در صورت سقوط راکت اسپیس ایکس چه بر سر فضانوردان ناسا می‌آمد؟

دیشب پس از سال‌ها ناسا فضانوردان خود را با استفاده از فضاپیمای کرو دراگون اسپیس ایکس از خاک آمریکا روانه ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) کرد. این ماموریت با موفقیت انجام شد و راکت فالکون ۹ نیز فرود موفقی داشت، اما اگر مشکلی برای راکت اسپیس ایکس رخ می‌داد، چه سرنوشتی در انتظار فضانوردان بود؟

در صورت سقوط راکت اسپیس ایکس چه بر سر فضانوردان ناسا می‌آمد؟

دیشب پس از سال‌ها ناسا فضانوردان خود را با استفاده از فضاپیمای کرو دراگون اسپیس ایکس از خاک آمریکا روانه ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) کرد. این ماموریت با موفقیت انجام شد و راکت فالکون 9 نیز فرود موفقی داشت، اما اگر مشکلی برای راکت اسپیس ایکس رخ می‌داد، چه سرنوشتی در انتظار فضانوردان بود؟

آخرین بار سال 2011 ناسا فضانوردان خود را از خاک آمریکا به فضا فرستاده بود و حالا برای اولین بار یک شرکت خصوصی دو تن از باتجربه‌ترین فضانوردان این سازمان فضایی را توسط کرو دراگون به ISS می‌رساند. اسپیس ایکس و ناسا پیش از پرتاب راکت، آزمایش‌های پیچیده و گسترده‌ای را انجام داده بودند تا تهدیدی برای فضانوردان وجود نداشته باشد.

با وجود این آزمایش‌های گسترده و همچنین لغو پرتاب در هفته گذشته به علت شرایط جوی، همچنان این احتمال وجود داشت که ماموریت با مشکل مواجه شود. ناسا در گذشته اعلام کرده بود که با احتمال 1 در 276 شاید این ماموریت تلفات در پی داشته باشد و احتمال 1 در 60 وجود دارد که این ماموریت با مشکل مواجه شود، اما فضانوردان زنده بمانند. این موضوع توسعه سیستم فرار اضطراری پیشرفته اسپیس ایکس را در پی داشت که در ادامه نگاهی به نحوه عملکرد آن می‌اندازیم.

در صورتی که راکت دچار مشکل شود، کرو دراگون از راکت فالکون 9 جدا می‌شود و سپس با استفاده از 8 موتور «سوپر دراکو» از این موشک فاصله می‌گیرد. این اقدام فضاپیما را از ناحیه خطر دور می‌کند و دیگر خطری دو فضانورد داخل آن را تهدید نمی‌کند.

اسپیس ایکس

پس از ایجاد فاصله ایمن میان فضاپیما و راکت، 4 چتر نجات بزرگ باز می‌شود و فضانوردان در اقیانوس اطلس فرود می‌آیند. پس از آن تیم‌های نجات، بدنبال فضانوردان می‌روند. در ژانویه سال جاری میلادی اسپیس ایکس چنین فرایندی را آزمایش کرد، البته در این تست فضانوردی حضور نداشت.

طی این آزمایش، راکت پس از جدا شدن کپسول به خاطر تغییرات ناگهانی در شکل آیرودینامیک و تحمل فشار بالا طی انفجاری بزرگ متلاشی شد، اما کپسول تنها 9 دقیقه پس از پرتاب و با استفاده از چترهای نجات با موفقیت در اقیانوس قرار گرفت. پیش از انجام این تست، اسپیس ایکس آزمایش موتورهای فرود اضطراری کپسول خود را با موفقیت پشت سر گذاشته بود.

اسپیس ایکس تا به امروز چندین بار از راکت فالکون 9 استفاده کرده، اما ماموریت دیشب این شرکت را وارد مرحله تازه‌ای می‌کند. این شرکت قصد دارد علاوه بر فضانوردان ناسا، فضانوردان خصوصی را نیز در آینده روانه فضا کند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان