وبسایت زیبامون: یکی از خوراکیهای خوشگل و خوشمزه شب یلدا کیک هست. اونم اگه کیک خونگی باشه که چه بهتر. در اینجا میخوایم انواع کیک خونگی که میتونین برای شب چله توی خونه درست کنین و از مهموناتون پذیرایی کنین رو به شما معرفی کنیم. در واقع شما میتونین با انواع طعم میوههای مخصوص شب یلدا کیک خونگی درست کنین. انواع این کیکها عبارتند از: کیک انار، کیک هندوانه؛ کیک پرتقال، کیک لبو، کیک خرمالو، کیک کدو حلوایی و کیک سیب درست کنین. در ادامه با طرز تهیه این کیکها آشنا میشین و میتونین به راحتی در خونه درست کنین و از مهمونهاتون پذیرایی کنین.
کیک انار
مواد لازم برای کیک انار مخصوص شب یلدا:
- تخممرغ: 6 عدد
- شکر: 1 پیمانه
- آرد سفید: 1 پیمانه
- بیکینگپودر: 1/2 قاشق چایخوری
- اسانس وانیل: 1/2 قاشق چایخوری
- آب انار: 3/4 فنجان
- پودر ژلاتین: 2 قاشق چایخوری
- اسانس وانیل: 1/2 قاشق چایخوری برای ژله انار
- شکر: 2 قاشق غذاخوری
- دانه انار: 1 پیمانه پر
- آب انار: 1/5 پیمانه برای شربت
- شکر: 2 قاشق غذاخوری
- کره: 200 گرم
- پودر قند: 3 پیمانه
- پنیر خامه ای: 450 گرم
- آب انار: 4 قاشق غذاخوری
طرز تهیه کیک انار:
1. برای تهیه این کیک باید فر رو در دمای 176 درجه قرار بدین و نیاز به دو قالب گرد متوسط دارین که باید کفش رو چرب کنین و کاغذ روغنی بندازین.
2. ابتدا باید تخممرغها و 1 پیمانه شکر رو برای 12 دقیقه با سرعت بالای همزن بزنین.
3. سپس 1 فنجان آرد و 1/2 قاشق چایخوری بکینگپودر رو در دو مرحله به مخلوط تخممرغ و شکر اضافه کنین.
4. خمیر رو زیاد هم نزنین تا پف کیک نخوابه.
5. سپس 1/2 قاشق چایخوری اسانس وانیل اضافه کنین.
6. سپس خمیر رو به میزان مساوی در دوتا قالب بریزین و برای نیم ساعت داخل فر از قبل گرم شده قرار بدین.
7. تا 25 دقیقه در فر رو باز نکنین تا پف کیک نخوابه.
طرز تهیه شربت:
1. برای تهیه شربت بین لایههای کیک، 1/5 پیمانه آب انار را با 2 قاشق غذاخوری شکر مخلوط کنید و خوب هم بزنید.
تهیه فراستینگ:
1. برای تهیه فراستینگ (رویه خامهای کیک) پودر قند و کره رو در کاسه همزن بریزید و با سرعت پایین حدود 1 دقیقه ترکیب کنید. سرعت رو بالا ببرید و حدود 2 دقیقه دیگر بزنید تا کمرنگ و پفی بشه.
2. پنیر خامهای رو قاشق قاشق در چند قسمت اضافه کنید و هم بزنید. بهتره بین هر قسمت چند ثانیه هم بزنید تا بافت نرم و یکدست تری بشه. زمانی که تمام پنیر خامهای رو اضافه کردید حدود 1 دقیقه دیگر هم مخلوط کنید.
3. سپس چهار قاشق غذاخوری آب انار به فراستینگ کیک اضافه کنید. مایه رو خوب هم بزنید تا یکدست بشه سپس اونو تا زمانی که کیک آماده بشه داخل یخچال قرار دهید.
4. وقتی کیکها خنک شدند هر کیک رو از وسط به دو نیمه تقسیم کنید. یعنی شما 4 چهار لایه کیک گرد خواهید داشت.
5. لایه اول رو روی سطح کار قرار دهید. با برس 1/4 از شربت انار رو روی سطح کیک بمالید. کمی از مایه فراستینگ روی اون بمالید.
6. لایه دوم رو روی اون قرار بدید و به همین ترتیب باز هم روی لایه دوم شربت و فراستینگ بمالید.
7. به همین ترتیب تمام لایهها رو روی هم قرار دهید تا یک کیک چهارلایه داشته باشید.
