ماهان شبکه ایرانیان

ابتلای بیش از ۱۶هزار تن در کشور به تب مالت در سال گذشته

رییس اداره مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، مصرف شیر غیر پاستوریزه، فرآورده‌های لبنی تولید شده بدون نظارت، تماس مستقیم با دام و واکسینه نکردن دام‌ها را از جمله عوامل بروز بیماری تب مالت معرفی کرد و از ابتلای ۱۶ هزار و ۶۳۲ مورد به بیماری تب مالت در سال گذشته خبر داد

ابتلای بیش از 16هزار تن در کشور به تب مالت در سال گذشته

رییس اداره مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، مصرف شیر غیر پاستوریزه، فرآورده‌های لبنی تولید شده بدون نظارت، تماس مستقیم با دام و واکسینه نکردن دام‌ها را از جمله عوامل بروز بیماری تب مالت معرفی کرد و از ابتلای 16 هزار و 632 مورد به بیماری تب مالت در سال گذشته خبر داد.

به گزارش ، دکتر بهزاد امیری در گفت‌وگو با ایسنا، تب مالت را یک بیماری عفونی باکتریال معرفی کرد و گفت: تب مالت جزو بیماری‌های مشترک بین انسان و دام بوده که عامل بروز آن باکتری به نام بروسلا است. این بیماری از طریق مصرف فرآورده‌های دامی غیر پاستوریزه، انتقال ترشحات دامی آلوده از طریق جراحات روی پوست بویژه دست‌ها، استنشاق ذرات افشانه‌ای شده آلوده در هوای آغل و از طریق تماس این ذرات با مخاط دهان و چشم به انسان منتقل می‌شود.

وی استان‌های غربی، شمال غربی و شمال شرقی را در صدر آمار شیوع تب مالت معرفی کرد و افزود: در سال گذشته 16 هزار و 632 مورد ابتلا به بیماری تب مالت گزارش شد. برای کنترل این بیماری اقدامات مختلفی از جمله اطلاع رسانی و آموزش به مردم بویژه به دامداران ارائه کرده‌ایم. همچنین واکسیناسیون دام‌ها را با جدیت در حال پیگیری هستیم. البته با وجود اینکه اقدامات صورت گرفته از میزان انتظار ما کمتر است، اما گام‌های مثبتی در این زمینه برداشته شده است.

وی علت برآورده نشدن تمام انتظارات درباره کنترل این بیماری را محدودیت‌های مالی دانست و افزود: با وجود این محدودیت‌های مالی نمی‌توان انتظار واکسیناسیون تمامی دام‌های واجد شرایط را داشت. به همین دلیل هم به انتظارات خود به طور کامل دست نیافته‌ایم. اما خوشبختانه اقدامات نسبت به سالیان گذشته در حال پیشرفت است.

امیری با یادآوری آمار ابتلاء به تب مالت در سال 68 که حدود 90 هزار مورد بوده است، بر لزوم مصرف فرآورده‌های لبنی پاستوریزه تاکید و تصریح کرد: کنترل رعایت ضوابط در مراکز نگهداری شیر و فرآورده‌های دامی به ویژه در دامداری‌های سنتی، نظارت بر مواد غذایی تهیه شده از فرآورده‌های دامی، بهسازی آغل‌ها و محیط نگهداری دام و شناسایی و درمان به موقع بیماری تب مالت از اقدامات مؤثر ما در این زمینه بوده است تا بتوانیم از آمار یاد شده در سالیان گذشته تا حد زیادی فاصله بگیریم، اما همچنان نیاز به فعالیت‌های جدی در این زمینه است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان