ماهان شبکه ایرانیان

جزئیات قیمت جدید نان آزادپزها

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، سیدجواد احمدی  با بیان اینکه نرخ‌های اعلام شده برای نان، تنها برای شهر تهران است و قیمت استانها توسط کارگروه ساماندهی گندم، آرد و نان تعیین و از سوی استانداران ابلاغ می‌شود، گفت: با توجه به اینکه از سال 93، قیمت نان رسما تغییر نکرده بود، نوعی بی‌نظمی در وضعیت نانوایی‌ها و تولید و عرضه نان به وجود آمده که بر اساس آن، علاوه بر اینکه مردم از چندگانگی قیمت در نانوایی‌ها متضرر می‌شدند، هر نانوایی یک وضعیت خاص را برای تعیین قیمت خود لحاظ می‌کرد؛ به نحوی که قیمت نان، متناسب با قیمت منطقه محل عرضه تعیین می‌شد و در نهایت، امکان نظارت هم بر قیمت نان و عملکرد نانوایی‌ها وجود نداشت.

قیمت نان نظام‌مند شد

معاون سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان افزود: بر این اساس، با هدف نظام‌مند کردن ارایه نان و ساماندهی وضعیت نانوایی‌ها، برنامه‌هایی با تاکید دولت، از سوی سازمان حمایت و وزارت صنعت، معدن و تجارت، برنامه‌ریزی شد که در گام اول در جهت اصلاح این فرآیند، اصلاح قیمت نان بود که با توجه به هماهنگی‌های صورت گرفته با اتحادیه نانوایان و تشکل‌های مرتبط در کنار استانداری‌ها، فرمانداری‌ها و وزارت کشور، اصلاح قیمت نان انجام شد و در گام‌های بعدی، اقدامات دیگری انجام خواهد شد.

وی تصریح کرد: تمامی گام‌هایی که در این فرآیند طراحی شده، طبق برنامه باید عملیاتی شده و طبق برنامه پیش بروند تا موضوع نظام‌مند شدن قیمت نان محقق شود که بر این اساس، طی روزهای گذشته، جلسات متعددی با اتحادیه‌های مربوطه و دستگاههای ذیربط برگزار شده و قرار بر این است که در گام دوم بعد از اصلاح قیمت، اعضای صنف نانوایی در تمامی رشته‌ها از جمله سنگک، بربری، تافتون و لواش، از سوی مسئولان اتحادیه‌ها و اتاق اصناف هماهنگ شوند.

نصب نرخ‌نامه واحد قیمت مصوب نان از 5 روز آینده

احمدی گام بعدی را اطلاع‌رسانی عمومی در خصوص قیمت‌ها دانست و خاطرنشان کرد: به زودی و ظرف 5 روز آینده، با هماهنگی اتحادیه‌های مربوطه، تابلوهای متحدالشکلی در سطح نانوایی‌ها نصب خواهد شد که بر روی آن، وزن چانه نان، قیمت، نوع نان عرضه شده اعم از ساده و کنجدی، شماره تلفن رسیدگی به شکایات که همان شماره تلفن اتحادیه‌ نانوایان، ستاد خبری سازمان حمایت و سازمان‌های صمت(124) و 190 که مربوط به امور بهداشتی وزارت بهداشت است، بر روی این تابلوهای متحدالشکل درج می شود و نرخ‌نامه به همه واحدها تحویل داده شود تا در این تابلوها، در دید عموم قرار گیرد.

این مقام مسئول در سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان خاطرنشان کرد: در گام بعدی، نظارت بر حسن اجرای این نرخ‌نامه در دستور کار قرار دارد؛ به نحوی که دستگاههای نظارتی همچون اتحادیه‌ها، اتاق اصناف، سازمان حمایت و تعزیرات حکومتی کار نظارت بر قیمت و کیفیت نان را انجام خواهند داد؛ البته در کنار این،  بخشی نیز به نظارت‌های مردمی اختصاص می‌یابد؛ به نحوی که وقتی تابلوهای نرخ‌نامه در واحدهای صنفی نصب می‌شود، عموم مردم اطلاعات قیمت و کیفیت نان را در اختیار دارند و اعم از اینکه این نانوایی آزادپز یا یارانه‌ای است و نوع نان تولیدی آن، وزن چانه و قیمت باید چقدر باشد، کاملا در دید عموم قرار دارد.

