شناسه : ۱۶۳۳۵۲۳ - یکشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۰۹:۵۱
آخرین آمارهای مرکز آمار ایران نشان میدهد؛
گرانی بیشتر در سفره فقرا
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از شرق، با مقایسه دادههای منتشرشده توسط مرکز آمار میتوان دریافت اقلامی مانند پیاز، سیبزمینی، گوجه و رب گوجهفرنگی که سالها به دلیل ارزانقیمتبودن در پخت غذاهای ارزانقیمت خانوارهای کمتر برخوردار استفاده میشدند، در یک سال گذشته افزایش قیمت بیشتری نسبت به دیگر اقلام مصرفی خانوارهای ایرانی پیدا کردهاند؛ نکتهای که به معنی افزایش فشار بر این اقشار در بخش خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات است.
بیشترین تورم نرخ خوراکیها در بوشهر
آخرین آمارهای منتشرشده توسط مرکز آمار ایران، حکایت از تورم بالا، اما رو به کاهش در بخش خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات دارد. طبق این آمارها، تورم نقطهبهنقطه خوراکیها و آشامیدنیها در کل کشور در ماه اردیبهشت به 82.6 درصد رسیده و نرخ تورم 12ماهه خوراکیها و آشامیدنیها برای کل کشور نیز در این ماه 51.2 درصد بوده است. بااینحال همین آمارها حکایت از آن دارند که در ماه اردیبهشت نسبت به ماه فروردین شاهد کاهش 0.7 درصدی تورم هستیم که علت اصلی آن را میتوان در تورم شدید فروردینماه سال جاری که در نمودارهای این صفحه نیز آشکار است تعریف کرد. در میان استانهای مختلف کشور نیز برخی استانها مانند بوشهر و چهارمحالوبختیاری بهترتیب با تورم 103 و 90 درصدی نقطهای اقلام خوراکی و آشامیدنی در ماه اردیبهشت در صدر استانهای پرتورم کشور قرار دارند. از نظر تورم 12ماهه اقلام خوراکی و آشامیدنی نیز استان بوشهر با 61.5 درصد در صدر استانهای پرتورم کشور است و استان زنجان نیز با 42.8 درصد کمترین تورم 12ماهه اقلام خوراکی و آشامیدنی در کشور را تجربه کرده است.
با نگاهی مقایسهای به تورم خوراکیها و آشامیدنیها در خانوادههای شهری نیز میتوان دریافت که کمترین فشار در مقایسه با دیگر استانها در یک سال گذشته از نظر تورم خوراکیها و آشامیدنیها به خانوادههای شهری استان زنجان (با نرخ 43.4 درصد) وارد شده و خانوادههای شهری استان بوشهر نیز با تورم 64.6 درصدی بیشترین فشار را در یک سال گذشته در این بخش دریافت کردهاند. در مقایسه با دیگر استانها نیز میتوان گفت خانوارهای استانهای مازندران، کرمان، سمنان و قزوین نسبت به دیگر استانها فشار کمتری را در زمینه افزایش قیمت خوراکیها و آشامیدنیها تحمل کردهاند.
افزایش فشار به فقرا
در میان اقلام غذایی مورد بررسی مرکز آمار، افزایش قیمت اقلام غذایی پرمصرف خانوارهای کمتربرخوردار ایرانی مورد توجه است. با نگاه به این آمارها میتوان دریافت بیشترین افزایش قیمت میان اقلام غذایی در ماه اردیبهشت مربوط به قیمت پیاز با افزایش 306 درصدی نسبت به اردیبهشت سال گذشته است. پس از پیاز نیز رب گوجهفرنگی و سیبزمینی بیشترین افزایش قیمت را در میان اقلام غذایی داشتهاند و بهترتیب 247 و 241 درصد نسبت به اردیبهشت سال گذشته گران شدهاند.
گوجهفرنگی نیز با افزایش 187 درصدی قیمت در رتبه بعدی قرار دارد تا این چند قلم پرمصرف در غذاهای ارزانقیمت سفره ایرانیها بیشترین افزایش قیمت را در میان اقلام غذایی تجربه کرده باشند. سیب، شکر، گوشت گاو و گوسفند و خیار نیز دیگر اقلام مورد بررسی هستند که افزایش قیمت بیشتر از صددرصد را نسبت به سال گذشته تجربه کردهاند. کمترین افزایش قیمت نسبت به اردیبهشت سال گذشته در میان اقلام مورد بررسی نیز مربوط به تخممرغ ماشینی (هفت درصد)، برنج خارجی (17درصد)، عدس (19درصد) و قند (19درصد) بوده است که بسیار پایینتر از متوسط نرخ تورم در کشور است.