8. روی سطح آخرین لایه مقدار کمتری شربت بریزید، زیرا قرار است تاپینگ انار رو روی کیک بریزیم. شربت اضافی رو از روی کیک پاک کنید سپس دور تا دور کیک رو با فراستینگ بپوشونید.
9. با کاردک کیک رو خامه کشی کنید تا کیک شما ظاهری بی نقص و تمیز داشته باشد.
10. با استفاده از قیف و ماسوره سایز مناسب، باقیمانده مایه فراستینگ رو دور تا دور کیک شکوفه بزنید. شکوفهها رو نزدیک به هم روی کیک قرار بدید تا فاصلهای بین اونا نباشه و دور تا دور کیک دیوارهای تشکیل بدهند. چون قراره تاپینگ انار رو بین آنها بریزیم.
11. قبل از آنکه تاپینگ انار رو روی کیک بریزیم کیک رو 30 دقیقه داخل یخچال قرار بدید. بعد از حدود 30 دقیقه شروع به تهیه تاپینگ انار کنید.
طرز تهیه تاپینگ:
1. برای تهیه تاپینگ انار، 3/4 فنجان آب انار رو داخل یک شیرجوش کوچک بریزید.
2. 2 قاشق غذاخوری اسانس وانیل و 2 قاشق چایخوری پودر ژلاتین رو به آاون اضافه کنید.
3. قبل از آنکه شیرجوش رو روی حرارت قرار بدید حدود یک دقیقه مایع رو هم بزنید تا ژلاتین آب شود.
4. دو قاشق غذاخوری شکر به مایع اضافه کنید و شیرجوش رو روی حرارت متوسط قرار دهید.
5. مدام هم بزنید تا شکر کاملا آب شود و مایع شروع به تبخیر کند.
6. شیرجوش رو از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا کمی سرد شود.
7. سپس شیرجوش رو داخل یک کاسه بزرگ آب یخ قرار دهید و مایع ژلاتینی رو هم بزنید تا حدی که کمی غلیظ شود، ولی کاملا سفت نشود.
8. این کار زمان زیادی نمیخواهد و در حد چند دقیقه به غلظت مورد نظر خواهد رسید.
9. کیک رو از یخچال بیرون بیاورید و روی سطح کار قرار بدید. دانههای انار رو به مایع اضافه کنید و بلافاصله تاپینگ اناری رو روی کیک بریزید.
10. سپس کیک رو مجددا حدود 1 ساعت داخل یخچال قرار دهید تا تاپینگ خودش رو بگیره و سفت بشه. سپس این کیک اناری زیبا و خوشمزه رو از یخچال بیرون بیاورید و سرو کنید. این کیک گزینهای عالی برای شب یلداست.
کیک هندوانه
مواد لازم برای کیک به شکل هندوانه:
- ژله هندوانه: 1بسته
- شکر: 3 پیمانه
- آرد: 5 پیمانه
- بیکینگپودر: 2 قاشق غذاخوری
- نمک: 1 قاشق چایخوری
- کره: 2 پیمانه
- تخممرغ: 8 عدد
- شیر: 2 پیمانه
- وانیل: 2 قاشق چایخوری
طرز تهیه کیک به شکل هندوانه:
برای تهیه کیک هندوانهای ابتدا فر رو با دمای 180درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم شود.
2. آرد و بیکینگپودر رو مخلوط کرده و 2بار به خوبی الک کنید و به همراه پودر ژله، شکر و نمک به خوبی مخلوط کنید.
3. کره رو در دمای اتاق نرم کنید و به مواد اضافه کرده و با همزن به خوبی مخلوط کنید.
4. تخممرغ، شیر و پوره هندوانه رو جداگانه با هم مخلوط کنید تا یکدست بشن سپس اونارو به مواد اضافه کرده و با همزن به خوبی یکدست کنید.
5. مواد رو داخل قالب که با کاغذ روغنی پوشیده شده قرار داده و 45دقیقه بپزید.
کیک خرمالو
مواد لازم برای تهیه کیک خرمالو:
- آرد: 2 و 1/4 پیمانه
- شکر: 3/4 پیمانه
- تخممرغ: 3 عدد
- گردو خرد شده: 50 گرم
- پوره خرمالو: 1 و 1/2 پیمانه
- روغن مایع: 1 پیمانه سرخالی
- بکینگپودر: 2 قاشق چایخوری
- دارچین: 1/2 قاشق چایخوری
طرز تهیه کیک خرمالو:
1. تخممرغ و شکر رو با همزن برقی به مدت 5 دقیقه خوب میزنیم.
2. بعد روغن مایع رو اضافه کرده و مجددا میزنیم تا یکدست بشه.
3. پورهی خرمالو رو هم اضافه کرده و هم میزنیم تا یکدست بشه.
4. آرد و دارچین و بکینگپودر رو با هم الک کرده و گردوی خرد شده رو باهاش مخلوط میکنیم.
5. آرد را در چند مرحله اضافه کرده خوب هم میزنیم تا یکدست شود وبعد در قالبی که چرب کردیم و در فری که از قبل با دمای180درجه گرم شده به مدت یک ساعت قرار میدهیم.
6. بعد این زمان باز با خلال دندان چک میکنیم اگر مواد به خلال نچسبید کیک آماده است، بعد ده دقیقه از قالب خارج کرده وتزیین میکنیم.
کیک پرتقال
مواد لازم برای تهیه کیک پرتقالی:
- آب پرتقال: صد گرم
- آرد: 250 گرم
- وانیل: یک چهارم قاشق چای خوری
- پوست پرتقال رنده شده: یک قاشق غذاخوری
- بیکینگپودر: یک قاشق مربا خوری
- تخممرغ: چهار عدد
- روغن مایع: صد گرم
- پودر شکر: صد و پنجاه گرم
طرز تهیه کیک پرتقالی:
1. چهار عدد تخممرغ رو با یک چهارم قاشق چای خوری وانیل و هفت قاشق غذاخوری پودر شکر (150 گرم) مخلوط کرده، با همزن برقی حدود 5 دقیقه میزنیم تا غلیظ شده، حجم آن دو برابر شود.
2. روغن رو اضافه کرده، هم میزنیم سپس آرد گندم (250 گرم) و یک قاشق مرباخوری بیکینگپودر رو با هم مخلوط کرده، نصف آن رو با یک الک به تخممرغهای زده شده اضافه میکنیم و هم میزنیم.
3. بعد آب پرتقال و پوست پرتقال رنده شده رو اضافه کرده هم میزنیم و بعد بقیه آرد رو اضافه کرده، هم میزنیم تا مایه کیک آماده شود.
4. فر رو از نیم ساعت قبل با شعله متوسط (160 الی 170 درجه سانتیگراد) روشن میکنیم. قالب رو چرب کرده مایه کیک رو در آنها میریزیم. مایه کیک باید نصف قالب رو بگیرد تا جا برای پف کردن داشته باشد.
5. قالب رو در طبقه وسط فر برای مدت 40 دقیقه قرار میدهیم (تا زمانی که کیک پف کرده، روی آن کمی طلایی شود).
کیک لبو
مواد لازم برای تهیه کیک لبو
- تخممرغ: 3 عدد
- شکر: 210 گرم
- وانیل: نصف قاشق چایی خوری
- آرد: 200 گرم
- نمک: نوک انگشت
- شیر: 3 قاشق غذاخوری
- روغن مایع: 200 میلی لیتر
- بکینگپودر: 2 قاشق چایی خوری
- لبو رنده شده: 160 گرم
طرز تهیه کیک لیو:
1. فر را روی دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید. قالب گرد 20 سانتی رو انتخاب و با اسپری داخلش رو چرب و کف قالب رو کاغذ روغنی قرار دهید.
2. سفیده و زرده تخممرغ رو جدا کرده، سفیده را با همزن بزنید تا فرم بگیرد.
3. زرده تخممرغ، وانیل، شکر، روغن را جدا با همزن خوب بزنید.
4. شیر و چغندر (لبو) رو به مخلوط زرده اضافه کرده و با همزن بزنید.
5. آرد، بیکینگپودر و نمک رو با هم مخلوط و الک کنید و به مایع زرده اضافه کرده و با لیسک به صورت دورانی مخلوطش کنید.
6. در آخر سفیده فرم گرفته تخممرغ رو به مایع کیک افزوده و مجددا با لیسک همش بزنید.
7. مواد مایع کیک رو داخل قالب ریخته و قالب را به مدت تقریبی 50دقیقه در دمای 180 درجه سانتیگراد در فر قرار دهید.
8. بعد از اطمینان از پخت، کیک را از فر خارج و بعد از سرد شدن از قالب خارج کنید.
