برترینها: مرغ ترش و شیرین تکههای مرغ مزهدار شده با فلفلدلمهای تازه و آناناس است که در ماهیتابه تفت داده میشوند و با هم یک مزه فوقالعاده را میسازند. درست کردن این غذا آسان است و طعم آن به واسطه ترکیب سس خوشمزه آن است. این غذا خوشمزه، متنوع و رنگارنگ است.
مزه ملس یا ترش و شیرین یکی از آن مزههایی ست که طرفداران خاص خود را دارد. بخصوص افرادی با ذائقه کنجکاو و انعطافپذیر که دنبال طعمهای ترکیبی و خاص هستند. مرغ ترش و شیرین یکی از آن غذاهای چینی دوست داشتنی است؛ طعم آن چند لایه و ظاهری رنگارنگ و متنوع دارد.
بافت ترکیبی آن مخلوط همه مواد مورد نیاز ما را دارد. سبزیجات رنگی و سرشار از آنتی اکسیدان همراه با پروتئین سالم و همراهی آن با غذاهای دارای کربوهیدرات آن را یک غذای بی نقص و کامل میسازد. این غذا ممکن است شما را یاد مرغ سرخ کرده چینی بیندازد، اما خوشبختانه خبری از تخممرغ و روغن زیاد در آن نیست.
مرغ درست کردن برای شام یکی از گزینههای قابل قبول برای اکثر اعضای خانواده به خصوص کودکان است. اگر مقداری برنج اضافه در یخچال دارید و میخواهید غذایی را برای همراهی با آن، درست کنید این مرغ ترش و شیرین پیشنهاد خوبی برای شماست.
خوراک مرغ ترش و شیرین از چه موادی تشکیل شده است
- مواد تشکیل دهنده خوراک مرغ ترش و شیرین به غیر از یکی دو مورد اغلبشان در خانه همه ما پیدا میشود. سویا سس کمترین گزینه احتمالی در خانه و آناناس گرانترین آن هاست.
- سینه مرغ بدون استخوان: از ران مرغ هم میتوانید استفاده کنید فقط زمان پخت را کمی بیشتر کنید.
- سفیده تخممرغ: این ماده برای پوشش دهی روی مرغ استفاده میشود.
- نشاسته ذرت: این ماده کمک میکند تا سس به مرغ بچسبد همچنین باعث غلظت بیشتر سس میشود.
- روغن گیاهی: ما فقط کمی روغن برای تفت دادن نیاز داریم. روغن زیتون نیز خوب است.
- آب پرتقال: ترجیحا از آب پرتقال تازه است یا حداقل از نوع کنتسانتره نباشد.
- سس کچاپ: این ماده طعم و رنگی عالی به سس میافزاید.
- سرکه قرمز: عمده طعم ترشی این سس از سرکه میآید که طعم ترشی آن به جا و همانند سرکه سفید تیز نیست.
- عسل: شکر قهوهای یا شکر سفید هم خوب است. اما بیش از یک قاشق غذاخوری از عسل استفاده نکنید، چون شیرینی آن بیشتر از شکر است.
- سس سویا: این یکی طعمی خاص و شرقی دارد و بخاطر نمک زیادی هم که دارد نیازی به نمک زدن به غذا نیست مگر اینکه واقعا کم باشد. برای خرید این سس باید از بازارهای خاصی که مواد غذایی خارجی میفروشند و یا بصورت آنلاین باید اقدام کنید.
- پیازچه: پیازچه نسبت به پیاز طعم ملایمتر و دوست داشتنیتر دارد. طعم آن چیزی بین پیاز و سبزی است و از این جهت نسبت به پیاز برتری دارد.
- زنجبیل: فقط از زنجبیل تازه استفاده کنید نه خشک. زنجبیل تازه طعم فوق العادهای به مرغ میدهد، اما سعی کنید از مصرف زیاد در صورت ابتلا به فشار خون خودداری کنید.
- سیر: این ماده هم باید بصورت تازه و رنده شده استفاده شود. سیر به میزان کم اگر استفاده شود باعث خوش طعم شدن غذا شده و غذا بوی سیر نمیدهد.
- آناناس: این یکی از همه گرانتر است، اما نیازی نیست حتما یک آناناس کامل را بخرید بلکه یک کنسرو کوچک آناناس و از مارکی که میدانید سفتتر است، برای این غذا کافی است.
