در این مطلب طرز تهیه چای ماسالا را به شما عزیزان معرفی خواهیم کرد، چای ماسالا یک نوع نوشیدنی شیرین، تند و دارای عطر خاص می باشد که ضمن خوشمزه بودن، دارای فواید درمانی زیادی از جمله هضم غذا، کنترل قند خون و سلامت قلب می باشد، همچنین جزو نوشیدنی های معروف در سراسر دنیا می باشد.
چای ماسالا ترکیبی از چای سیاه، شیر، زنجبیل و ادویه های دیگری مثل هل، دارچین، فلفل سیاه و رازیانه می باشد و این نوشیدنی برخلاف چای معمولی که با آب درست می شود، در تهیه آن علاوه بر آب از شیر گرم نیز استفاده می شود و چون برخی از افراد تمایل دارند، چای ماسالا را به صورت شیرین بنوشند، لذا می توان در ترکیب آن عسل و یا از شکر و نبات استفاده کرد. همانطور که در مطالب گذشته با آموزش تهیه چای زعفران، چای نعناع و چای آلبالو همراه ما بودید پیشنهاد می کنیم تهیه این چای پر خاصیت را نیز فرا بگیرید.
مواد لازم
- هل : 7 عدد
- چوب دارچین : 2 عدد
- میخک : 6 عدد
- زنجبیل : 2 تکه
- پودر رازیانه : یک قاشق غذا خوری
- دانه فلفل سیاه : 2 عدد
- آب ولرم : 2 پیمانه
- شیر : 2 پیمانه
- عسل : به مقدار لازم
نکته : برای تهیه این نوشیدنی، بهتر است، از ادویه های تازه و معطر استفاده کنید.
طرز تهیه چای ماسالا هندی
برای تهیه چای ماسالا، قبل از هر چیز شیر و آب را به صورت جداگانه بجوشانید، سپس همه ادویه ها را به همراه زنجبیل و آب ولرم که قبلا جوشانده اید، در داخل ظرفی بریزید و آن را به مدت چند دقیقه بر روی حرارت ملایمی قرار دهید. به این نکته توجه داشته باشید که حرارت دیدن بیش از اندازه ادویه ها، موجب از دست دادن طعم اصلی آن می شود، بنابراین نوشیدنی تان خوش طعم نخواهد شد.
سپس شیر جوشانده شده را اضافه کنید و منتظر بمانید تا کمی حرارت ببیند و بعد عسل را به شیر اضافه کنید، در آخر مخلوط شیر و عسل را درون ظرف حاوی آب و ادویه ها بریزید.
در این مرحله از طرز تهیه چای ماسالا ، چای را اضافه کرده و به مدت 3 تا 4 دقیقه بر روی حرارت ملایم بگذارید، سپس به وسیله یک صافی، آن را صاف کرده و نوشیدنی که اکنون آماده شده را به عنوان صبحانه، میان وعده و دسر سرو نمایید. شما می توانید به جای عسل از نبات و یا شکر برای شیرین کردن چای استفاده کنید. البته توجه داشته باشید که چای ماسالای نسبتا تلخ، دارای فواید درمانی بیشتری نسبت به چای شیرین می باشد.
برخی خواص و فواید چای ماسالا
فواید چای ماسالا به دلیل ادویه های مختلفی که در ترکیب آن به کار رفته است، بی شمار می باشد. زنجبیل و دارچین موجود در این نوشیدنی موجب کاهش قند خون و بهبود عملکرد آن می شود، ضمن اینکه زنجبیل خاصیت ضد تهوع دارد، بنابراین مصرف آن برای کاهش احساس تهوع و استفراغ برای بیماران سرطانی که تحت شیمی درمانی قرار می گیرند و نیز حالت تهوع صبحگاهی خانم های باردار مفید می باشد.
چای ماسالای هندی می تواند یک نوشیدنی عالی برای افرادی باشد که قصد کاهش وزن دارند، پروتئین موجود در شیر که در ترکیب این نوشیدنی به کار رفته است، موجب احساس سیری می شود. ضمن اینکه زنجبیل و رازیانه به کار رفته در آن نیز در لاغری نقش دارند.
دارچین نیز موجب کاهش کلسترول و تری گلیسیرید می شود، بنابراین مصرف آن برای سلامت قلب مفید است، همچنین فلفل سیاه، زنجبیل، هل و دارچین موجود در چای ماسالا موجب پیشگیری از عفونت های باکتریایی در دستگاه گوارش شده و نیز روند هضم غذا را بهبود می بخشد.