گوشت گوزن و آهو یک گوشت قرمز محسوب می شوند که در صورت سلامت حیوانات ارزش برابر غذایی و حتی بیشتر نسبت به دام های پرورشی دیگر دارند این گوشت، بسیار خوش طعم می باشد و حتی لذیذ تر از گوشت گوساله است و همچنین گوشت حیوانات وحشی که در طبیعت زندگی می کنند دارای چربی کمتری می باشد که همین امر باعث شده است این گوشت طرفداران زیادی داشته باشد، در این مقاله شما را با خواص گوشت آهو و گوزن آشنا خواهیم کرد.
خواص گوشت آهو و گوزن
گوشت گوزن و آهو هیچ جای دنیا به وفور مصرف نمی شود، این گوشت طعمی مانند گوشت گاو و گوشت گوسفند دارد مصرف این گوشت به دلیل داشتن چربی و کلسترول کم برای همه گروه های سنی توصیه می شود و دارای خواص بسیار زیادی است که شما را با چند مورد از خواص آن آشنا می کنیم.
مبارزه با کم خونی
گوشت آهو و گوزن دارای مقادیر بیش تری آهن نسبت به گوشت گاو دارد و آهن موجود در این گوشت کمک زیادی به بدن می کند تا دچار کم خونی نشود همچنین خواص گوشت آهو و گوزن از سایر بیماری های مرتبط جلوگیری می کند.
جلوگیری از پوکی استخوان
یکی دیگر از خواص گوشت آهو و گوزن این است که از پوکی استخوان جلوگیری می کند، در گوشت گوزن و آهو چربی های اشباع شده ای وجود دارد که برخلاف چربی های سایر گوشت ها کمک زیادی به استخوان ها می کند و همچنین به علت داشتن کلسیم موجود می تواند مانع از پوکی استخوان شود.
سلامت ریه ها
گوشت آهو باعث سلامت ریه ها می شود، زیرا سیستم ایمنی بدن را در برابر آلودگی ها افزایش می دهد همچنین به دلیل داشتن مقدار بالای سدیم و و یتامین های مانند ب6 و ب12کمک زیادی به اندام های آسیب دیده بدن می کند.
سلامت کبد
گوشت آهو به دلیل داشتن چربی مفید می تواند از کبد محافظت کند در برخی از افراد که بنا به دلایلی در خطر بیماری کبد چرب هستند بسیار مناسب است.
تنظیم آنزیم های بدن
گوشت آهو به دلیل داشتن آهن زیاد باعث تنظیم شدن فعالیت آنزیم ها می شود ،بنابراین غذا به خوبی هضم می شود و همچنین این گوشت دارای سیتوکروم، میوگلوبین و کاتالاس می باشد که اگر این مواد در بدن وجود نداشته باشد بدن با فلج شدن مواجه خواهد شد.
تامین آنتی بیوتیک
از جمله خواص گوشت آهو و گوزن می توان به این مورد اشاره کرد که آنتی بیوتیک مورد نیاز بدن را فراهم می کند.
تنظیم کردن قند خون
یکی دیگر از خواص گوشت آهو و گوزن این است که به دلیل داشتن ویتامین ب 6 به تنظیم قند خون بیماران دیابتی کمک زیادی می کند و همچنین ویتامین ب 6 موجود در این گوشت سطح کربوهیدرات های موجود در بدن را تنظیم می کند که همین امر در کاهش قند خون تاثیر می گذارد.
بازسازی سلول های آسیب دیده
یکی از خواص پروتئین موجود در گوشت گوزن و آهو این است که به بازسازی سلول های آسیب دیده کمک زیادی می کنند، زیرا سلول مریض شده باید با سلول های سالم جایگزین شوند که پروتئین این کار را انجام می دهد و اگر به صورت مداوم از این گوشت استفاده شود باعث افزایش سرعت بازسازی سلول ها می شود و هنگامی که قسمتی از بدن زخم شده است با وجود این پروتئین ها به سرعت بهبود پیدا خواهد کرد.
پیشگیری از از حمله قلبی
علت حمله های قلبی مصرف غذاهای چرب می باشد که باید غذاهای کم چرب مصرف کنید مصرف مداوم گوشت خوش مزه آهو و گوزن می تواند باعث کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب می شود.
اخطار
گوزن یک حیوان وحشی می باشد بنابراین به دلیل تیر اندازی بر این حیوان ممکن است گوشت آن آلوده به سرب شود بنابراین زنان باردار و زنانی که تصمیم دارند باردار شوند و همچنین کودکان زیر شش سال بیشتر در معرض این خطر قرار می گیرند. اگر خودتان به شکار می روید از گلوله های غیر سربی استفاده کنید.
امیدواریم از مطالعه این مقاله استفاده لازم را برده باشید. همچنین می توان برای آشنایی با خواص گوشت شتر، خواص گوشت بلدرچین و خواص گوشت بوقلمون کلیک کنید.