سرویس سبک زندگی فردا: پژوهشگران با توجه به تازهترین تحقیقات خود هشدار دادند مصرف گوشتهایی که با شلعه شدید و درجه حرارت بسیار بالا سرخ شده و یا کبابی میشوند، خطر ابتلا به سرطان کلیه را افزایش میدهند. در ادامه این مطلب را به نقل از جام جم سرا بخوانید.
طبق تحقیقات پژوهشگران دانشگاه تکزاس، افرادی که دارای تنوع ژنتیکی خاصی هستند بیشتر در معرض خطر ابتلا به اثرات مضر مواد شیمیایی سرطان زای گوشتهایی که در دمای بسیار بالا و شلعه شدید پخته میشوند، قرار دارند.
در همین رابطه تیم پژوهشی مرکز سرطان «اندرسون ام دی» دانشگاه تکزاس آمریکا اعلام کرد: «یک وعده غذایی غنی از گوشت ممکن است از طریق مکانسیمهای مرتبط با ترکیبات پخت خاص آن، باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان کلیه شود.»
این تیم تحقیقاتی به سرپرستی دکتر «ژی فنگ وو» مطالعات خود بر مصرف و خطر ژنتیکی عوامل غذایی 659 بیمار مبتلا به بیماری کارسینوم سلول کلیوی، رایجترین شکل سرطان کلیه در بزرگسالان، و 699 داوطلب سالم آغاز کردند.
محققان از مقایسه دادههای این دو گروه دریافتند که بیماران مبتلا به سرطان کلیه نسبت به افراد سالم گوشت قرمز و سفید بیشتری مصرف میکنند. همچنین این بیماران مبتلا به سرطان، مواد شیمیایی سرطان زای بیشتری را که توسط گوشتهای سرخ شده، کبابی و بریان شده تولید میشود، جذب کردند.
پژوهشگران معتقدند که عوامل مربوط به سبک زندگی غربی مانند یک رژیم غذایی غنی از گوشت و پروتئینهای فرآوری شده و نشاسته ممکن است نقش مهمی در روند ابتلا به سرطان کلیه ایفا کند.
این تیم تحقیقاتی اعلام کردند که کاهش مصرف گوشت به ویژه گوشتهای پخته شده در درجه حرارت بسیار بالا و شعله شدید، در بهداشت عمومی جامعه اثر داشته و باعث کاهش خطر ابتلا به کارسینوم سلولهای کلیوی یا سرطان کلیه میشود.