مردم تخلفات از قیمت‌های مصوب را گزارش دهند

احمدی معتقد است که مردم به عنوان اولین ناظران، بر قیمت و کیفیت نان نظارت می‌کنند و اگر یک واحد نانوایی خلاف آنچه که در نرخ‌نامه درج شده، عمل کرد، مردم می‌توانند مراتب تخلفات را به تلفن‌های اتحادیه یا شماره‌ تلفن‌های 124 یا 190 که البته متمرکز بر مباحث بهداشتی و کیفی نان است، اطلاع دهند.

وی اظهار داشت: نظارت های ما به عنوان سازمان حمایت و سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت قطعا بعد از اینکه تابلوهای نرخ‌نامه در تمام نانوایی‌ها نصب شد، به صورت مداوم و متمرکز انجام خواهد شد و برای اینکه مطمئن شویم که این نرخ‌ها اعمال می‌شود، گشت‌های مشترکی را برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا به تمامی واحدهای نانوایی اعم از دولتی و آزادپز سرکشی کرده و همراه با ماموران بهداشت، سازمان تعزیرات و تعزیرات آرد و نان، بازرسی‌های متمرکزی را انجام دهیم و در جایی که نرخ ملاک عمل قرار نمی‌گیرد، برخورد جدی صورت دهیم.

نرخ نان در بسیاری از آزادپزها ارزانتر می‌شود

این مقام مسئول با بیان اینکه همزمان با اصلاح قیمت نان در شهر تهران، نرخ نان آزادپزها نیز نظام‌مند شده است، گفت: در واحدهای آزادپز تهران، قیمت جدید نان سنگک 1800 تومان، بربری 1500تومان، تافتون 850 تومان و لواش 450 تومان است؛ این در حالی است که نرخ نان بربری در نانوایی‌های دولتی 1000 تومان، سنگک 1200 تومان، تافتون 550 تومان و لواش 300 تومان است.

به گفته احمدی، به هر حال نان یک موضوع بسیار مهم برای دولت به شمار می‌رود و مردم هم روزانه با این کالا سر و کار دارند، بنابراین تلاش داریم تا ساماندهی مناسبی برای بازار این کالای اساسی و عرضه و قیمت آن انجام دهیم.

وی همچنین در خصوص نرخ نان در نانوایی‌های آزادپز نیز گفت: نرخ انواع نان در نانوایی‌های آزادپز کاملا مشخص است و آزادپزها حق ندارند که نان را به هر قیمتی ارایه دهند. البته باید توجه داشت که در آرد تحویلی به آزادپزها هم، به هر حال یارانه‌های پنهانی وجود دارد؛ بنابراین آزادپزها مکلف هستند که از این نرخ مشخص تبعیت کنند، بنابراین نرخ نان در نانوایی‌های آزادپز حتما معقول شده و در بسیاری از موارد کاهش خواهد یافت.

اولویت با پخت و فروش نان ساده است نه کنجدی

معاون سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان خاطرنشان کرد: نکته اصلی این است که در واحدهای نانوایی، باید اولویت عرضه با نان مورد نظر قاطبه مردم باشد؛ یعنی پخت نان سنگک ساده  نسبت به نان سنگک کنجدی در اولویت قرار دارد و اگر فردی درخواست خرید نان کنجدی یا نان سبزیجات داشت، در اولویت بعد از متقاضیان نان ساده قرار می‌گیرد.

وی افزود: قرار بر این است که برای نان‌های کنجدی یک رو و دو رو نیز نرخ‌نامه‌ای از سوی اتحادیه نانوایان تهیه شود تا از رفتار سلیقه‌ای خودداری شود، چراکه بعضا در نانوایی‌های آزادپز، نرخ‌های سلیقه‌ای بر روی نان کنجدی اعمال می‌شد و بعضا یک نان سنگک تا 5 هزار تومان نیز عرضه می‌شد، در حالیکه آزادپزها از این به بعد مکلف هستند که در چارچوب نرخ‌نامه تائید شده اتحادیه‌ها و سازمان حمایت حرکت کرده و قیمت را در این چارچوب تعیین نمایند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان