ماهان شبکه ایرانیان

خروج سوداگران از بازار طلا و ارز

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از جوان، با این حال تاکنون مشخص شده‌است که بازیگران احساسی از این بازار‌ها خارج شده‌اند و تقاضای سوداگرانه مدیریت شده‌است. هر چند که با پایین آمدن سریع قیمت‌ها در آخر هفته پیش نشانه‌هایی از ورود تقاضای سوداگرانه مشاهده شد. بنابراین در صورت نبود تحول خاصی می‌توان مدعی شد که تقاضای خرید کم‌شده و بر این اساس قیمت‌ها در این بازار‌ها روندی کاهشی یا تثبیتی خواهند داشت. محمد کشتی آرای  در رابطه با وضعیت بازار طلا و سکه طی یک هفته گذشته با اشاره به شرایط خاص ارزش‌گذاری طلا در بازار گفت: در هفته گذشته قیمت طلا و انواع سکه تا روز چهارشنبه روند نزولی به خود گرفته و عاملی شد تا قیمت سکه و طلای خام به کمترین ارزش خود در چند وقت اخیر برسد.

این کارشناس بازار طلا و سکه با بیان اینکه افت ارزش دلار عامل اصلی کاهش قیمت طلا و سکه در بازار بوده‌است، یادآور شد: با ثبت قیمت‌های جدید در بازار حجم تقاضای قابل‌توجهی به بازار سرازیر شد و این موضوع افزایش 200 هزار تومانی قیمت سکه و رشد 50 هزار تومانی حباب سکه را در پی داشت و این در حالی بود که طی هفته گذشته میزان حباب سکه تا ارزش 100 هزار تومان کاهش یافته بود. وی تأکید کرد: در هفته گذشته اونس جهانی طلا نوسان 10 دلاری را تجربه کرد و بررسی‌ها حکایت از آن دارد که طی یک هفته طلا در بازار جهانی با رشد 5 دلاری مواجه شد و در نهایت ارزش این مؤلفه تأثیرگذار بر قیمت طلا و سکه به ارزش 1421 دلار معامله شده‌است.

کشتی آرای ادامه داد: هر قطعه سکه تمام طرح قدیم 4 میلیون تومان، هر قطعه سکه تمام طرح جدید 4 میلیون و 45 هزار تومان، هر قطعه نیم سکه 2 میلیون و 390 هزار تومان هر قطعه ربع سکه یک میلیون و 390 هزار تومان و هر قطعه سکه یک گرمی 960 هزار تومان داد و ستد می‌شود که در کنار آن با وجود آنکه ارزش هر مثقال طلای خام 17 عیار در روز چهارشنبه به کمترین میزان خود یعنی یک میلیون و 620 هزار تومان رسیده بود، در آخرین نرخ ثبت شده این هفته این طلا به ارزش یک میلیون و 712 هزار تومان ارزشگذاری شده‌است.

این کارشناس بازار طلا و سکه تصریح کرد: در هفته گذشته هر گرم طلای خام 18 عیار در ابتدای هفته به ارزش 412 هزار و 500 تومان ارزشگذاری شد و در پایین‌ترین نرخ روز چهارشنبه به ارزش 373 هزار و 100 تومان رسید که در حال حاضر این ارزش به رقم 395 هزار و 400 تومان رسیده‌است.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا افزایش تقاضا در روز چهارشنبه مربوط به تقاضای واقعی بازار بوده‌است، گفت: بررسی‌ها نشان از آن دارد که تقاضای ایجاد شده در روز چهارشنبه کاملاً سوداگرانه بوده‌است و این موضوع از میزان تقاضا برای سکه که بر پایه خرید سکه به میزان 20 تا 70 عدد بوده کاملاً مشخص است.

سردرگمی دلالان بازار ارز

نوسان‌های شدید دلار در هفته‌های اخیر، دلالان و فعالان بازار ارز را سردرگم کرده به طوری که شماری از آن ترجیح داده‌اند از این بازار خارج شده یا به طور موقت، میزان فعالیت‌های خود را کاهش دهند؛ البته برخی نیز با احتیاط در حال جمع‌آوری دوباره دلار هستند. افت حدود 3 هزار تومانی قیمت دلار در هفته‌های اخیر و بالا و پایین رفتن‌های پیوسته نرخ ارز، باعث افزایش ریسک بازار معاملات ارز و در نتیجه احتیاط سوداگران و دلالان شده‌است.

در این میان، سقوط شدید قیمت دلار در روز‌های میانی و پایانی هفته‌ای که گذشت این سردرگمی را دوچندان کرده‌است.

سقوط قیمت دلار در هفته‌ای که گذشت

روند نزولی نرخ دلار از نخستین روز هفته‌ای که گذشت آغاز شد که در میانه هفته، روند شتابی گرفت؛ قیمت دلار در صرافی‌های بانکی در نخستین روز هفته (شنبه- 22 تیر) حدود 12 هزار و 650 تومان بود که در روز یک‌شنبه (23 تیر) به 12 هزار و 500 و دوشنبه (24 تیر) به 12 هزار و 450 تومان کاهش یافت. دلار از روز سه شنبه (25 تیر) به کانال 11 هزار تومانی سقوط کرد به طوری که در ساعات پایانی آن روز، هر دلار به نرخ 11 هزار و 900 تومان فروخته می‌شد.

از دقیقه‌های آغازین معاملات صبح روز چهارشنبه (26 تیر) روند نزولی قیمت دلار تشدید شد به طوری که از ساعت 9 صبح تا ساعت 14 حدود 700 تومان کاهش یافت و در صرافی‌های بانکی از 11هزارو 900 به 11 هزار و 200 تومان افت کرد.

البته در عصر روز چهارشنبه از شدت کاهش قیمت دلار، کاسته شد و قیمت‌ها اندکی بالا رفت. در روز پنج‌شنبه قیمت دلار به تعادل و ثبات رسید، بر این اساس هر دلار به نرخ 11‌هزار‌و‌400 تومان خریداری و 11‌هزار‌و‌500 تومان به فروش می‌رسید.

حال و هوای بازار فردوسی در روز سقوط دلار

در روز چهارشنبه که سقوط 700 تومانی نرخ دلار به وقوع پیوست، بیش از هر چیز، سردرگمی و بلاتکلیفی میان سوداگران و فعالان بازار ارز به چشم می‌خورد. فروشندگان دلار که در سایر روز‌ها فاصله 100 تا 200 تومانی را بین نرخ صرافی‌های بانکی با نرخ بازار آزاد رعایت کرده و قیمت اعلامی آن‌ها با سایر فروشندگان، تفاوت زیادی نداشت، در آن روز، قیمت‌های پر نوسانی را می‌گفتند که ناشی از سردرگمی آن‌ها بود. در حالی که یک دلال در کنار خیابان منوچهری نرخ خرید دلار را 10 هزار و 700 و فروش را 11 هزار تومان اعلام می‌کرد، یک فروشنده دیگر دلار‌های خود را 11 هزار و 600 تومان به فروش می‌رساند. زمانی که از آن‌ها علت اعلام این قیمت‌ها را پرسیدیم، اولی پاسخ می‌داد که «به‌زودی دلار قراره به زیر 10 هزار تومان برسد»، دومی هم می‌گفت که «ریزش قیمت دلار، موقتی هست و به‌زودی قیمت‌ها به 13 و 14 هزار تومان بر می‌گردد.»

بیشتر فروشندگان نیز قیمت‌ها را در محدوده نرخ تعیین توسط صرافی‌های بانکی اعلام می‌کردند. البته شماری از آن‌ها ترجیح داده بودند که فعلاً دست از خرید و فروش کشیده و بازار را رصد کنند تا وضعیت قیمت‌ها در آینده مشخص شود. آن‌ها در پاسخ به کسانی که قیمت دلار برای عصر همان روز یا صبح روز بعد را می‌پرسند، می‌گویند هیچکس نمی‌تواند قیمت دلار تا یک ساعت بعد را پیش‌بینی کند. قیمت دلار هر چند دقیقه یکبار امکان دارد تغییر کند. آن‌ها تأکید می‌کنند: اگر قصد خرید دلار را دارید باید پول نقد همراهتان باشد تا به ازای آن به شما دلار بفروشیم، اینکه بگویید دو ساعت بعد پول را می‌پردازم، قابل‌قبول نیست.

پیش‌بینی‌های دلالان از نرخ دلار

زمانی که از یک دلال خواستیم تا پیش‌بینی واقعی خود را از نوسان نرخ دلار و زمان مناسب برای خرید اعلام کند، گفت: «به نظرم چند وقت دیگر هم صبر کنید، بعد دلار بخرید. هنوز قیمت‌ها بالاست، شاید در روز‌های بعد بتوانید با نرخ 10 هزار تومان یا حتی 9 هزار و 500 تومان نیز خرید کنید.» دلال دیگری گفت: «کاهش قیمت دلار، کوتاه مدت هست، در هفته‌های بعد دوباره قیمت‌ها بالا می‌رود.»، اما یک فروشنده دلار پاسخ داد: «نمی توان رقم دقیقی را اعلام کرد، شایعه شده که احتمالاً قیمت‌ها تا 8 یا 9 هزار تومان نیز افت کند.»

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان