املت یکی از غذاهای خوشمزه و پر طرفدار ایرانی می باشد که معمولا در قهوه خانه ها و رستوران ها به روش سنتی تهیه می شود، اگر می خواهید با طرز تهیه املت قهوه خانه ای آشنا شوید، پیشنهاد می کنیم تا پایان این بخش از آشپزی را دنبال نمایید.
مواد لازم
- تخم مرغ/ 4 عدد
- رب گوجه فرنگی/ 3 قاشق غذاخوری
- روغن/ نصف فنجان
- فلفل قرمز یا فلفل سیاه/ به میزان لازم
- نمک/ به مقدار لازم
طرز تهیه املت قهوه خانه ای
املت از جمله غذاهای خوشمزه با پخت آسان می باشد، از این رو هر کسی می تواند به سادگی آن را در منزل تهیه کرده و متناسب با ذائقه اش از سبزیجات و مواد غذایی دیگری در تهیه این غذا استفاده نموده و میل نماید؛ طرز تهیه املت سیب زمینی و طرز تهیه املت با پنیر پیتزا نمونه هایی از این نوع املت ها می باشند که در مطالب قبلی، روش طبخ آنها را آموزش داده ایم.
املت در کشورهای دیگر نیز طرفدار داشته و به روش های مختلفی طبخ می شود، بنابراین اگر می خواهید با طرز تهیه املت آمریکایی، طرز تهیه املت روسی و طرز تهیه املت ترکیه ای آشنا شوید، پیشنهاد می کنیم، بر روی لینک آن کلیک نمایید.
املت قهوه خانه ای یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که در رستوران ها و به خصوص قهوه خانه ها مصرف زیادی دارد، این غذا از دستور تهیه ای آسان برخوردار بوده، بنابراین به سادگی می توان در منزل طبخ کرده و میل کنید؛ برای تهیه املت در ابتدا باید کمی روغن و یا کره را درون تابه ای بریزید و آن را بر روی حرارت بگذارید تا داغ شود، سپس تخم مرغ های زده شده را درون آن بریزید، اگر می خواهید که تخم مرغ شما پف کند، می توانید، سفیده را از زرده جدا کرده و سفیده را بعد از اضافه کردن مقداری شیر یا خامه و یا آب هم بزنید، این کار موجب می شود تا تخم مرغ در هنگام پخت، بافت سبکی پیدا کند.
سپس درون تخم مرغ سرخ شده را با سبزیجات مختلف و یا گوشت پخته شده و نیز پنیر پیتزا پُر می کنند و آن را تا می زنند. طرز تهیه املت قهوه خانه ای، شباهت زیادی به نحوه پخت خاگینه ساده دارد، بنابراین در کشورمان این غذا با نام خاگینه ایرانی شناخته می شود. در این قسمت می توانید با روش پخت املت قهوه خانه ای به صورت مرحله به مرحله آشنا شوید.
برای پخت املت، بعد از تهیه و آماده کردن مواد مورد نیاز، در ابتدا یک تابه که دارای عمق کم و جنس نازکی است، انتخاب کنید.
ماهی تابه را در حدود 30 ثانیه بر روی حرارت قرار داده تا گرم شود، سپس مقداری روغن یا کره را دورن آن بریزید. توجه داشته باشید، مقدار روغن به اندازه ای باشد که سطح تابه را کاملا پر کرده و بپوشاند.
حال رب گوجه فرنگی را به روغن که بر روی حرارت قرار دارد، اضافه کنید و کمی تفت داده تا رب سرخ شده و تغییر رنگ دهد.
مدت زمان 4 تا 5 دقیقه برای تفت دادن رب گوجه فرنگی کافی است تا بوی خامی آن گرفته شود، دقت داشته باشید که هیچوقت، در این فاصله حرارت را کم نکنید.
اکنون باید، کمی نمک و فلفل مورد نظر خود که می تواند فلفل قرمز و یا فلفل سیاه باشد را به رب اضافه کرده و هم بزنید.
سپس تخم مرغ ها را یکی یکی درون ظرفی جداگانه بشکنید و به دورن تابه بریزید، بعد از اینکه همه تخم مرغ ها را در داخل تابه ریختید، باید شروع به هم زدن تخم مرغ ها نمایید.
بعد از هم زدن تخم مرغ ها، می توانید تخم مرغ ها را به همراه رب هم زده تا مواد به صورت کامل با هم مخلوط شده و یک دست شود؛ اجازه دهید، تابه به مدت 3 تا 4 دقیقه دیگر بر روی حرارت بماند، سپس می توانید آن را بردارید. اکنون املت آماده سرو شدن شده و می توانید این غذای ساده و خوشمزه را به همراه نان و پیاز میل نمایید.
رعایت نکاتی مهم در طرز تهیه املت قهوه خانه ای
عده ای از افراد تمایل دارند به جای رب از گوجه فرنگی رنده شده در تهیه املت استفاده کنند، که این نوع املت اگر چه خوشمزه بوده و دارای ظاهری شبیه املت قهوه خانه ای می باشد، اما باید بدانید در طرز تهیه املت قهوه خانه ای به روش سنتی از رب گوجه فرنگی استفاده می کنند.
همچنین در تهیه املت معمولی از پیاز هم می توان استفاده کرد، در حالی که برای طرز تهیه املت قهوه خانه ای نیازی به استفاده از پیاز نیست، بلکه می توان آن را به صورت خام و در هنگام سرو غذا میل نمود.
یکی دیگر از نکات مهمی که در هنگام طبخ املت قهوه خانه ای باید توجه شود، در هنگام تهیه آن، به هیچ وجه نباید حرارت را کم کنید، زیرا حرارت بالا در هنگام تفت دادن رب و نیز پختن تخم مرغ برای ایجاد طعم منحصر به فرد املت قهوه خانه ای تاثیر بسزایی دارد.
امیدواریم این بخش از آموزش آشپزی مورد رضایت شما عزیزان علاقمند به تهیه انواع غذا های ایرانی و سنتی قرار گرفته باشد و بعد از فراگیری روش تهیه آن، بتوانید به راحتی این غذای خوشمزه را در منزل طبخ نموده و سرو نمایید.