باشگاه خبرنگاران: نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی، درباره بهترین الگوی رژیم غذایی متناسب با رده سنی گفت: اصول اولیه رژیم غذایی این است که ما 5 گروه اصلی موادغذایی مانند غلات (نان، برنج، ماکارانی)، پروتئینها (انواع گوشت، تخم مرغ، حبوبات) لبنیات (ماست، پنیر، شیر و کشک)، سیزیجات و میوه جات تازه را دریافت کنیم.
او افزود: حذف انواع شکر ساده، قند، عسل و روغنهایی مانند کره، انواع آجیل و دانههای روغنی در رژیم غذایی افراد به علت سلامت بدنی توصیه میشود.
جوزانی درباره چاق کردن برنج اظهار کرد: وضعیت رژیمها در افراد مختلف کاملا متفاوت است و اینکه خوردن زیاد برنج و نان چاق کننده است صحت ندارد بلکه طبق تحقیقات علمی مصرف روزانه مواد غذایی باید طبق 5 گروه اصلی باشد.
جوزدانی درباره چگونگی مصرف غلات مناسب با رژیم افراد گفت: مصرف روزانه غلات از 3 تا 10 واحد خوب است، اما برای برنج تقریبا 4 قاشق غذا خوری و برای نان یک تا سه برش 30 گرمی توصیه خواهد شد.
او افزود: افراد برای رعایت رژیم غذایی خود بهتر است برنج قهوه ای، ماکارانی سبوس دار و گوشتهای کم چرب سینه مرغ، بوقلمون و ماهی را در اولویت برنامه غذایی خود قرار دهند.
روزانه تا چه میزان مصرف گوشت توصیه میشود؟
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار کرد: مصرف گوشت با توجه به وضعیت افراد مانند ورزشکار بودن و سنین در حال رشد متفاوت است، اما روزانه حدود 100 تا 200 گرم توصیه میشود.
جوزدانی تصریح کرد: مصرف روزانه دو لیوان شیر و یک کاسه ماست برای هر رده سنی یکسان است، مصرف میوه جات حدود دو تا سه عدد متوسط در روز کفایت میکند.