در این بخش از آشپزی می خواهیم شما را با طرز تهیه کوکو تره آشنا سازیم. کوکو تره غذایی ساده و خوشمزه می باشد که امروزه در سفره های ایرانی طرفدار بسیاری پیدا کرده است، برای اینکه غذای شما طعم و بوی خاصی بدهد به جای استفاده از تره اهلی از تره های کوهی استفاده کنید زیرا علاوه بر لذیذ بودن خواص فراوانی را هم شامل آن است.
طرز تهیه کوکو تره خوشمزه و لذیذ
کوکو تره یک غذای سنتی و خوشمزه می باشد که از نظر شکل و ظاهر شبیه کوکو سبزی است که در برخی از شهرها این کوکو را به عنوان غذای مجلسی به همراه گردو و زرشک تهیه و از میهمان ها پذیرایی می کنند.
همچنین کوکو تره یکی از غذاهای پرطرفدار ایرانی محسوب می شود به دلیل اینکه خیلی سریع و راحت آماده می شود و می توانید آن را هنگام ناهار یا به عنوان یک وعده کامل شام میل نمایید.
حتی شده این کوکو تره را به صورت خیلی ساده و آسان با چند تخم مرغ، کمی آرد و ادویه های دلخواهتان این غذای لذیذ را تهیه کنید.
این کوکوی خوش طعم و لذیذ از موادی همچون سیر، زرشک، گردو، تخم مرغ، روغن مایع و ادویه تهیه می شود علاوه بر کوکو تره انواع مختلفی از کوکو را می توان ساخت از جمله کوکو سبزی، کوکو قارچ، کوکو سیب زمینی، کوکو عدس و کوکو اسفناج را شامل آن می شود.
مواد اولیه
- سیر 2 حبه
- تره 800 گرم
- گردو 50 گرم
- تخم مرغ 4 عدد
- زرشک به مقدار لازم
- روغن مایع به مقدار لازم
- نمک و فلفل به مقدار لازم
دستور پخت کوکو تره
در طرز تهیه کوکو تره ابتدا تره ها را پاک کنید و به خوبی بشویید و آبکش نمایید بعد آن را به صورت ریز خرد کنید و یا اینکه می توانید آن را در سبزی خرد کن بریزید و خرد نمایید سپس تره ها را در کاسه بزرگ بریزید تا بتوانید مواد دیگر را هم به آن اضافه کنید.
در مرحله بعدی طرز تهیه کوکو تره, سیر را رنده کرده و داخل کاسه اضافه کنید بعد تخم مرغ ها را دونه دونه به صورت جداگانه در ظرفی می شکنیم و بعد نمک و فلفل سیاه را آن اضافه می کنیم و به خوبی هم می زنیم.
آنگاه آن را به مواد تره خود اضافه می کنیم بعد تابه ای مناسب را روی حرارت گذاشته و کمی روغن داخل آن ریخته و اجازه دهید روغنتان به خوبی داغ شود.
آنگاه نصف مواد خود را داخل تابه بریزید و درب تابه را بگذارید تا به خوبی سرخ شود بعد اینکه کوکو خودش را گرفت و کمی سرخ شد گردو و زرشک را روی سطح آن پخش کنید و نیمه ی دیگر مواد کوکو را داخل تابه بریزید و درب را ببندید. حتی می توانید برای زیبایی چند گردوی سالم را هم روی سطح موادتان بریزید.
در مرحله پایانی طرز تهیه کوکو تره وقتی که سطح زیرین کوکوی شما خوب سرخ شد طرف دیگر کوکو را برگردانید تا سرخ شود بعد اینکه سرخ شد آن را برش بزنید و آن را با نان نوش جان نمایید.
نکات مهم در آشپزی
در ضمن ضخامت کوکو 4 الی 5 سانت می باشد و همچنین کوکو تره به دلیل آبدار و لطیف تر بودنش نسبت به کوکو های دیگر است اگر شما زرشک و گردو را وسط کوکو قرار ندهید هنگام سرخ شدن نسبت به سبزی سریع تر پخت می شود و می سوزد.
میزان و تعداد تخم مرغ ها هم بستگی به ذائقه شما دارد که می توانید آن را کم یا زیاد کنید.
همچنین این غذای خوشمزه و لذیذ یکی از غذاهای آذری محسوب می شود.
خواص و فواید تره
تره یکی از سبزیجات بسیار مهم و پرخاصیت می باشد این نوع سبزی علاوه بر ارزش غذایی بسیار بالایی که دارد برای انواع بیماری ها هم مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین تره از نظر خواص شباهت زیادی به سیر و پیاز دارد.
تفاوتی که در آنها یافت می شود تنها در طعم بی نظیری است که دارند، البته تره مزه و طعم ملایم تری دارد فواید و خواص تره شامل خاصیت های همچون ضد میکروب، ضد سرطان، ضد فشارخون، رفع چاقی، رفع یبوست، سوء هاضمه و تسکین درد مفاصل می باشد.
- مصرف تره برای سنگ کلیه بسیار مفید می باشد.
- مصرف تره برای جلوگیری از سرطان پروستات آقایان و برای بانوان برای جلوگیری از سرطان تخمدان بسیار مفید می باشد.
- خوردن تره برای روماتیسم و بیماری های مفصلی بسیار مفید واقع شده است.
- مصرف سوپ تره برای بیماران تنفسی و تنگی نفس بسیار مفید می باشد.
- خوردن تره میل جنسی را تحریک می کند.
- مصرف تره خام و پخته خون قاعدگی را زیاد می کند.
ضمن سپاس از توجه شما در این بخش از طرز تهیه کوکو تره، امیدواریم نهایت استفاده و لذت را برده باشید و بتوانید غذایی لذیذ برای خانواده تان تهیه کنید. برای مشاهده بیشتر از انواع کوکو در بخش آشپزی مجله آرگا را کلیک و مشاهده نمایید.