
حیدر عظمایی، محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره خواص شربت برگ بو اظهار کرد: این شربت یکی از شربتهای مفید و سنتی است که تاثیر مناسبی برگیرندههای انسولین در بدن دارد و موجب تنظیم قند خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 میشود. از جمله خواص مهم شربت برگ بو میتوان به درمان سرماخوردگی، سرفه، عفونت، پاکسازی کبد و کلیهها، کاهش تب، رفع سردردهای میگرنی، همچنین تقویت بینایی، تقویت مو، کنترل فشارخون، رفع یبوست، تناسب اندام و کنترل نفخ میشود.

او افزود: این شربت موجب طراوت و جوان سازی پوست شده و از بروز چین و چروک در آن جلوگیری میکند، همچنین اسید فولیک و آهن موجود در این شربت موجب افزایش تعداد گلبولهای قرمز خون شده و باعث جلوگیری از نقص های عصبی جنین در دوران بارداری و زایمان زودرس می شود.
عظمایی بیان کرد: استفاده از این شربت باعث تقویت دستگاه گوارش، بهبود هضم غذا و رفع درد معده می شود. همچنین برای افراد مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر (ABS) مفید بوده و موجب پیشگیری از تهوع و استفراغ می شود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: ویتامین های A، E، C، کاتچین، لینالول و پنتوتنیک در این شربت باعث ایجاد خاصیت آنتی اکسیدانی میشود که سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و آن را در برابر اثر رادیکال های آزاد محافظت میکند.

او مقدار مناسب مصرف این شربت را 4 استکان در طول روز دانست و گفت: برای تهیه این شربت به نیم کیلو عسل 2 لیتر، آب معدنی 200 گرم، برگ بو خشک و آب لیمو ترش تازه احتیاج دارید؛ کافی است برگ بوهای خشک را نیم کوب کرده و داخل آب معدنی برای 4 تا 5 ساعت بگذارید سپس آن را روی اجاق گذاشته و به مدت 10 دقیقه بجوشانید. هنگامی که حرارت متعادل شد آن را صاف کرده و عسل را به آن اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: