برترین ها: پودینگ یا فرنی یک نوع غذا در نوع غیر شیرین و نوعی دسر در نمونه شیرین خودش است. این روزها کلمه پودینگ به معنای یک دسر شیرین است در حالی که در گذشته نوعی غذای مایع بود.
پودینگ یک نوع دسر یا غذای کمی روان و نرم است که به شکلهای مختلفی درست میشود. پودینگ برنج که همان فرنی و گاهی شیربرنج است به همراه انواع پودینگهایی که به جای برنج از نشاسته ذرت استفاده میکنند همانند شکلاتی، موزی، توت فرنگی و ... در این دسته قرار میگیرند.. این نوع دسر معمولا همراه با خامه شیرین و میوه سرو میشود.
دسر پودینگ یکی از دسرهای پرطرفدار در ماه رمضان است، چون هم بافت لطیفی دارد هم شیرینی آن آنقدر زیاد نیست. درست کردن پودینگ اصلا کار سختی نیست، چون من خودم برای اولین بار است که آن را درست میکنم، اما از نتیجه راضی هستم. این کار فقط کمی زمان بر است. چون شما ابتدا آن ماده روان را درست میکنید سپس در یخچال میگذارید تا سفت شود. برای درست کردن پودینگ ما دو ماده اصلی داریم؛ شیر و نشاسته. شما در اغلب دستورها زرده تخم مرغ هم میبینید من برای پودینگ شکلاتی یک نوع بدون تخم مرغ که از سایرین سادهتر و همچنین بدون کره بود درست کردم. همیشه تاکید من بر این است که بتوانید با حداقل مواد همان مزه خوب را ایجاد کنید. من چند نوع پودینگ درست کردم که دستور آنها را به ترتیب درست کردن برای شما میگذارم.
پودینگ شکلاتی
پودینگ شکلاتی با شکلات تلخ درست میشود یا شکلاتی که 60 درصد شکلات داشته باشد. اما من از آن صخره شکلاتی که در تصویر میبینید و ظاهرا از کارخانه ویلی وانکا بیرون زده، استفاده کردم. طعم آن کمی شیرین است، اما نتیجه کار برخلاف تصورم آنقدرها شیرین و دلزده کننده نبود. به نظرم شیرینی آن کاملا به اندازه بود.
مواد لازم:
- شکلات تختهای: 50 گرم
- شکر: 1 پیمانه
- پودر کاکائو: 2 قاشق غذاخوری
- آرد برنج: 1 قاشق غذاخوری
- نشاسته ذرت: 2 قاشق غذاخوری
- نمک: 1/4 قاشق چایخوری
- شیر: 2 پیمانه
- خامه: 3 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
1. ابتدا کلیه مواد خشک یعنی 1 پیمانه شکر، 1 قاشق غذاخوری آرد برنج، 2 قاشق غذاخوری نشاسته ذرت و 2 قاشق غذاخوری پودر کاکائو را در ظرفی میریزیم و آنها را با یک ویسک دستی بهم میزنیم.
2. شکلات تختهای را با چاقو ریز میکنیم تا خوب خرد شود این کار کمک میکند تا شکلات سریعتر آب شود و بافت یکدستی را ایجاد کند.
3. دو پیمانه شیر داشتیم که آن را کم کم به مواد خشک اضافه میکنیم، هر بار کمی میریزیم و بهم میزنیم. من اعتراف میکنم که کل شیر را به یکباره ریختم، اما خوب آن را بهم زدم. سعی کنید هیچ گلولهای داخل مخلوط نباشد. اگر از ویسک فلزی استفاده کنید این بخش خیلی سروصدا دارد بنابراین اگر سایر ساکنان خانه در خواب هستید بهتر است به حیاط پناه ببرید.
4. ظرف مخلوط را روی گاز با شعله متوسط میگذاریم خب حالا همانند آش دوغ بهم زدن شما شروع میشود، باید حرارت آن نزدیک به جوش باشد، اما نجوشد.
5. وقتی که شیر خوب گرم شد، شکلات خرد شده را به آن اضافه کنید و خوب بهم بزنید تا شکلات کاملا حل شود.
6. بعد از آب شدن شکلات، 3 قاشق غذاخوری خامه داشتیم که آن را هم اضافه میکنیم. مخلوط را خوب بهم میزنیم تا خامه کاملا درون آن ذوب شود. اوایل بخشی از خامه را روی آن شناور میبینید که با هم زدن مرتب از بین میرود.
