ستاره ؛ سرویس آشپزی – کدو حلوایی در فصل زمستان برداشت میشود و بیشتر برای تهیه دسرهای شیرین مورد استفاده قرار میگیرد. غذاهای زیادی میتوان با این ماده غذایی درست کرد،
پوره کدو حلوایی،
خورش کدو حلوایی،
سوپ کدو حلوایی با خامه،
سوپ کدو حلوایی با نان تست کرهای و آش کدو حلوایی از معروفترین آنها هستند. طبخ آش کدو بیشتر در زمستان صورت میگیرد و بهانه خوبی برای جمعکردن افراد خانواده در کنار یکدیگر است. این آش در مناطق مختلف با استفاده از مواد اولیه متنوع و به روشهای خاصی درست میشود.
در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر به موضوع دلخواه خود برسید.
1. طرز تهیه گیلانی
آش کدو حلوایی گیلانی یک نوع آش شیرین است که از ترکیب کدو با برنج درست میشود و طعم دهنده اصلی آن دارچین است.
مواد لازم |
کدو حلوایی پوست گرفته و خرد شده |
500 گرم |
برنج |
1 لیوان |
شیر |
2 لیوان |
آب |
3 لیوان |
کره |
50 گرم |
شکر |
به میزان لازم |
دارچین |
به میزان لازم |
دستور تهیه:
- برنج را شسته و در آب خیس کنید.
- کدو را تکه تکه کرده، پوست بگیرید و به قطعات مربعی برش بزنید.
- برنج را به همراه آب روی حرارت قرار دهید، سپس کدو را به آن اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا برنج و کدو پخته و در هم حل شوند.
- شیر و کره را اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا کاملا جا بیفتد.
- در انتها شکر را اضافه کرده و برای تزیین روی آش از دارچین استفاده کنید.
2. طرز تهیه قمی
آش کدو حلوایی قم از ترکیب ماش، برنج و کدو درست میشود و ادویه طعم دهنده آن زیره سیاه است.
مواد لازم |
کدو پوست گرفته و خرد شده |
500 گرم |
برنج |
1/2 پیمانه |
پیاز داغ |
2 قاشق غذاخوری |
ماش |
100 گرم |
زردچوبه |
1 قاشق چایخوری |
آب |
4 پیمانه |
نمک، فلفل و روغن |
به میزان لازم |
دستور تهیه:
- کدو را پوست گرفته و به صورت حبهای خرد کنید. سپس با روغن زیاد تفت دهید.
- پیاز داغ، زردچوبه، نمک، فلفل و زیره را اضافه کرده و چند دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید.
- ماش را از قبل 3-2 ساعت خیس کنید و سپس ماش خیس خورده را همراه 4 پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید.
- وقتی ماش نیم پز شد، برنج را اضافه کنید و اجازه دهید برنج بپزد و نرم شود.
- وقتی آش کاملا جا افتاد و مثل حلیم شد با گوشت کوب بکوبید تا یکدست شود.
نکته: استفاده از برنج نیم دانهی دودی در آش کدو باعث طعم و مزه بهتر میشود.
3. طرز تهیه یزدی
مصرف این آش برای بیماران دیابتی و حتی جلوگیری از دیابت بسیار مفید است. مردم استان یزد برای تهیه آش کدو از موادی، چون ماش، لوبیا، کدو، پیاز، روغن، فلفل، نمک و برخی از ادویهها استفاده میکنند.
مواد لازم |
کدو حلوایی پوست گرفته و خرد شده |
250 گرم |
لوبیا قرمز |
500 گرم |
ماش |
50 گرم |
برنج |
50 گرم |
پیاز داغ |
3 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و دارچین |
به میزان لازم |
دستور تهیه:
- لوبیا و ماش را به صورت جداگانه بپزید.
- برنج را شسته و با 2 لیوان آب و مقداری نمک روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد و نرم شود.
- پس از پختن برنج، کدو حلوایی پوست گرفته و خرد شده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید کدو حلوایی بپزد.
- لوبیا و ماش پخته را به قابلمه اضافه کرده و نمک و فلفل آن را میزان کنید.
- پس از جا افتادن آش، پیاز داغ و دارچین را اضافه کرده و پس از 10 دقیقه حرارت را خاموش کنید.
4. طرز تهیه اصفهانی
آش کدو حلوایی اصفهانی ترکیبی از حبوبات مختلف، کدو، بلغور گندم و سبزی است که با پیاز داغ و تزیین میشود و به جرات میتوان گفت یکی از خوشمزهترین آشهای ایرانیست.
مواد لازم |
کدو پوست گرفته و خرد شده |
500 گرم |
ماش |
1/2 پیمانه |
لوبیا چشم بلبلی |
1/2 پیمانه |
نخود |
1/4 پیمانه |
لوبیا چیتی |
1/4 پیمانه |
لوبیا سفید |
1/4 پیمانه |
بلغور گندم |
2 پیمانه |
سبزی آش پاک شده و خرد شده |
1 کیلوگرم |
پیاز داغ |
4 قاشق غذاخوری |
نعنا داغ |
2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه |
به میزان لازم |
روغن |
به میزان لازم |
دستور تهیه:
- همه حبوبات را از چند ساعت قبل خیس کنید، سپس هر یک را به صورت جداگانه بپزید و مقداری نمک به آن اضافه کنید.
- بلغور گندم را با 4 پیمانه آب روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش آید، سپس حرارت را کم کرده و اجازه دهید با درب باز بپزد و نرم شود. در این فاصله گاهی آن را هم بزنید که ته نگیرد.
- در قابلمه دیگری، آب را به جوش آورید و سپس سبزی و کدوی خرد شده را به آن اضافه کنید. مقداری نمک، فلفل و زردچوبه به آن افزوده و اجازه دهید سبزی و کدو روی حرارت متوسط بپزند و نرم شوند.
- پس از اینکه سبزی و کدو پخته شد، بلغور و حبوبات پخته را به آن اضافه کنید، حرارت را ملایم کنید و صبر کنید تا آش جابیفتد و غلیظ شود.
- در انتها نیمی از پیاز داغ را در قالبمه بریزید، نمک و فلفل آش را میزان کنید و حرارت را خاموش کنید.
- آش کدو را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کنید.
کدو حلوایی، سرشار از آنتی اکسیدان و یکی از سبزیجات مفید برای سرماخوردگی و آنفولانزاست که بیشتر در فصل زمستان مصرف میشود. آش کدو حلوایی یکی از غذاهایی است که با این ماده غذایی و به سبکهای متنوعی درست میشود. شما میتوانید این آش را مطابق ذائقه خود تهیه کنید و از خواص بینظیر آن برخوردار شوید.
طرفدار کدام آش هستید؟ نظرات و تجربیات خود را در انتهای این مقاله در قسمت "ارسال نظر" با مخاطبان ستاره به اشتراک بگذارید.