ستاره ؛ سرویس آشپزی - ژله در واقع آبمیوه ایست که در شکر حاوی ژلاتین پخته شده و در محلی خنک قرار میگیرد تا سفت شده و به اصطلاح بسته شود. پودر ژله که به صورت بسته بندیهای آماده در بازار موجود است از فراوردههای کلاژن بوده که از پوست و استخوان جانوران به دست میآید. این پودر در طعمها و رنگهای مختلف وجود دارد و از ترکیب آن با آب و سپس منعقد کردن آن، دسرهایی زیبا و چشم نواز درست میشود. ژله رولی از جمله همین دسرهای شیک و مجلسی است که با برشهای خاصی به شکل گل رز در میآید و خود میتواند برای تزیین دسرهای دیگر مورد استفاده قرار گیرد.
طرز تهیه ژله رولی گل رز
مواد لازم |
پودر ژله |
1 بسته (85 گرم) |
آب سرد |
1/2 فنجان
|
مارشمالوی مینیاتوری کوچک |
1.5 فنجان |
دستور تهیه
- ابتدا یک سینی مربع یا مستطیل شکل به ابعاد 30*20 سانتی متر انتخاب کنید. بهتر است سینیهای پلاستیکی لبه داری که معمولا قنادیها در آن شیرینی میچینند را برای این منظور استفاده کنید.
- مقدار کمی روغن کف سینی اسپری کرده و یا با برس مخصوص آشپزی کف سینی و دیوارههای آن را چرب کنید. سعی کنید مقدار روغن خیلی کم باشد زیرا طعم و بوی روغن نباید در این دسر محسوس به نظر برسد.
- آب و پودر ژله را در یک ظرف شیشهای مقاوم به حرارت ریخته و آن را به مدت 1 دقیقه در مایکروفر قرار دهید.
- ظرف را از مایکروفر خارج کرده و مخلوط آب و پودر ژله را هم بزنید.
- اگر پودر ژله کاملا در آب حل نشده، ظرف را به مدت 20 ثانیه دیگر در مایکروفر قرار دهید تا پودر ژله کاملا حل شود، سپس آن را خارج کرده و دوباره مواد را هم بزنید.
- مارشمالو را به ظرف اضافه کرده و به مدت 40-20 ثانیه آن را در مایکروفر قرار دهید تا مارشمالوها شروع به پف کردن کنند.
- این لحظه یک لحظه مهم در تهیهی ژله رولی دولایه بوده و مارشمالوها پس از پف کردن نباید حرارت بیشتری ببینند، زیرا در غیر اینصورت ژله رولی دولایه حاصل نمیشود؛ بنابراین حرارت دادن بیشتر را متوقف کرده و به سرعت شروع به هم زدن مواد موجود در ظرف کنید تا مارشمالوها حل شوند.
- ژله را در سینی که قبلا آماده کردید ریخته و سینی را در محلی صاف در یخچال قرار دهید تا ژله به صورت صاف و یکنواخت بسته شود.
- اجازه دهید ژله به مدت 1 ساعت در یخچال بماند تا لایهی مارشمالو بالا آمده و روی ژله قرار بگیرد.
- زمانی که ژله بسته شده ولی انعطاف پذیر است، سینی را از یخچال خارج کرده و به صورت نوارهایی با عرض دلخواه برش بزنید.
- برای درست کردن ژله رولی گل رز، باید یک طرف نوارها صاف باشد و طرف دیگر را به صورت دالبری برش بزنید.
- سپس نوارها را رول کنید تا به شکل گل رز درآیند.
- این گلهای زیبا را در ظرف سرو بچینید و در یخچال قرار دهید یا از آن برای تزیین دسرهای دیگر استفاده کنید.
- یک نوع ژله سبز رنگ مانند ژله کیوی درست کرده و 1/3 حجم جامها را با آن پر کنید.
- جامها را به مدت 45 دقیقه به صورت کج در یخچال قرار دهید تا نیم بند شود.
- یک نوع ژله سفید رنگ مانند ژله شیر درست کرده و 1/3 دیگر حجم جامها را با آن پر کنید.
- مجددا جامها را 45 دقیقه به صورت کج در یخچال قرار دهید تا ژله نیم بند شود.
- سپس جامها را از یخچال خارج کرده و ژله رولی گل رز را روی ژلهی نیم بند قرار دهید.
- نوعی ژلهی بی رنگ مانند آلوئه ورا درست کنید و پس از خنک شدن، با قاشق به آرامی روی سطح کار بریزید.
- دوباره جامها را حداقل یک ساعت در یخچال قرار دهید تا دسر آماده سرو شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع ژله بستنی و ژله ساده
ذکر چند نکته در طرز تهیه ژله رولی گل رز
- در صورت عدم دسترسی به سینی پلاستیکی میتوانید از سینیهای معمولی موجود در منزل استفاده کرده و کف آن را با پلاستیک فریزر بپوشانید تا ژله به راحتی از آن جدا شود.
- حین کار با ژله و درست کردن گلهای رز، سرعت عمل داشته باشید و بلافاصله ژله رولی گل رز را در یخچال قرار دهید که آب نشود.
- مدت زمان قرار دادن ژله در یخچال نباید به اندازهای باشد که ژله کاملا سفت شود زیرا اگر ژله بیش از حد سفت شده و حالت انعطاف پذیر نداشته باشد، هنگام رول شدن میشکند.
شما چه ترفندهای دیگری را برای تهیه ژله رولی میشناسید؟ دیدگاهها و تجربیات خود را از طریق بخش "ارسال نظر" با مخاطبان ستاره درمیان بگذارید