برترینها: مک اند چیز یک خوراکی ساده و راحت است که ترکیبی از دو ماده ماکارونی و پنیر است که روی هم مک اند چیز گفته میشود. این ماده با پاستای ماکارونی و سس پنیری که بیشتر پنیر چدار است، درست میشود. این غذا را میتوان با مواد دیگر همانند نان سوخاری، گوشت و سبزیجات هم درست کرد.
هر وقت صحبت از غذاهای سریع باشد یکی از چیزهایی که به ذهن اکثر ما خطور میکند، پاستا است. برای درست کردن پاستا شما انتخابهای زیادی خواهید داشت، یکی از آنها هم همین مک اند چیز است، اما از آنجایی که این خوراکی جزو موارد با کالری بالاست، تنها گاهی اوقات خورده میشود. البته به دلیل محتوای پروتئینی بالا به شدت هم سیر کننده است. یکی از خوبیهای این غذا این است که بسیار سریع درست میشود و میتوان آن را با بسیاری از غذاها از جمله سبزیجات برشته همراه کرد.
مک اند چیز ساده
مک اند چیز ابتدا با ترکیب ماکارونی با سس بشامل همراه با پنیر چدار درست شد. در انتها هم مقداری پنیر پارمزان روی آن ریختند. امروزه، اما مک اند چیز را هم به صورت ساده و هم ترکیب با سایر مواد درست میکنند. حتی پیتزای مک اند چیز هم به عنوان یک خوراکی عرضه شده است.
مواد لازم برای 9 نفر
- ماکارونی زانویی: 400 گرم
- کره: 3 و 1/2 قاشق غذاخوری
- آرد: 3 و 1/2 قاشق غذاخوری
- شیر کم چرب: 2 و 1/3 پیمانه
- پودر خردل: 1/2 قاشق چایخوری
- پودر سیر: 1/4 قاشق چایخوری
- پنیر خامهای: 110 گرم
- پنیر چدار رنده شده: 220 گرم
- پنیر موزارلا: 110 گرم
- آب پاستا
طرز تهیه
1. مقداری آب و نمک را داخل یک قابلمه ریخته، پاستا را با توجه به دستورالعمل روی پاکت تا حد آلدنته (دندان گیر) بپزید. پاستا را آبکش کنید و 1/2 پیمانه از آب آن را برداشته و کنار بگذارید.
2. وقتی پاستا در حال پختن است، داخل یک ماهیتابه گود بزرگ یا یک قابلمه متوسط، کره را روی حرارت متوسط ذوب کنید سپس آرد را اضافه کنید، به مدت 1 دقیقه آن را بپزید و در حین پختن مرتب بهم بزنید.
3. در حالی که مخلوط آردی را بهم میزنید به آرامی شیر را داخل مخلوط بریزید، پودر خردل و پودر سیر را اضافه کنید. شعله را به میزان جزئی بیشتر کنید، سپس مخلوط را به یک قل کم برسانید و حین قل خوردن مرتب بهم بزنید.
4. حرارت را کم کنید و پنیر خامهای را اضافه کنید و مرتب بهم بزنید تا ذوب شود.
5. قابلمه را از روی حرارت بردارید و نیمی از پنیر رنده شده را ریخته، بهم بزنید سپس باقی پنیر را بریزید و باز بهم بزنید تا ذوب شود. در صورت نیاز دوباره آن را روی گاز بگذارید تا پنیر به طور کامل آب شود.
6. سس را با نمک و فلفل مزهدار کنید.
7. پاستا را داخل سس بریزید و با افزودن مقداری از آب پاستا مخلوط را کمی رقیق کنید. آن را فورا سرو کنید. میتوانید روی آن را کمی پیازچه بریزید.
نکات مهم
- از مخلوط پنیرها برای ایجاد یک طعم عالی استفاده کنید. پنیر چدار، موزارلا و پنیر خامهای عالی با هم عالی هستند.
- از پنیر چدار رنده شده استفاده نکنید بلکه آن را در خانه رنده کنید، چون سس شما دانهای و خردهدار خواهد شد.
- اگر پودر خردل ندارید میتوانید 1 قاشق چایخوری سس خردل معمولی را جایگزین کنید.
- پاستا را نشویید. این کار نشاسته ترکیب را بیشتر میکند و به افزودن بر غلظت سس کمک میکند و همچنین باعث بهتر مخلوط شدن پاستا و سس میشود.
- برای تزئین روی آن میتوانید مقداری پودر نان خشک را داخل یک ماهیتابه با کمی کره یا روغن زیتون برشته کنید و روی مک اند چیز بریزید. یکی از روشها این است که مک اند چیز را توی ظرف پیرکس میریزند. روی آن مقداری خرده نان برشته و پنیر موزارلا با مخلوط چدار میریزند سپس آن را در فر قرار میدهند تا پنیر برشته شود.
مک اند چیز با بروکلی
این مدل مک اند چیز یکی از روشهای بهره از بردن سبزیجات با مک اند چیز است. رنگ سبز زیبای بروکلی در تضاد با رنگ کرمی مک اند چیز ظاهر زیباتری را ایجاد میکندبرای درست کردن آن حتی میتوان از پنیر پروسس مثل چدار و موزارلا هم استفاده نکرد و فقط پنیر خامهای را در ترکیب داشت.
مواد لازم
- پاستای زانویی: 220 گرم
- بروکلی: 4 پیمانه، ریز خرد شده
- کره: 3 و 1/2 قاشق غذاخوری
- پودر سیر: 1/4 قاشق غذاخوری
- شیر: 1 و 3/4 پیمانه
- پنیر خامه ای: 110 گرم
- سس خردل: 1 تا 2 قاشق غذاخوری
- پنیر چدار: 220 گرم
طرز تهیه
1. پاستا را در آب جوش و نمک طبق دستور روی بسته بپزید. مقداری از آب پاستا را برای رقیق کردن سس کنار بگذارید. پاستا را آبکشی کنید.
2. در حین پختن ماکارونی، کره را داخل قابلمه روی حرارت متوسط گاز آب کنید. آرد و سیر را به آن اضافه کنید و بپزید و حدود 2 دقیقه مرتب بهم بزنید.
3. به آرامی شیر را داخل آن بریزید و همزمان مرتب بهم بزنید. وقتی همه شیر اضافه شد، آن را کامل و محکم بهم بزنید تا هر گونه آرد گلوله شدهای داخل آن حل شود.
4. پنیر خامهای، پودر سیر و خردل را اضافه کنید و به پختن ادامه دهید و مرتب بهم بزنید تا پنیر خامهای آب شود و مخلوط خوب غلیظ شود.
5. آن را از روی حرارت بردارید و پنیر چدار رنده شده را داخل آن بریزید و بهم بزنید تا پنیر ذوب شود.
6. پاستای آبکش شده و بروکلی (پخته و آبکش شده) را داخل ماهیتابهای گود به همراه سس بریزید و همه چیز را خوب بهم بزنید تا کاملا مخلوط شوند و در همین زمان هم نمک و فلفل را اضافه کنید تا مزه بگیرد.
7. در صورت دلخواه کمی از آب پاستا یا شیر را داخل ترکیب بریزید تا رقیق شود.
نکات مهم
- برای اینکه طعم قویتری داشته باشید میتوانید مقدار بیشتری سس خردل یا حتی پودر خردل اضافه کنید. ابتدا با نصف قاشق چایخوری شروع کنید.
- حتما ابتدا گاز را خاموش کنید سپس پنیر چدار را اضافه کنید تا از رویه بستن و گلوله شدن آن جلوگیری شود.
- این مک اند چیز طعم ملایمتری دارد اگر دوست داشته باشید میتوانید پنیر چدار بیشتری بریزید.
- برای بروکلی یادتان باشد که فقط از قسمت سر آن یا همان گلهای آن به همراه ساقههای کوچک استفاده کنید. ابتدا آن را کاملا بپزید سپس خرد کنید. شما میتوانید آن را به مدت 4 تا 5 دقیقه بخارپز کنید سپس در همان قابلمه آب جوش ماکارونی را بپزید.
منبع: cookingclassy