ماهان شبکه ایرانیان

فاز دوم نبردهای تعرفه‎ای ترامپ در جهان

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، «دونالد ترامپ» هنوز از جنگ تجاری با چین رهایی نیافته، در آخرین ساعات روز دوشنبه، پاریس را تهدید کرد، اگر مالیات بر شرکت‎های فناوری امریکا را کاهش ندهد، تعرفه بر برخی کالاهای فرانسوی را صد درصد افزایش خواهد داد. او به این ترتیب خود را وارد جنگ تجاری با فرانسه کرد، نبردی که دامنه آن می‎تواند خیلی سریع گسترش یافته و امریکا را رو‌در‌روی شماری از کشورهای تأثیر‌گذار و مهم اروپا که زمانی متحدش بودند، قرار دهد.

اوایل تابستان امسال بود که فرانسه خبر داد، قصد دارد از شرکت‎های فناوری خارجی فعال در این کشور همچون فیسبوک، اپل، آمازون، آلفابت که از زیرمجموعه‎های گوگل است و... مالیاتی 3 درصدی بگیرد. این خبر در همان زمان با واکنش امریکا مواجه شد و اندکی بعد نیز طرفین خبر دادند، به توافق دست یافته‎اند. به‌دنبال فرانسه چند کشور اروپایی دیگر از جمله آلمان، ایتالیا، انگلیس، اتریش، اسپانیا، بلژیک و همچنین ترکیه نیز زمزمه‎های چنین اقدامی را سر دادند. اکنون با بالا گرفتن این زمزمه‎ها «ترامپ» به‌عنوان راه چاره دست به تهدید فرانسه زده‎است. نگرانی دولت امریکا در تسری یافتن چنین مالیات‎هایی به سایر کشورها را می‎توان در سخنان «رابرت لایتهایزر»، مسئول بازرگانی خارجی امریکا مشاهده کرد. به گزارش سایت شبکه خبری فرانسوی «فرانس 24»، «لایتهایزر» دیروز با اشاره به اینکه مالیات بستن روی فعالیت‎های دیجیتال شرکت‎های امریکایی، برای اقتصاد امریکا بسیار زیانبار خواهد بود، خبر داد: «دولت امریکا در حال بررسی است تا ببیند آیا می‎تواند تحقیقات و اقدامات مشابهی درباره اتریش، ایتالیا و ترکیه اتخاذ کند یا خیر.» «دونالد ترامپ» خود نیز دیروز در حاشیه گردهمایی سران ناتو در انگلیس، به خبرنگاران گفت: «اگر قرار باشد آنها از شرکت‎های ما مالیات بگیرند، چرا ما این کار را نکنیم. نه فقط فرانسه که کل اتحادیه اروپا رفتار بسیار غیرمنصفانه‌ای در تجارت با امریکا دارد. ما نه تنها در ناتو که در تجارت هم اجازه نمی‎دهیم از ما سوء‌استفاده کنند.» او سپس پا را فراتر گذاشت و با اشاره به اظهارات اخیر «امانوئل مکرون» که گفته بود، «ناتو دچار مرگ مغزی شده‎است»، این اظهارات را زننده خواند و با تأکید بر اینکه رئیس‎جمهوری جوان فرانسه گاهی حرف‌هایی می‎زند که نباید، مدعی شد: «هیچ کس‌ به اندازه فرانسه به ناتو نیاز ندارد.»

به‌گزارش سایت روزنامه انگلیسی «فایننشال تایمز»، هرچند پاریس پیش‌تر تأکید کرده بود، اگر امریکا ساز و کاری جهانی برای فعالیت‎های شرکت‎های دیجیتال بیندیشد، می‎تواند این مالیات‎ها را کاهش دهد یا حتی حذف کند، دیروز «برونو لومی‎یر»، وزیر دارایی فرانسه، تهدید «ترامپ» را غیر قابل قبول خواند و گفت: «اتحادیه اروپا آمادگی آن را دارد که پاسخی سخت به چنین تهدیدی بدهد. اقلام فرانسوی که امریکا تهدید به افزایش صد درصدی تعرفه‎های آنها کرده‎است، شامل لوازم آرایشی، شراب، پنیر، کیف‎های دستی چرمی زنانه و سایر کالاهای لوکس است که حدود 2 میلیارد و 400 میلیون دلار از واردات امریکا را تشکیل می‎دهند. مهلتی که امریکا برای بررسی تعرفه این کالاها تعیین کرده، اوایل ماه ژانویه یعنی یک ماه دیگر است.

گسترش دامنه نبردهای تجاری امریکا

تهدید تعرفه‎ای امریکا علیه فرانسه در حالی صورت گرفته که روز دوشنبه نیز خبر دیگری منتشر شده بود که در کنار این خبر، نشان از آن دارد که رئیس‎جمهوری امریکا فاز دوم جنگ تجاری در جهان را کلید زده است. به گزارش روزنامه امریکایی «نیویورک تایمز»، «دونالد ترامپ» روز دوشنبه با وجود توافق‎های تجاری که پیش‌تر با برزیل و آرژانتین داشت، در توئیتی، آنها را نیز به بسته شدن تعرفه‎های گمرکی بر کالاهای فلزی آنها شامل آلومینیوم و فولاد تهدید کرد. تهدیدی که بلافاصله با واکنش سران این کشورها مواجه شد. «ژایر بولسونارو»، رئیس‎جمهوری برزیل با اشاره به روابط خوبش با «ترامپ» گفت: «من یک خط تماس ویژه با رئیس‎جمهوری امریکا دارم. با او تماس می‎گیرم تا این کار را نکند.». «دانته سیسا»، وزیر بازرگانی آرژانتین هم این تهدید را غیرمنتظره خواند و گفت: «من هفته پیش واشنگتن بودم. اما هیچ نشانه‎ای از اینکه بخواهد چنین تهدیدی مطرح شود، ندیدم.»

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان