ماهان شبکه ایرانیان

اگر این ۳ علامت را همزمان داشتید کرونا مثبت هستید!

 خبرگزاری تسنیم : دکتر صدرالله محمودی؛ عضو هیئت علمی دانشگاه بقیه الله (عج) و متخصص طب اورژانسدرباره سابقه شیوع ویروس‌ها در کشور‌های مختلف اظهار کرد: در دنیا تعداد بسیاری ویروس وجود دارد که کروناویروس یک نوع از آنهاست؛ هر ویروس یک بیماری زایی خاص دارد.

وی ادامه داد: ویروس‌های آنفلوآنزا و سرماخوردگی با نام‌های مختلف در فصل سرما عمدتاً شایع می‌شوند و ایجاد بیماری می‌کنند؛ در گذشته نیز اپیدمی‌های استانی به‌صورت اندمیک داشته ایم که با درمان و پیشگیری رفع شده اند همچنین امسال در فصل پاییز شاهد اپیدمی آنفلوآنزا تحت عنوان N1H1 بودیم که خوشبختانه مهار شد.

متخصص طب اورژانس تصریح کرد: کروناویروس نیز طیاین سال‌ها بوده است؛ در سال 2003 تحت عنوان بیماری "سارس" و در سال 2012 با نام "مرس" در آسیا گسترش یافت و سپس کنترل شد؛ کروناویروس جدید، اواخر سال 2019 از چین گسترش یافت و در بسیاری از کشور‌ها منتشر شده است.

آیا باید از کرونا بترسیم؟!

دکتر محمودی درباره ترس ایجاد شده نسبت به ویروس کرونا تصریح کرد: از لحاظ علمی اصلا نباید از کرونا ترسید، زیرا بیماری کرونا مشابه آنفلوآنزاست؛ مراحل انتقال ویروس‌ها و روند درمان نیز مشابه است و حتی میزان انتشار مرگ ومیر و انتشار آنفلوآنزای H1N1 بیشتر از کرونا است، اما با این وجود، آنفلوآنزا در کشورمان کنترل شد.

وی ادامه داد: آنفلوآنزا تمام سنین را درگیر می‌کند در حالیکه ویروس کرونا به ندرت کودکان زیر 9 سال را درگیر می‌کند؛ بنابراین ترسی که از کروناویروس‌ها ایجاد شده است، دلیل علمی و پزشکی ندارد.

این متخصص طب اورژانس با اشاره به اینکه کروناویروس در بین مردم سالم نباید ترسی ایجاد کند، خاطرنشان کرد: بیشترین نگرانی درباره ویروس‌هایی مانند آنفلوآنزا و کرونا، درباره افرادی است که مشکلات زمینه‌ای مانند نقص سیستم ایمنی، دیابت کنترل نشده، پیوند اعضا، سرطان، بیماری زمینه‌ای ریوی و سن بالا دارند.

وی ادامه داد: افرادی که کرونا مثبت شده اند به خصوص افرادی که سالم و بدون بیماری زمینه‌ای هستند نباید به هیچ‌وجه بترسند؛ بخشی از عوامل سرماخوردگی، ویروس‌ها هستند که کروناویروس یکی از آنهاست بنابراین جو روانی ایجاد شده درباره کروناویروس‌ها باید کاهش یابد، زیرا استرس یکی از عوامل تضعیف کننده سیستم ایمنی بدن است.

دکتر محمودی با بیان اینکه سرایت‌پذیری کروناویروس بر اساس آخرین نظر سازمان بهداشت جهانی مساوی آنفلوآنزا است، متذکر شد: فضایی که در جهان درباره کروناویروس ایجاد شده است ممکن است پشت پرده سیاسی و اقتصادی نیز داشته باشد، زیرا به وجود آمدن جو‌های روانی و اجتماعی همیشه منتج به کشف واکسن و یک سری مسائل اقتصادی می‌شود.

نگاهی به تفاوت‌ها و شباهت‌های آنفلوآنزا و کرونا

دکتر محمودی درباره تفاوت‌های بین ویروس آنفلوآنزا و کرونا تصریح کرد: ذات بیماری‌های ویروسی این است که از طریق ترشحات دهان (droplet) یا از طریق هوا منتقل می‌شوند؛ درباره کروناویروس این راه انتقال بیشتر از طریق ترشحات است در حالیکه آنفلوآنزای H1N1 علاوه بر انتقال از طریق ترشحات، از طریق هوا نیز منتقل می‌شود.

وی درباره علائم کرونا خاطرنشان کرد: علائم عمومی شامل تب، درد عمومی بدن، سردرد، درد مفاصل، بی اشتهایی، آبریزش بینی، بی حالی و در برخی موارد اسهال و استفراغ از جمله علائم کرونا است؛ علائم اختصاصی که توسط پزشک تشخیص داده می‌شود شامل تب بالای 37.3، سطح اکسیژن خون زیر 93 درصد و تظاهراتی در سی تی اسکن ریه به همراه سرفه است.

دکتر محمودی ادامه داد: در صورت درگیری ریه بیمار با کروناویروس بر اساس تشخیص پزشک و وضعیت جسمی فرد، ممکن است بیمار بستری شود و اگر ریه خیلی درگیر نشده باشد بیمار نیاز به بستری ندارد؛ 80 درصد بیماران مبتلا به کرونا به هیچ اقدامی نیاز ندارند و فقط باید در خانه بمانند و از خود مراقبت کنند.

خطری که برخی بیماران کرونایی را تهدید می‌کند

وی خاطرنشان کرد: رعایت بهداشت فردی، استحمام روزانه، مصرف دمنوش‌های گرم، استراحت در خانه و مصرف میوه‌های فصل برای افرادی که نیاز به بستری در بیمارستان ندارند، کفایت می‌کند.

دکتر محمودی هشدار داد: این افراد که دچار یک عفونت کرونایی خفیف شده اند، اگر مراجعات بی‌مورد و غیرضروری به بیمارستان داشته باشند، ممکن است دچار بیماری شدیدتر کرونایی شوند بنابراین استراحت در خانه به این افراد توصیه می‌شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان