ستاره ؛ سرویس خانه داری - شب یلدا یا شب چله بلندترین شب سال و یکی از بزرگترین و قدیمیترین آیینهای ایرانی است. در واقع شب یلدا، زمانی بین غروب آفتاب آخرین روز پاییز تا طلوع آفتاب نخستین روز زمستان است. در این شب، طیشدن بلندترین شب سال و ورود به انقلاب زمستانی توسط خانوادههای ایرانی سرتاسر جهان به روشی کموبیش مشابه گرامی داشته میشود.
سفره یلدا
سفره یلدا که میَزد Myazd نام داشت، در واقع سفرهای بود که معمولا روی کرسی پهن میشد و درون آن انواع میوههای خشک یا تازه و آجیل شامل نخود برشته، کشمش، انجیر خشک، فندق و بادام و ... قرار داده میشد و همه اعضای خانواده دور آن مینشستند و شب چله را صبح میکرند.
در ایران باستان در واقع برای هر مناسبتی، سفرهای پهن میشد و در آن سفره، انواع خوراکیهای متناسب با آن جشن به همراه آتشدان و عطردان و بخوردان و ... قرار داده میشد و از آنجا که ایرانیان همیشه به زیبایی و برازندگی اهمیت میدادند، سعی میکردند خوراکیها را هر چقدر کم و ساده؛ به زیبایی بیارایند و در سفره قرار دهند.
در آیین شب یلدا غذای خاصی وجود نداشت و در واقع افراد بعد از صرف شام در منزل خود، به منزل بزرگ ترها رفته و تا پاسی از شب، به خوش و بش و شب نشینی میپرداختند.
این رسم زیبا یعنی سفرهآرایی و تزیین سفره یلدا نه تنها هنوز پابرجاست، که روز به روز پیچیدهتر و مجللتر نیز شده است.
در ادامه اما نمونههایی از تزیین آجیل شب یلدا را برای شما تهیه کردهایم که امیدواریم برای شما مفید واقع شود.
نمونه هایی از تزیین آجیل شب یلدا: