فرادید؛ انتخاب شیرخشک مناسب، اهمیت زیادی در سلامت و وزن گیری نوزاد دارد. در این مطلب چند نوع از بهترین مارکهای شیر خشک را به شما برای خریدن معرفی میکنیم.
شیر خشک از شیر گاو تهیه میشود و یا به صورت پودری میباشد یا به صورت مایع است.. شیر خشک مایع هم گران قیمتتر است دارد و هم اینکه در هر زمانی که تهیه میشود باید مصرف شود شیر خشک مواد غذایی را برای رشد کودک فراهم میکند وتقریبا به شیر مادر نزدیک است هر چند که هیچ وقت جایگزین شیر مادر نمیشود.
وزن گیری نوزاد: نوزاد از همان ابتدا در حال رشد ونمو است واین برای مادرش بسیار لذت بخش است. وزن گیری نوزاد یعنی اینکه کودک در هر هفته یا در هر ماه چقدر رشد کرده است اگر که وزن او افزایش یافته است چقدر بوده است اگر که کاهش داشته است این کاهش وزن چقدر بوده است ودر اینده چگونه باید که جبران شود.
انواع شیر خشک
شیر خشکها به سه شکل کلی تقسیم بندی میشن، آماده مصرف، مایع غلیظ و پودر شده:
مدل آماده مصرف قطعا آسانترین راه مصرف رو داره، نیازی به مخلوط کردن با آب نیست و آماده دادن به نوزاده. توی بیمارستانها و مراکز بهداشتی و مواقعی که به آب مطمئن، دسترسی نداریم، بهترین انتخابه! تنها باید دقت کرد که حتما در عرض 48 ساعت باید بسته باز شده، مصرف بشه!
مایع غلیظ نیاز به مخلوط کردن قسمتهای مساوی آب داره. در مقایسه با مدل آماده مصرف، مایع غلیظ هزینه کمتری داره و فضای کمتری رو هم اشغال میکنه. در مقایسه با پودر، آماده کردنش راحت تره، اما هزینه بیشتر داره!
پودر هم که بیشتر ما با اون آشنا هستیم، ارزان ترینه و باید با آب مخلوط شده و در حدود یک ماه پس از باز شدن درب اون هم میشه ازش استفاده کرد!
بهترین نوع شیرخشک آن است که با توجه به وضعیت نوزاد شیرخشک مناسب با آن با نظر متخصص کودکان مصرف شود: مثلا بعضی نوزادان به لاکتوز شیر حساسیت دارند برای آنها شیر فاقد لاکتوز که از پروتئین سویا تهیه شده است استفاده میشود و اگر باز هم این شیر را تحمل نکند از شیرخشکی که پروتئین آن هیدرولیز و به اسیدهای آمینه و لیپید تبدیل شده مانند (شیر خشک نوترامیژن) استفاده میشود. شیرخشکها اکثراً از شیرگاو یا سویا تهیه میشود یک سری شیرخشکها را از ابتدای تولد میتوان مصرف کرد مانند (Formula infant)، ولی یک سری شیرها مانند (follow up formola) هستند که از 6 ماهگی استفاده میشوند. در شیرخواران بالای یک سال که تغذیه مصنوعی دارند میتوان از شیر گاو به جای فورمولا استفاده کرد، ولی باید مواظب مقدار آهن و ویتامینهای شیر خوار باشیم، زیرا شیر گاو، آهن و ویتامین کمتر از شیرخشک دارد. قند شیر مادر از لاکتوز است، ولی قندشیر خشک از لاکتوز و گلوکز است و همین گلوکز موجود در شیرخشک باعث چاقی در کودکان میشود.
معرفی 3 نوع از بهترین مارکهای شیرخشک
ما 3 مارک معتبر را که طبق پرسش از دو تن از متخصصان اطفال و نظرات کاربران جزو بهترین مارکهای شیرخشک در ایران هستند به شما معرفی میکنیم:
1- شیر خشک نان 1 (از شرکت Nestle):
بسیاری از مادران در ایران از این نوع شیرخشک (NAN) استفاده میکنند که با اکثر نوزادان هم سازگاری دارد و با آن به خوبی کنار میآیند، ضمن اینکه در حال حاضر، این شرکت یکی از بهترین تولیدکنندههای شیرخشک در دنیاست. در این شیر ترکیب روغنهایی که جانشین چربی شیر گاو شده است سبب کاهش ناراحتیهای گوارشی نوزاد میشود ترکیبات آن شبیه شیر مادر است و در نوزادان کامل مصرف میشود در نوزادان نارس با وزن کمتر از 1500 گرم مصرف نشود.
2- شیر خشک Multi:
شیر خشک محصول یک شرکت معتبر فرانسوی میباشد که البته قیمت آن اخیرا افزایش داشته است، ولی برای اکثر نوزادان مناسب است و نوزادان به خوبی با آن کنای میآیند ضمن اینکه فاقد ساکاروز و گلوتن است. این شیرخشک سوکروز و گلوتن ندارد و در نوزادانی که در اثر سوکروز، لاکتور و گلوتن دچار اسهال میشوند توصیه میشود. این شیرخشک دارای چربی از بهترین نوع اسید چرب ضروری میباشد.
3-شیر خشک NURSOY:
در نوزادانی که به ترکیبات ذرت حساسیت دارند مصرف میشود، زیرا این شیرخشک فاقد ترکیبات ذرت است.
راهنماییهایی جهت تغذیه با شیر خشک
- همراه شیرخشک باید صبح و شب مقداری آب جوشیده خنک در اختیار شیر خوار گذاشت.
-از قرار دادن شیشه شیر در معرض آفتاب بپرهیزید.
-سعی کنید زمانی که کودک تان آرام است به او شیر دهید و محلی آرام و ساکت را برای شیر دادن در نظر بگیرید.
-شیشهی شیر را توسط شیشه پاک کن قبل از این که از آن استفاده نمایید، تمیز کنید.
-شیر تهیه شده در بطری را از دسترس حشرات دور نگه دارید تا از بروز اسهال جلوگیری شود.
-کلیه شیر خشکهای موجود در ایران در بستههای 400 و 450 گرمی بسته بندی شده است و توصیه میشود که بعد از باز کردن درب قوطی طی 3 الی 4 هفته مصرف شود و در صورت عدم مصرف باید دور ریخته شود، پیمانههای شیرخشکها باهم متفاوت هستند، اما هر پیمانه با 30 میلی متر آب یکبار جوشیده سرد شده مخلوط شود و بعد از آماده کردن شیر بلافاصه باید آن را مصرف کرد و نهایت به مدت 1 تا 2 ساعت قابل نگهداری است.
-از مواد استریل کننده و ضد عفونی برای تمیز کردن شیشه شیر میتوانید استفاده کنید.
-بایستی حداقل 6 عدد سر شیشه از جنس سیلیکون و لاتکــس که استاندارد و شکل طبیعی دارد، انتخاب شود. توصیه میشود که سر شیشه تهیه شده، شبیه نوک سیـنهی مادر باشد تا در جریان شیر به کودک کمک کند.
-شیر محیط مناسبی جهت رشد باکتری و غذای اصلی کودک نیز محسوب میشود، بنابراین با حفظ آرامش و در محیط استریل اقدام به تهیه شیر نمایید.
-سعی کنید زمانی که کودک تان آرام است به او شیر دهید و محلی آرام و ساکت را برای شیر دادن در نظر بگیرید.
-از خنک بودن شیر قبل از شیر دادن اطمینان حاصل کنید.
-شیشه را طوری نگه دارید که هوا وارد دهان کودک تان نشود.
منبع: بهترین کودک