شناسه : ۱۷۳۳۳۶۸ - چهارشنبه ۲۷ شهریور ۱۳۹۸ ساعت ۱۵:۰۳
تولید رب ۲۲هزار تومانی با گوجه هزاری!
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، قیمت گوجهفرنگی در روزهای اول مهر ماه سال گذشته (1397) با بیش از 40 درصد افزایش نسبت به ماه قبلش به حدود 7,000 تومان رسید که به دنبال آن قیمت رب گوجهفرنگی نیز افزایش چشمگیری پیدا کرد، بهطوریکه قیمت هر قوطی در برخی برندها و مغازهها تا 20 هزار تومان و در سایتهای فروش نیز به بیش از 24 هزار تومان رسید؛ اما در سه ماهه اول امسال (1398) طبق گزارش مرکز آمار ایران متوسط قیمت گوجهفرنگی به حدود 2200 تومان رسیده است.
این وضعیت و ادامه گرانی رب گوجهفرنگی در حالی است که در چند ماه اخیر قیمت گوجهفرنگی در حد قابل توجهی کاهش یافته و به دنبال آن سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان مکلف شد با توجه به کاهش نرخ گوجهفرنگی نسبت به اصلاح نرخ رب گوجهفرنگی اقدام کند و قیمت اصلاحی در سامانه 124 اطلاعرسانی شود، اما کاهش قیمت رب گوجهفرنگی با مقاومت تولیدکنندگان این محصول روبهرو شد و دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران در گفتوگویی، خواستار افزایش 500 تومانی قیمت این محصول در سامانه 124 نیز شد، که علت آن را افزایش قیمت سایر ملزومات تولید رب گوجهفرنگی همچون قوطی، درب آسان بازشو، کارتن و شیرینگ عنوان کرد.
در چنین شرایطی در جدیدترین واکنش به این وضعیت، اسدالله کارگر - رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی میگوید: سال گذشته کارخانههای تولیدی رب گوجه به بهانه افزایش قیمت لحظهای گوجهفرنگی، قیمت رب را افزایش دادند.
وی افزود: اما در سال جاری و در شرایط فعلی که قیمت هر کیلو گوجهفرنگی ربی به 1000 تومان رسیده است، یک بسته رب 800 گرمی به قیمت 22 هزار تومان فروخته میشود که این موضوع نشان از سودجویی برخی کارخانههای تولیدی دارد.
در این اوضاع و احوال خبری از دستگاههای نظارتی نیست و مشخص نیست که فاصله قیمتی بین گوجهفرنگی 1000 تومانی و رب گوجه 22 هزار تومانی با چه منطقی قابل توجیه است!؟