آن را مرتب و البته به آرامی بهم بزنید. وقتی که غلظت پیدا کرد، آماده برداشتن از روی گاز است. یک نکته اینکه شاید شما طرز تهیه پودینگ را دیده باشید در این روش پودینگ خیلی روان است، چون نشاسته موقع سرد شدن باعث سفت شدن مخلوط میشود در ضمن ما میخواهیم یک بافت لطیف داشته باشیم.
7. وقتی کمی خنک شد آن را توی ظرفهای مخصوص میریزیم. شما میتوانید از هر ظرفی که دوست دارید استفاده کنید از کاسه کوچک چینی گرفته تا بستنی خوری. من میخواستم در یک لیوان هم بریزیم که ترسیدم بشکند و منصرف شدم. ظرفی استفاده کنید که مقاوم به حرارت باشد. وقتی پودینگ را داخل ظرف ریختید بگذارید خنک شود و به دمای اتاق برسد من برای اینکار از خنکای کولر استفاده میکنم. بعد از خنک شدن آن را به یخچال انتقال دهید. بگذارید حداقل 2 ساعت در یخچال بماند.
پودینگ توت فرنگی
اگر از من بپرسند کدام پودینگ از همه خوشمزهتر است بدون تردید میگویم توت فرنگی. انتظار داشتید بگویم شکلات نه اینطور نیست من با اینکه عاشق شکلات هستم، اما پودینگ توت فرنگی را ترجیج میدهم، چون نسبت به سایرین متفاوت است. یک مزه فوق العاده و رویایی دارد و همان چیزی ست که در تصورات رویایی شماست یعنی بارش به وقت توت فرنگی یا به قول جناب خان توف فرنگی.
مواد لازم:
- شکر: 1/2 پیمانه
- نشاسته ذرت: 2 قاشق غذاخوری
- نمک: کمی
- شیر: 1 و 1/2 پیمانه (350 میلی لیتر)
- توت فرنگی: 200 گرم تازه و پوره شده
- زرده تخم مرغ: 2 عدد
- اسانس وانیل: 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه:
1. توت فرنگیها را شسته دم آنها را با چاقو بکنید آنها را در مخلوط کن بریزید و یکی دو قاشق آب به آن اضافه کنید تا پوره شوند. آب به منظور کمک به پوره شدن است اگر مخلوط کن شما قوی است نیازی نیست. بهتر است پوره را از الک رد کنید تا دانهها و کرکهای آن جدا شود در اینصورت رنگ صورتی قشنگتری خواهد داشت. من الکم خیلی ریز و مخصوص آرد بود و پوره از آن رد نمیشد رنگ پودینگ کمی کدر شد.
2. در یک ماهیتابه گود مخصوص سس، شکر، نشاسته، نمک، پوره توت فرنگی و شیر را اضافه کنید. با ویسک دستی خوب بهم بزنید تا مواد یکدست شده و هیچ بخش گلوله شدهای داخل آن نباشد.
3. ماهیتابه را روی گاز بگذارید. آن را حرارت دهید تا زمانی که نزدیک به جوش برسد، در این لحظه آن را از روی گاز بردارید.
4. در یک کاسه دو عدد زرده تخم مرغ را کمی بزنید.
5. زرده و نیمی از مواد توت فرنگی را مخلوط کنید. به این صورت که به آرامی آن را داخل زرده تخم مرغ بریزید و به سرعت و همزمان آن را بهم بزنید. سرعت عمل شما خیلی مهم است، چون در غیر اینصورت تخم مرغ لخته خواهد شد.
6. مخلوط داخل کاسه را به ماهیتابه انتقال دهید و دوباره ماهیتابه را روی گاز بگذارید و آن را حرارت دهید تا قدری غلیظ شود.
7. پس از برداشتن از گاز به آرامی داخل ظرفهای مورد نظر بریزید، بگذ ارید ظرفها کمی خنک شوند و سپس داخل یخچال بگذارید.
پودینگ وانیلی
پودینگ وانیلی رنگ سفید و قشنگی دارد و بسیار خوشمزه و غلیظ است. من نمیدانم برای این یکی وقت بیشتری صرف کردم یا طبق طبیعیت خودش غلیظتر از کار درآمد. بهر حال به خاطر رنگ سفیدش میتوان انواع تزئینها را روی آن انجام داد بخصوص با میوههای قرمز مثل توت فرنگی و شاه توت.
مواد لازم:
- شکر: 1/3 پیمانه
- نشاسته: 2 قاشق غذاخوری
- شیر پرچرب: 2 پیمانه
- زرده تخم مرغ: 2 عدد
- کره نرم شده: 2 قاشق غذاخوری
- وانیل: 2 قاشق چایخوری
طرز تهیه:
1. برای درست کردن این نوع پودینگ در ابتدای کار میتوانیم به سه روش عمل کنیم. روش تنبلانه؛ شکر، نشاسته، زرده تخم مرغ و شیر را روی گاز بگذارید و اجازه دهید تا غلیظ شود و از روی گاز برداشته و کره نرم شده و وانیل را به آن اضافه میکنیم و هم میزنیم. روش کمتر تنبلانه: نشاسته، شکر و زرده تخم مرغ را مخلوط کرده و اندکی شیر هم به آن اضافه میکنیم تا مخلوط شوند. شیر را روی گاز میگذاریم مرتب بهم میزنیم، اما نمیگذاریم بجوشد وقتی که شیر گرم شد، مخلوط زرده تخم مرغ را اضافه میکنیم و بلافاصله و با سرعت بهم میزنیم و در انتهای کار هم کره و وانیل را اضافه میکنیم و از روی گاز بر میداریم.
2. روش محافظه کارانه که من انجام دادم؛ شیر، نشاسته و شکر را مخلوط کنید آن را روی گاز بگذارید، حرارت گاز متوسط باشد مرتب بهم بزنید تا شیر گرم شود. بخشی از مخلوط شیر را داخل زرده تخم مرغ میریزید و به سرعت بهم میزنید سپس این مخلوط را به باقی شیر اضافه میکنید. سپس میگذاریم تا غلیظ شود و حالت سس مانند بگیرد. از روی گاز بر میداریم بلافاصله کره نرم شده و وانیل را به آن اضافه میکنیم و بهم میزنیم. بعد از این کار همان لحظه مخلوط را داخل ظرفهای مورد نظر میریزیم. پودینگ وانیلی به سرعت میبندد بنابراین نباید بگذارید همانطور در ماهیتابه سرد شود.
3. پس از خنک شدن، همانند سایرین در یخچال میگذاریم.
پودینگ سیب
مواد لازم:
- شیر: 2 پیمانه
- سیب خرد شده: 1/4 پیمانه
- نشاسته: 2 قاشق غذاخوری
- عسل: 2 قاشق غذاخوری
- شکر: 1/2 پیمانه
- اسانس وانیل: 1/2 قاشق چایخوری
طرز تهیه:
1. برای درست کردن پودینگ سیب همانند پودینگ وانیلی عمل میکنیم. زرده تخم مرغ را مقداری زده سپس با شکر و نشاسته مخلوط میکنیم کمی از شیر را روی آن میریزیم تا خوب مخلوط و یکدست شوند.
2. شیر را روی گاز میگذاریم وقتی به دمای نزدیک به جوش رسید، مخلوط تخم مرغ را برداشته مقداری از شیر گرم را داخل آن میریزید و بلافاصله بهم میزنید، خوب این کار را انجام میدهید سپس این مخلوط را به بقیه ماهیتابه روی گاز اضافه میکنیم. میگذاریم غلیظ شود. در انتها اسانس وانیل را اضافه میکنیم. تقریبا شبیه به پودینگ وانیلی است، اما کره ندارد.
3. سیبها را ریز خرد میکنیم. کف کاسه میریزیم، روی سیبها عسل میریزیم، سپس پودینگ را روی آنها میریزیم. پس از خنک شدن در یخچال میگذاریم.
نکات مهم
- برای درست کردن پودینگ حتما از نشاسته ذرت استفاده کنید، نشاسته گندم مناسب این کار نیست.
- در مورد پودینگ شکلاتی سعی کنید خوب آن را بهم بزنید، چون پودر کاکائو به صورت لخته لخته در میآید. همچنین سعی کنید از پودر کاکائوی شیرین نشده و مرغوب استفاده کنید.
- برای تزئین هر جور که خواستید عمل کنید با هر چیزی که در خانه دارید میتوانید روی آنها را تزئین کنید. نیازی به گفتن نیست که نیازمند تضاد رنگی هستیم و البته من میدانم که همه شما استاد هستید و بسیار بسیار بهتر از من میتوانید آنها را تزئین کنید.
- غلظت پودینگ موقع برداشتن باید حالت سس مانند باشد. نباید زیاد غلیظ شود، چون در اینصورت پس از سرد شدن خیلی سفت میشود نباید آنقدر هم شل باشد باید غلظتی همانند فرنی داشته باشد. البته نشاسته ذرت همانند برنج باعث سفتی نمیشود.