مواد لازم
- سینه مرغ بدون استخوان: 400 گرم، خرد شده به قطعات کوچک
- سفیده تخممرغ: 1 عدد
- نشاسته ذرت: 2 قاشق غذاخوری + 2 قاشق چایخوری
- نمک: کمی
- روغن مایع یا زیتون سبک: 2 قاشق غذاخوری
- آب پرتقال: 1/3 پیمانه
- سس کچاپ: 1/3 پیمانه
- سرکه قرمز: 3 قاشق غذاخوری
- عسل: 3 قاشق غذاخوری
- سس سویا: 2 قاشق غذاخوری
- فلفلدلمهای قرمز: 1 عدد متوسط
- پیازچه: 4 عدد کوچک: خرد شده به تکههای 2 سانتی
- زنجبیل تازه: 1 قاشق غذاخوری رنده شده
- سیر: 3 حبه (1 قاشق غذاخوری رنده شده)
- آناناس تازه: 1 و 1/2 پیمانه
طرز تهیه
1. مرغ را به قطعات کوچک تقسیم کنید. سفیده تخممرغ و 2 قاشق غذاخوری نشاسته ذرت ترکیب کنید و خوب بهم بزنید تا به میزان کمی کف کند (حدود 30 ثانیه). مرغ را اضافه کنید، با کمی نمک مزه دار کنید و بهم بزنید تا کل روی مرغ را بگیرد.
2. در کاسهای کوچک آب پرتقال، سس کچاپ، سرکه قرمز، عسل، سس سویا و 2 قاشق چایخوری نشاسته ذرت باقیمانده را ترکیب کنید و کنار بگذارید.
3. 1 و 1/2 قاشق غذاخوری روغن را داخل یک ماهیتابه نچسب روی حرارت متوسط میگذاریم. مرغ را اضافه کرده و حدود 3 دقیقه تفت میدهیم تا ته آن کمی برشته و طلایی تیره شود سپس قطعات مرغ را برگردانید و به پختن کل مرغ ادامه دهید که 3 دقیقه دیگر هم باید برای سرخ شدن کامل مرغ وقت بگذارید. قطعات مرغ را داخل بشقاب بگذارید. باقیمانده روغن مایع را در همان ماهیتابه روی شعله متوسط به بالای گاز گرم کنید.
4. فلفلدلمهای قرمز را به روغن اضافه کنید و تفت دهید تا کمی ترد و نرم شود یعنی حدود 2 تا 3 دقیقه. 3/4 پیازچهها، زنجبیل و سیر را بیفزایید و حدود 30 ثانیه دیگر تفت دهید.
5. مخلوط آب پرتقال را داخل ماهیتابه بریزید و بپزید و مرتب بهم بزنید تا سس غلیظ شود. این کار حدود 30 تا 60 ثانیه طول میکشد. مرغ و آناناس را داخل این ترکیب بریزید و فقط کمی هم بزنید تا مخلوط شوند سپس گرم با پیازچه باقیمانده سرو کنید.
نکات مهم
- میتوانید مرغ را به تکههایی کوچکتر تقسیم کنید که در این صورت سریعتر پخته شده و خشک نمیشود. همچنین دقت کنید که مرغ زیاد نپزد تا خشک نشود.
- حرارت پخت مرغ باید نسبتا بالا باشد تا مرغ بتواند همان رنگ و طعم را ایجاد کند.
- از میوه و سبزیحات تازه استفاده کنید تا بهترین طعم را ایجاد کنید. سعی کنید اگر امکان دارد از آناناس کنسروی استفاده نکنید.
- مرغ شما باید آغشته به سس باشد بنابراین نباید خشک و بدون آب باشد.
- شیرین کننده را حذف و یا کم نکنید، چون این ماده اسیدی بودن سرکه را متعادل میکند. بدون آن غذای شما ترش و شیرین نخواهد شد و تنها طعمی ترش خواهد داشت. حتی در صورتی که دوست دارید شیرینی آن زیاد باشد مقدار بیشتری عسل استفاده کنید.
- به جای مرغ میتوانید از گوشت راسته گوسفند و یا گوساله هم استفاده کنید. گوشت را به قطعات مکعبی 1/5 تا 2 سانتی برش بزنید. این قطعات گوشت در عرض نیم ساعت میپزد.
- میتوانید سبزیجات دیگر همانند نخود سبز هم اضافه کنید.
- افزودن مقداری بادام هندی یا بادام زمینی هم خوب است.
- در صورت دلخواه از سرکه دیگری هم میتوان به جای سرکه قرمز استفاده کرد مثل سرکه برنج یا سرکه سیب.
- با استفاده از فلفل قرمز خشک و یا کمی سس سیراچا میتوان آن را تند مزه کرد.
- خوراک مرغ ترش و شیرین را میتوان با نان یا برنج سرو کرد. یکی از روشهای خوب، استفاده از آن در ساندویچ نان لواش است.
منبع: cookingclassy