ماهان شبکه ایرانیان

پیشگیری از اپیدمی بهاره کرم کبدی

در مواقع بارندگی‌های شدید و بروز سیل، تغییرات اکوسیستم و بقایای آب‌های راکد موجب افزایش احتمال بروز برخی از بیماری‌های انگلی می‌شود که یکی از شاخص‌ترین آنها کرم کبدی است

پیشگیری از اپیدمی بهاره کرم کبدی

در مواقع بارندگی‌های شدید و بروز سیل، تغییرات اکوسیستم و بقایای آب‌های راکد موجب افزایش احتمال بروز برخی از بیماری‌های انگلی می‌شود که یکی از شاخص‌ترین آنها کرم کبدی است. با توجه به این‌که از ابتدای فروردین سال جاری شاهد وقوع گسترده سیل در اکثر مناطق کشور بوده‌ایم، لذا به منظور پیشگیری از احتمال خطر اپیدمی بهاره کرم کبدی لازم است نکات پیشگیرانه بهداشتی مدنظر قرار گیرند.


به گزارش به نقل از روزنامه جام جم ،فاسیولا هپاتیکا نام علمی نوعی کرم کبدی بومی در ایران است که در مناطق مرطوب کشور شیوع بسیار بالایی دارد. به‌عنوان مثال چند سال پیش در استان گیلان در یک اپیدمی بزرگ بیش از ده هزار نفر از ساکنان استان گیلان مبتلا به کرم کبدی شدند.

حلزون میزبان واسط این انگل است. رشد و تکثیر حلزون‌ها در محیط‌های مرطوب مجاور برکه‌ها و آب‌های راکد افزایش می‌یابد و به همین دلیل شیوع این انگل در استان‌های شمالی بیشتر است. با این حال با توجه به وقوع سیلاب‌های اخیر در اقصی نقاط ایران، احتمال افزایش خطر شیوع این بیماری انگلی در سایر مناطق به‌ویژه غرب کشور نیز وجود دارد.


علائم بیماری کرم کبدی فاسیولا متنوع بوده و نظیر استفراغ، دل درد، تب، کسالت، از دست دادن اشتها و تعریق شدید است. با توجه به استقرار کرم در کبد انسان، آسیب‌هایی به بافت کبد وارد شده که می‌تواند سبب التهاب و بزرگ شدگی کبد و همچنین کم خونی شود.


انگل فاسیولا عمدتا از طریق مصرف سبزیجات خام آلوده به انسان منتقل می‌شود. شست‌وشوی انواع سبزی خوردن و به‌طور ویژه کاهو باید به خوبی انجام شود. سبزی‌های خورشتی و کوکویی خطری ندارند، زیرا حرارت پخت غذا انگل را کاملا نابود می‌کند.


مهم‌ترین راه پیشگیری از ابتلا به این بیماری، انجام کامل مراحل پاکیزه‌سازی و شست‌وشوی سبزیجات است. به‌طور ویژه باید مرحله انگل‌زدایی با استفاده از غوطه‌وری سبزیجات داخل محلول حاوی سه قطره مایع ظرفشویی به ازای هر لیتر آب انجام شود و سبزیجات به مدت 5 تا 10 دقیقه در این محلول قرار داده شده و در ادامه به‌خوبی آبکشی شوند.

باید دقت کرد که گرچه استفاده از محلول حاوی نمک و سرکه اثر باکتری کشی دارد، اما قادر به نابودی کامل انگل‌ها نیست؛ بنابراین انجام مرحله غوطه‌وری سبزیجات در محلول حاوی مایع ظرفشویی و سپس آبکشی نهایی ضرورت دارد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان