طرز تهیه نوع اول:
ابتدا گوشت را شسته و درشت خرد کنید و چربی های آن را جدا کرده و اجازه دهید کاملا گوشت خشک شود.
پیاز را ریز نگینی کنید و داخل مقداری کره یا روغن نیمه سرخ کنید.
گوشت را به پیاز اضافه کرده و کمی تفت دهید تا گوشت نیم پز شود.شعله را بسیار ملایم کرده و درب ظرف را ببندید.(نهایتا 5دقیقه)سپس رب گوجه فرنگی و زردچوبه را به گوشت اضافه کرده و کمی تفت دهید سپس مقداری آبجوش به خورش اضافه کرده و اجازه دهید بجوشد و بعد با شعله ملایم صبر کنید غذا قل بزند.
کنگر را شسته و به سایز دلخواه خرد کنید.نعنا و جعفری را نیز ریز خرد کنید.
داخل تابه ای مقداری روغن ریخته و ابتدا کنگر را کمی تفت دهید و از روغن خارج کنید.سپس نعنا و جعفری را نیز در روغن سرخ کنید و بعد دوباره کنگر سرخ شده را به سبزی اضافه کرده و کمی تفت دهید.حال سبزی و کنگر را به گوشت در حال جوش اضافه کرده و شعله را ملایم کنید.حدود 3ساعت صبر کنید تا خورش کاملا جا بیفتد.نیم ساعت مانده به جا افتادن خورش آبلیمو،ابغوره،زعفران و لیمو عمانی شسته و سوراخ شده را به خورش اضافه کنید و نمک آن را اندازه کنید.
نکات:
1)در صورت تمایل به جای گوشت از مرغ استفاده کنید.
2)بهتر است سایز گوشت خورشتی بزرگ باشد تا خورش زیباتری داشته باشید.
3)در صورت تمایل مقداری فلفل قرمز هم به خورش اضافه کنید.
4)این خورش را با آرتیشو(کنگر فرنگی)هم میتوان طبخ کرد.
طرز تهیه نوع دوم:
اول مرغ و با 1عدد پیاز خرد شده (در صورت تمایل فلفل دلمه ای) و آب میزاریم 45 دقیقه بپزه.کنگرهارو خلال میکنیم توی یه قابلمه کره رو آب کرده و 1 عدد پیاز خرد کرده تفت میدیم تا سبک شه بعد بهش زردچوبه اضافه میکنیم تفت میدیم تا خامی زردچوبه گرفته شه بعدش کنگرهای خلال شده رو به پیازا اضافه میکنیم تفت میدیم تا یکم رنگش تغییر کنه بعد از اینکه یکم سرخ شد مرغ و رب گوجه فرنگی ونمک وفلفل و زعفران و2.5 لیوان حدودا آب مرغ (به میزانی که رو خورشت بگیره) اضافه میکنیم میزاریم 20 دقیقه بپزه سپس گوجه هارو از وسط نصف کرده به خورش اضافه میکنیم میزاریم 15 دقیقه دیگه هم خورشت جا بیفته هم گوجه ها بپزن در آخر که زیر خورشت خاموش میکنیم بهش آب لیمو اضافه میکنیم .
نکات:
این خورشت با گوشت هم میتونید درست کنید.
متونید بسته به ذائقتون اول مرغ سرخ کنید بعد بزارید بپزه.
نوش جان