انواع کوکو از جمله کوکوی سیب زمینی، کوکو لوبیا سبز ، کوکو سبزی و .. کوکوی حبوبات غذاهایی خوشمزه و مفید برای سلامتی بدن می باشند، در کوکوی حبوبات حبوبات بسیاری مانند عدس، نخود، لوبیا، و … به کار می رود که هر کدام دارایی ارزشی غذایی بالا و سرشار می باشد که در نتیجه باعث می گردد این غذا نیز علاوه بر طعم عالی برای سلامتی مفید باشد، در این مطلب شما را با طرز تهیه کوکوی حبوبات آشنا خواهیم نمود.
کوکو از جمله غذاهای ساده می باشد، که انواع مختلفی داشته و می توانند تنوع غذایی جالبی را با طعمی بینظیر برای شما رقم بزنند، برای تهیه این نوع از غذاها که از ارزش غذایی بالایی نیز برخوردار هستند، نیازی به مرغ و گوشت نیست و با کمترین مواد غذایی می توانید یک غذای خوشمزه و مقوی را شما یا ناهار تهیه نمایید، که اغلب به دلیل ساده و سبک بودن برای شام صرف می شود.
کوکوی حبوبات یکی از انواع متنوع کوکوها می باشد که تشکیل دهنده ی آن موادی مانند سبزیجات و حبوبات به همراه تخم مرغ و ادویه بوده و انتخابی مناسب جهت افرادی با رژیم های گیاهخواری می باشد.
ارزش غذایی حبوبات
حبوبات تخم یا ثمره برخی از گیاهان می باشند، که در انواع غذاها مورد استفاده قرار می گیرد، ما غذاهایی مانند انواع آش ها و دندونی، آبگوشت، فلافل و یتیمچه و عدسی و … را با استفاده از حبوبات تهیه می کنیم، این مواد خوراکی به میزان بالایی پروتئین گیاهی و فیبر داشته و فواید زیادی برای سلامتی دارند که ما چند مورد را به اختصار بیان می کنیم.
- داشتن تناسب اندام
- کمک به عملکرد بهتر هضم غذا
- تنظیم میزان قند خون در بدن
- کاهش وزن
- جلوگیری و درمان یبوست
- مفید برای قلب
مواد مورد نیاز
- دو عدد سیب زمینی پخته شده
- یک پیمانه حبوبات شامل« عدس، لوبیا، لپه و نخود»
- یک عدد پیاز رنده
- نصف پیمانه سبزی خرد شده «ریحان، جعفری، گشنیز»
- دو عدد تخم مرغ
- مقدار کافی زردچوبه و فلفل و نمک
- مقدار کافی روغن سرخ کردنی
طرز تهیه کوکوی حبوبات
به یاد داشته باشید حبوبات را همیشه قبل از تهیه غذا، از شب پیش بخیسانید و دو بار آب آن را بکشید، این عمل موجب از بین رفتن نفخ حبوبات می شود و از نفخ و تهوع پس از میل کردن پیشگیری می کند.
سپس به همراه نمک و آب حبوبات را درون قابلمه بگذارید با حرارت آرام بجوشد تا به خوبی پخته شده و نرم شود و یا به قولی مغز پخت شود.
سیب زمینی ها را نیز پس از آب پز کردن، پوستشان را جدا نمایید.
در مرحله طرز تهیه کوکوی حبوبات باید حبوبات و سیب زمینی ها را داخل غذاساز ریخته تا مخلوط شده و مواد مخلوط یکدستی به دست آید.
مخلوط خمیری حاصل از حبوبات و سیب زمینی را درون ظرف دیگری ریخته و به آن پیاز رنده گشته و سبزی ریز شده را نیز اضافه می کنیم و خوب به هم می زنیم تا ترکیب شده و یکدست گردد.
تخم مرغ ها را درون کاسه ای دیگر شکسته و سپس به مایه کوکو می افزایید و دوباره مخلوط را هم می زنید.
روی ظرف را با سلفون بپوشانید و به مدت دو ساعت درون یخچال بگذارید تا مایه ی کوکو طعم دار گردد.
داخل ماهیتابه چند قاشق روغن ریخته و بر روی حرارت ملایم بگذارید تا داغ شود، پس از داغ شدن روغن(نیاز نیست روغن تیره شود.) به وسیله ی قاشق مایه ی کوکو را درون روغن داغ در تابه بریزید و در آخر با قاشقی دیگر روی سطح کوکو را یکدست نموده و به کوکو شکلی مرتب و دایره ببخشید.
باید حرارت زیر تابه را تنظیم کنید، پس از پخته شدن یک سمت کوکو، کوکو را بر می گردانیم تا سمت دیگر آن نیز به همین روش با حرارت ملایم پخته شود.
بعد از اینکه هر دو سمت کوکو پخته شد و به رنگ طلایی تغییر رنگ داد، آماده ی نوش جان کردن است می توانید آن را درون ظرفی کشیده و یک وعده ی غذایی مقوی و خوش طعم را به همراه عزیزانتان میل نمایید.
چند نکته طلایی در تهیه کوکو حبوبات:
در طرز تهیه کوکوی حبوبات می توانید از مجموع حبوبات و یا یکی از حبوبات مانند عدس، لوبیا سبز، لوبیا قرمز و یا سفید، نخود و .. تهیه نمایید.
در صورت نیاز و شل بودن مایه ی کوکو، می توانید از کمی آرد نخود چی یا آرد سوخاری بهره ببرید.
اگر مایل بودید می توانید مواد آماده ی کوکو را بر روی سطحی پاکیزه و مسطح پهن نموده و با توجه به سلیقه ی خود قالب زده و در ماهیتابه محتوی روغن بگذارید تا پخته گردد.
در این مطلب به آموزش طرز تهیه کوکو حبوبات پرداختیم، این کوکو یکی از کوکوهای خوشمزه و خوش طعم می باشد، که می تواند انتخابی ایده آل برای تهیه یک وعده غذایی مطلوب با خواص بالا و طعمی بینظیر باشد.