آیا میدانید چه موادی را نباید در مایکروفر قرار دهید؟
به گزارش به نقل از جام جم، این مواد عبارتند از:
1) آب: زمانی که یک لیوان آب را در دستگاه قرار میدهید در صورتی که زمان طولانی شود، آب سریع به نقطه جوش رسیده و به بخار تبدیل میشود و از لیوان به بیرون پاشیده میشود. پس اگر قصد گرم کردن آب با این روش دارید، فقط چند ثانیه به آن فرصت دهید یا یک قاشق چوبی در لیوان آب قرار دهید.
2) کره یا روغن: هیچگاه انتظار نداشته باشید روغن زیتون در مایکروفر گرم یا کره یخزده، ذوب شود. روغن آب ندارد و نباید انتظار داشت تحت امواج مایکروفر گرم شود. کره دارای مقداری آب است، اما در کره یخزده آب به صورت کریستال یخ در آمده که در یک شبکه چربی به دام افتاده است. پس عملا امکان حرکت و برخورد مولکولهای آب با یکدیگر وجود ندارد.
3) تخممرغ: قرار دادن تخممرغ با پوسته در داخل آون مایکروفر نتیجهای جز زیاد شدن زحمت شما برای تمیز کردن آن ندارد. اگر فکر میکنید با قرار دادن تخممرغ در آب و قرار دادن در آون سریع میتوانید آن را آبپز کنید، سخت در اشتباهید. تخممرغ حاوی مقادیر زیادی آب است و زمانی که تحت امواج قرار میگیرد، آب موجود در آن سریع گرم شده و به حالت جوش و بخار میرسد و پوسته آن منفجر و محتویات آن در سراسر آون پخش میشود.
4) شیر مادر یا غذای کودک: مایکروفر هیچگاه ابزار مناسبی برای خروج از انجماد و گرم کردن شیر مادر نیست. زمانی که شیر مادر در آون قرار میگیرد، نقاط داغی در شیر ایجاد میشود به عبارتی دمای تمام نقاط آن به طور یکنواخت افزایش نمییابد. در نتیجه ممکن است شما تصور کنید دمای شیر مناسب است، اما در مقابل این نقاط داغ باعث سوختن دهان نوزاد شما میشود. همچنین این نقاط داغ باعث آسیب به پروتئینها و برخی مواد مغذی دیگر نظیر ویتامینها میشود.
5) گوشتهای عملآوری شده: گرم کردن گوشتهای عملآوری شده نظیر بیکن و سوسیسها در مایکروفر با اکسیداسیون کلسترول موجود در آنها ترکیباتی ایجاد میکند که به مراتب خطرناکتر از خود کلسترول هستند.
6) فلفلهای تند: زمانی که فلفل تند در مایکروفر قرار میگیرد، ترکیبات عامل طعم تند آن سریع بخار شده و باعث سوزش چشم و در صورت خوردن سوختن گلوی شما میشود.