چاقوهای آشپزخانه یکی از پرکاربردترین وسایل در هر آشپزخانه است و نگهداری از آنها اهمیت بسیار زیادی دارد.
یک چاقوی تیز همیشه بهترین نوع چاقو است. اگر شما به ندرت چاقویتان را تیز میکنید حتی گرانترین نوع آنها را، امکان دارد که خودتان از این بابت آسیب ببینید. بهترین راه نگهداری از چاقوها درست استفاده کردن از آنها و تیز کردن به موقع آنها است.
1. میتوانید چاقوها را در ظرفشوییتان نیز بشوئید؟
خیر. وسایل آشپزخانه زیادی هستند که با شستن در ظرفشویی با چاقوی شما آسیب میبینند. از خود چاقو گرفته تا بقیه ظروف.
حتی ممکن است دست کسی بواسط ندانستن اینکه چاقو در میان ظرفها قرار دارد بریده شود. لبه پلاستیکی ظرفشویی شما نیز ممکن است بوسیله چاقو سوراخ شود. همیشه چاقوهایتان را خودتان با دست و با دقت بشوئید.
2. برای تیز کردن چاقوها حتما نباید از سطوح استیل استفاده کرد
اگر برای تیز کردن چاقوها از سطوح استیل استفاده کنید ممکن است لبه چاقوها بیش از حد خورده شوند. تیز کردن چاقو باید 10 تا 15 بار صورت گیرد. درست تیز کردن به معنای آن است که لبه قدیمی چاقو رفته و لبههای جدید با قدرت برش بیشتر ظاهر میشود. شما برای این کار باید به حرفهایهای این کار مراجعه کنید. و هر چاقو را بیش از 1-2 بار در سال تیز نکنید. از سطح استیل بین دو لبه چاقو استفاده کنید.
3. نوع تختههایی که برای برش گوشت به کار میبرید مهم نیست
این تختهها میتوانند چوبی، بامبو، و پلاستیکی باشند؛ تختههای پلاستیکی برای چاقوهای شما تختههای مناسبتری هستند.
تختههای سفتی مانند شیشه ، آهنی، فلزی و سرامیک به سرعت چاقوهای شما را خراب میکنند. اگر هم تختهای با این جنسها از کسی هدیه گرفتید آن را به دیوار آویزان کنید اما آن را برای آماده سازی غذاهایتان به کار نبرید.