ستاه ؛ سرویس آشپزی - انواع لواشکها از جمله تنقلات بسیار پرطرفدار هستند که با میوههای مختلف در طعمهای متفاوت تهیه میشوند. برای داشتن لواشکهای تمیز و کاملا بهداشتی و بدون
مواد نگهدارنده خودتان دست به کار شوید و
لواشکهای خانگی خوشمزه را درست کنید. در ادامه طرز تهیه لواشک هفت میوه به سه روش را خواهید خواند.
1. طرز تهیه لواشک هفت میوه (روش اول)
مواد لازم |
آب |
1 استکان |
نمک و جوهر لیمو (اختیاری) |
کمی |
هفت میوه دلخواه (مانند آلبالو، هلو، شلیل، سیب، آلوچه، آلو قرمز، زردآلو) |
به میزان لازم |
زمان لازم برای تهیه و آماده سازی یک ساعت
طرز تهیه
- همهی میوهها را بشویید و آنها را داخل یک قابلمه بریزید.
- یک استکان آب روی میوهها ریخته و قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید.
- هر چند دقیقه یک بار میوهها را هم بزنید که ته نگیرند.
- وقتی کمی آب میوهها تمام شد و میوهها له شدند شعله را خاموش کنید.
- یک آبکش روی یک کاسه بگذارید و میوهها را در آبکش بریزید، سپس با پشت قاشق به میوهها فشار وارد کنید تا هستهها و تفالهها از هم جدا شوند و آب آنها به کاسه وارد شود.
- به قدری مواد را مخلوط کنید که در پایان فقط هسته و پوستههای میوهها در آبکش باقی بمانند.
- به مواد حاصله نمک و جوهر لیمو اضافه کنید و آن را هم بزنید.
- یک نایلون کف سینی پهن کنید و مواد حاصله در کاسه را آرام روی نایلون بریزید؛ به قدری مواد بریزید که لواشک ضخیم نشود.
- سپس سینی را در آفتاب بگذارید تا خشک شود.
- پس از حداقل سه روز لواشک آماده و خشک میشود.
لواشک هفت میوه شما آماده سرو است... نوش جان ...
2. طرز تهیه لواشک هفت میوه (روش دوم)
مواد لازم |
انواع میوه دلخواه |
به مقدار لازم |
آب |
به مقدار لازم کمی |
نمک |
مقداری بسته به ذائقه خودتان |
زمان لازم برای تهیه و آماده سازی یک ساعت
دستور تهیه
- میوهها را تمیز بشویید و پوست، دم و هستهی میوهها را بگیرید.
- آنها را درون یک قابلمه بریزید و روی آنها کمی آب بریزید.
- قابلمه را روی یک شعله ملایم بگذارید تا میوهها بجوشند و له شوند.
- پس از اینکه آب قابلمه تمام شد و میوهها له شدند حرارت را خاموش کنید تا خنک شود.
- وقتی کمی خنک شد، کمی نمک به آن اضافه کنید. (مقدار نمک به ذائقه خودتان بستگی دارد.)
- میوهها را درون یک صافی بریزید و با پشت قاشق میوهها را صاف کنید.
- کف یک سینی را کمی چرب کنید و مایع غلیظی که حاصل میشود را با ضخامت نازک درون سینی بریزید. (ضخامت آن بیشتر از نیم سانتیمتر نشود).
- سینی را روی شوفاژ و یا در آفتاب بگذارید تا لواشک خشک شود.
- پس از اینکه لواشک خشک شد آن را به قطعات کوچک برش بزنید.
لواشک هفت میوه شما آماده سرو است... نوش جان ...
بیشتر بدانید: طرز تهیه لواشک سیب خانگی
3. طرز تهیه لواشک هفت میوه با شکر یا نبات
مواد لازم |
میوه (شامل آلو قرمز، هندوانه، انگور سفید، آلبالو، گلابی، شاه توت، گیلاس) |
2 کیلو |
نبات یا شکر |
کمی برای ملس کردن لواشک |
سرکه |
کمی |
زمان لازم برای تهیه و آماده سازی یک ساعت
دستور تهیه
- میوههایی که قابل شستن هستند را بشویید.
- میوهها را در کمی سرکه خیس کرده و بعد آبکش کنید.
- سپس میوهها را درون یک قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا میوهها آب بیندازند و له شوند.
- وقتی میوهها له و آبکی شدند حرارت را خاموش کنید و آنهارا در یک آبکش بریزید و آب میوهها را در یک کاسه جمع کنید.
- مواد داخل آبکش را با دست زیر و رو کنید و ورز دهید تا همه آب و عصاره میوه گرفته شود.
- سپس آب میوهها را روی حرارت بگذارید تا به غلظتی مانند غلظت رب گوجه برسد.
- در حین جوشیدن کمی شکر بسته به ذائقه خودتان اضافه کنید و آن را هم بزنید که ته نگیرد.
- سپس آن را از روی حرارت بردارید تا کمی خنک شود.
- کف یک سینی را کمی چرب کنید و مایع غلیظی که حاصل میشود را با ضخامت نازک درون سینی بریزید. (ضخامت آن بیشتر از نیم سانتی متر نشود.)
- سینی را روی شوفاژ و یا در آفتاب بگذارید تا لواشک خشک شود.
- پس از اینکه لواشک خشک شد آن را به قطعات کوچک برش بزنید.
لواشک هفت میوه شما آماده سرو است. نوش جان ...
سخن آخر
همانطور که میدانید لواشک در بازار و با طعمهای مختلف به فروش میرسد. اما شما میتوانید لواشک را در خانه تهیه کرده و از تمیز بودن خوراکی که خودتان یا فرزندانتان مصرف میکنند، مطمئن باشید. اگر فضایی برای خشک کردن لواشک در هوای آزاد ندارید،
طرز تهیه لواشک در فر را از مجموعه مقالات آشپزی ستاره بخوانید و یک لواشک خوش طعم تهیه کنید. نظر و تجربیات خود را نیز با ما و دیگر مخاطبان ستاره در بخش ارسال نظر در میان بگذارید.