۳ عامل مسلط در افزایش نرخ تورم بهمن‌ماه

خبرگزاری مهر: معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران در گزارشی به بررسی افزایش 1.1 درصدی نرخ تورم در بهمن‌ماه 1398 با استناد به آمار‌های مرکز آمار ایران پرداخته و نوشته است: در این ماه تورم سالانه از 38.6 درصد در دی‌ماه با 1.6 درصد کاهش به 37 درصد رسید، ولی با این حال نرخ تورم ماهانه از 0.8 درصد در دی‌ماه به 1.1 درصد افزایش یافت.

این گزارش اضافه می‌کند که تورم نقطه به نقطه در یازدهمین ماه 1398 از 26.3 درصد به 25 درصد کاهش یافته است.

بررسی سهم هر بخش از رشد 1.1 درصدی شاخص تورم در بهمن‌ماه نشان می‌دهد که سهم خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها 0.2 درصد، سهم اجاره مسکن 0.44 درصد و سهم حمل و نقل 0.46 درصد بوده و بیشتر از سایر عوامل در افزایش نرخ تورم ماهانه نقش داشته‌اند.

این آمار‌ها همچنین نشان می‌دهند که سهم آب، برق و سوخت 0.3 درصد و سهم گوشت قرمز و سفید و فرآورده‌های آن 0.1 درصد در رشد 1.1 درصدی تورم بهمن‌ماه تأثیر منفی داشته است.

با این حال نان و غلات 0.04 درصد، شیر، پنیر و تخم مرغ 0.02 درصد، روغن‌ها و چربی‌ها 0.003 درصد، میوه و خشکبار 0.04 درصد، سبزیجات (سبزی‌ها و حبوبات) 0.2 درصد، شکر، مربا، عسل، شکلات و شیرینی 0.02 درصد، چای، قهوه، کاکائو، نوشابه و آبمیوه 0.004 درصد در افزایش نرخ تورم این ماه تأثیر داشته‌اند.

همچنین در این ماه، تأثیر دخانیات بر افزایش 1.1 درصدی نرخ تورم 0.004 درصد، پوشاک و کفش 0.1 درصد، مسکن، آب، برق، گاز و سایر 0.1 درصد، مبلمان و لوازم خانگی 0.1 درصد، بهداشت و درمان 0.04 درصد، ارتباطات 0.01 درصد، تفریح و فرهنگ 0.02 درصد، آموزش 0.01 درصد، هتل و رستوران 0.01 درصد و کالا‌ها و خدمات متفرقه 0.04 درصد بوده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان