شناسه : ۲۰۵۸۵۱۷ - دوشنبه ۹ تیر ۱۳۹۹ ساعت ۲۰:۴۶
حد مجاز آرسنیک در برنج و کادمیوم در گندم تصویب شد
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، علیرضا رفیعی پور گفت: در راستای تأکید معاون اول رئیس جمهور درباره احصاء و اعلام مشکلات استانداردهای ملی، جلسه مشترک بررسی مشکلات استانداردهای ملی در حوزه وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان ملی استاندارد با حضور رئیس سازمان ملی استاندارد، رئیس سازمان دامپزشکی، رئیس سازمان غذا و دارو برگزار و اختلاف نظرهای دستگاهی در حوزه مسئولیت این سه ارگان مطرح شد.
وی افزود: در این جلسه تجدید نظر استاندارد حد مجاز مایکوتوکسین ها در خوراک انسان و دام مجدد مطرح شد و در نهایت با توجه به اینکه کمیته ملی این استاندارد پیش از این برگزار شده و توافقات لازم صورت گرفته بود، مورد توافق جمع قرار گرفت.
رفیعی پور ادامه داد: در زمینه بیشینه رواداری آرسنیک در برنج مورد اشاره در استاندارد ملی شماره 12968 مقرر شد حد مجاز آرسنیک در برنج 150 ppb در نظر گرفته شده و آرسنیک معدنی به دلیل عدم وجود تجهیزات آزمون فعلاً در استاندارد لحاظ نشود.
مدیرکل مدیرکل «دفتر محیط زیست و سلامت غذا» وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: در خصوص میزان کادمیوم در گندم هم توافقات لازم در خصوص تغییر عدد 30 ppb به 60 ppb حاصل شد.
وی خاطرنشان کرد: در این جلسه، تجدیدنظر استاندارد الک گندم نیز مورد بحث قرار گرفت و در نهایت با نظر وزارت جهاد کشاورزی موافقت و اندازه الک گندم برای گندم معمولی 20 در 1.7 میلی متر و برای گندم دوروم 20 در 1.9 میلی متر در نظر گرفته شد.