه لایه بریزید تا قالب پر شود. در آخر هر مرحله با قاشق مواد را فشرده کنید.
دقت کنید لایه های خرما به دیواره قالب نچسبد چون باید مواد آردی دیواره رو بگیرد و دوباره از مایع آردی رویش بریزید و حدود 2 ساعت در فریزر قرار دهید. قالب حتما باید سیلیکونی باشد تا به راحتی جدا شود و در قالب پلاستیکی احتمال جدا نشدن رنگینک زیاد است. برش داده و با چای سرو کنید.
طرز تهیه و دستور پخت شیر برنج ماه رمضانموادلازم::::
شیر 2لیتر
برنج 1 لیوان پر
شکر یک و نیم لیوان
نشاسته یک ونیم ق غ
وانیل یه پاکت کوچک
شیرروروی حرارت میزاریم تابجوشه بعد وانیل،شکر،برنج رواضافه کرده بعد که لعاب انداختن نشاسته روکه باکمی آب حل کردیم رواضافه میکنیم بعد 5دقیقه که باهم جوشیدن داخل ظرفهاتون بکشید و روش روفندق یا دارچین ریخته و سروکنید
طرز تهیه و دستور پخت فرنی برای ماه رمضان4 لیوان (1کیلو)شیر ونصف لیوان آرد برنج و یک لیوان شکر را مخلوط کردم ورو حرارت ملایم گذاشتم ومدام هم بزنید تا بجوشه و غلیظ بشه
1/4لیوان گلاب و کمی وانیل و 25 گرم کره اضافه کرده و بعد چند جوش از روی حرارت بردارید و دو قاشق پودر وژلاتین را با 3_4قاشق آب سرد مخلوط کنید و روی بخار کتری گذاشته تا شفاف بشه(بن ماری کنید) وبعد به فرنی اضافه و خوب مخلوط کنید
وبه قسمی از فرنی زعفران دم کرده غلیظ اضافه کنیز
میتونید پودر کاکائو هم اضافه کنید
ته قالب مورد نظر رو با روغن مایع کمی چرب کردم و به دلخواه رنگ مورد نظر را ته قالب ریختم و چند دقیقه تو یخچال گذاشتم تا کمی خودشو بگیره وبعد فرنی ساده سفید رنگ رو ریختم و4 _5 ساعت گذاشتم تو یخچال تا سفت بشه وبعد کناره های فرنی رو از قالب جدا کردم وتو ظرف مورد نظر برگردوندم
نیاز نیست که قالب رو به آب گرم بزنید بخاطر چرب بودن قالب راحت بر میگرده
میتونید کمی پودر هل سفید اضافه کنید که خوشمزه تر میشه
میتونید ژلاتین را حذف کنید وبه سه قسمت تقسیم کنید و زعفران وپودر کاکائو بزنید و تو ظرفهای تک نفره لایه لایه رو هم بریزید وفرنی سه رنگ داشته باشید.
طرز تهیه بامیه خانگی ماه رمضانشکر 2/5(دو و نیم) پیمانه
آب 1 پیمانه
گلاب 1/4 (یک چهارم) پیمانه
آبلیمو 1 قاشق سوپخوری یا جوهر لیمو 1/8(یک هشتم) قاشق چایخوری
زعفران دم کرده 2 قاشق سوپخوری
طرز تهیه شربت بار :
ابتدا شکر و آب و گلاب رو توقابلمه ریخته و روی حرارت ملایم (حتماً حرارت ملایم باشه نه اینکه بخواد قلقل بجوشه) قرار بدین. تا زمانی که شکر کاملاً حل بشه، تقریباً 10 دقیقه.
بعد زعفران رو اضافه کنید و اجازه بدین 4 – 3 دقیقه دیگه روی حرارت بمونه.
اگه شکر حل نشد با یه قاشق چوبی (نه قاشق فلزی!) اونو هم بزنید.
با لیسک که به آب آعشته شده شکرای اطراف قابلمه رو تو شربت در حال تهیه بریزین چون بعد همین شکرا باعث میشه شربت شکرک بزنه
طرز تهیه حلوا برای ماه رمضانآرد سفید قنادی (یا آرد نانوایی) 1 پیمانه( اگر آرد سفید استفاده نکنین هیچ مشکلی به وجود نمیاد )
آرد نخودچی 1 پیمانه
آرد برنج 1/2 پیمانه
مجموع کره و روغن جامد و روغن مایع 1 پیمانه
شکر 1.5 پیمانه
آب 1.5 پیمانه
گلاب 1/3 پیمانه
زعفران دم کرده 2 تا 3 ق غ
هل اسیاب شده 1 ق چ
پیمانه هم از هر نوع پیمانه ای میتونین استفاده کنین ، فقط همش رو با همون اندازه بگیرین .
اول شربت رو درست کردم . آب و شکر رو توی طرفی ریختم و گذاشتم روی حرارت تا شکر حل بشه . زعفران و گلاب و هل رو هم اضافه کردم ، بعد دو ، سه قل شعله رو خاموش کردم.
اول آرد سفید ( آرد گندم ) رو ریختم توی ظرفی و تفتش دادم ، وقتی کمی تغییر رنگ داد ، آرد نخودچی رو بهش اضافه کردم و باز با هم تفت دادم ، اخر هم آرد برنج رو ریختم توش و هر سه رو با هم تفت دادم . آرد برنج کمتر از همه تفت میخوره . حدودا ده دقیقه هم آرد برنج رو تفت دادم . تفت دادن هر کدومشون به خودتون و علاقه خودتون داره که حلوا رو چه رنگی دوست دارین .
بعد کره و روغن هام رو به تدریج اضافه کردم . من از سه نوع کره و روغن جامد و مایع استفاده می کنم .
بعد کمی روی حرارت که موند ، با شعله ملایم شربت رو توش ریختم ، یا ظرفتون رو از حرارت بردارین و شربت رو بریزین و بعد روی حرارت بزارین ، هم زدم تا حلوا سفت و بسته بشه مثل یه گوله توی ظرف جمع بشه .