کیک سیب و دارچین
مواد لازم برای کیک سیب و دارچین:
- آرد: 1 پیمانه
- شکر: نصف پیمانه
- شیر: نصف پیمانه
- تخممرغ: 2 عدد
- کره: 75 گرم
- بیکینگپودر: 1 قاشق مربا خوری
- وانیل: نوک قاشق چایی خوری
- دارچین: 1 قاشق مربا خوری
- سیب بزرگ: 2 عدد
- کشمش: 1 قاشق سوپ خوری
- گردوی خرد شده: 1 قاشق سوپ خوری
- روغن مایع: به میزان لازم
طرز تهیه کیک سیب و دارچین:
1. سیبها رو به شکل خلال یا مکعب خرد کنید. تابهای رو روی حرارت قرار دهید و کره رو درون آن بیندازید. سیبهایی که خرد کردهاید را به کره اضافه کنید و آنها رو کمی با هم تفت دهید. سپس کشمش و گردو رو نیز به آنها اضافه کنید.
2. فر رو روی حرارت 180 درجه سانتیگراد قرار بدید و اجازه بدید تا گرم بشه. قالبتان رو با کاغذ روغنی بپوشانید یا به کمک برس آشپزخانه سطح آن رو با روغن چرب کنید.
3. کرهای که به دمای اتاق رسیده است رو درون یک ظرف بیندازید. شکر رو به آن اضافه کنید. کره و شکر رو با همزن برقی خوب هم بزنید تا یک مخلوط سفید و کاملا پف کرده بشه.
5. تخممرغها رو به این مخلوط اضافه کنید وبه هم زدن ادامه دهید. در حین هم زدن، وانیل، بیکینگپودر و دارچین رو هم به اونا اضافه کنید.
6. در مرحله آخر شیر رو به آن بیفزایید و سپس آرد رو کم کم روی آنها بریزید. حین اضافه کردن آرد حتما مخلوطتان رو هم بزنید و برای هم زدن از لیسک استفاده کنید.
7. موادی که آماده کردهاید رو درون قالب بریزید سپس مایه کیک رو به اون اضافه کنید. قالب رو برای مدت 40 تا 45 دقیقه در طبقه وسط فر قرار بدید. بعد از اینکه کیک پخت اجازه دهید کمی در قالب بماند و خنک شود سپس اونو از قالب خارج سرو کنید.
کیک کدو حلوایی
مواد لازم برای کیک کدو حلوایی:
- کدو حلوایی پوست کنده شده و خرد شده 400 گرم
- آرد: 3 پیمانه
- شکر: 1/5 پیمانه
- تخممرغ: 4 عدد (اگه همه تخممرغها بزرگ هستن 4 تا وگرن 5 تا)
- ماست: 7/5 قاشق غذاخوری
- گردو خرد شده: 1 پیمانه سرخالی
- روغن مایع: 1/5 پیمانه
- بیکینگپودر: 3 قاشق مرباخوری
- دارچین: دو سوم قاشق مرباخوری
- وانیل: نوک چاقو
طرز پخت کیک کدو حلوایی:
1. ابتدا کدوهای خرد شده رو بخار پز میکنیم. من کدوها رو داخل آبکش فلزی ریختم. پیمانه آب در قابلمه ریخته و آبکش رو توی قابلمه طوری که توی آب نره قرار دادم.
2. در قابلمه رو گذاشته و روی حرارت کم کاملا بخار پز کردم. بعد اینک کدوها پخت آنها رو پوره کردم.
3. این مقدار 1/5 پیمانه پوره کدوه حلوایی میده که مقدار مورد نیاز واسه این کیک هست.
4. آرد و بیکینگپودر و دارچین رو ترکیب کرده 3 بار الک میکنیم.
5. سپس تخممرغها و شکر رو با همزن برقی بزنید تا کاملا مخلوط و یکدست بشه. روغن و ماست رو هم اضافه کنید و خوب بزنید تا یکدست شود.
6. درحدی میزنیم تا کاملا مخلوط شوند. سپس پوره کدو رو نیز اضافه کنید و خوب مخلوط نمائید.
7. بعد مخلوط آرد رو کم کم اضافه کنید و با دور کم همرن مخلوط میکنیم. کمی که مخلوط شد، گردوهای خرد شده رو اضافه کرده و کاملا مخلوط میکنیم.
8. اگه قالبتون مدل داره حتما قالب کیک رو چرب کنید. مقداری آردپاشی کرده و اضافی آرد رو خارج کنید. اگه قالبتون مدل دار نیست ته قالب کاغذ روغنی پهن کنید و سپس مایه کیک را داخل قالب بریزید.
9. قالب رو داخل فر 180 درجه از قبل گرم شده به مدت 40 دقیقه قرار میدهیم تا کیک پخته شود.