روغن ارده کنجد فرادید
تعرفه تبلیغات در خواندنی ها
روغن ارده کنجد فرادید
تعرفه تبلیغات در خواندنی ها

رازها، خواص و فواید کفیر برای ایمنی بدن چیست؟

کفیر، یک قارچ حاوی انواع باکتری مفید است که رازهای زیادی در خود برای تقویت سیستم ایمنی بدن دارد و ‏اگرچه هزاران سال قدمت دارد، امروزه به یک محصول محبوب در کشورهای پیشرفته تبدیل شده است. کفیر ‏ناری هم به تازگی در بازار ایران به طور گسترده عرضه شده که در این مقاله با نگاهی بر آن، به فواید کلی ‏کفیر می‌پردازیم.‏

کفیر، و به خصوص نوع نوشیدنی آن، محصول جدیدی در ایران نیست و اگر از فروش دارویی و گیاهی برای مصرف خانگی بگذریم، از ‏سال‌ها قبل، برندهای مختلفی به تولید آن روی آورده‌اند. کاله هم اگرچه در گذشته محصول کفیر را با نام کفیر کاله تولید می‌کرد، اما ‏اخیرا دست به خلق برند جدیدی به نام «کفیر ناری» زده تا محصولات کفیری خود همچون نوشیدنی و ماست را با هدف تقویت ‏سیستم ایمنی بدن به طور گسترده‌تری عرضه کند؛ به خصوص اینکه اکثر مردم آن را با دوغ اشتباه می‌گیرند، یا نمی‌دانند گاز و کف ‏زیاد آن طبیعی و ناشی از فرآیند تخمیر است و در نهایت اینکه با خواص سلامتی‌بخش معجزه‌آسای آن آشنا نیستند.‏

اما کفیر چیست؟
تاریخچه این محصول به زمانی برمی‌گردد که مردم ساکن کوه‌های قفقاز در روسیه، شیر را در پوست بز با دانه‌های کفیر تخمیر ‏می‌کردند. کفیر برگرفته از کلمه کِف ‏‎(Keyif)‎، در زبان ترکی است که به معنی حس خوب و لذت است.‏
ساکنان بومی قفقاز راز سلامتی و طول عمر خود را به این نوشیدنی تخمیری نسبت می‌دهند. این نوشیدنی بسته به محل جغرافیایی ‏تولیدش با نام‌های بولگاروس ‏‎(Bulgaros)‎، کیافور ‏‎(Kiafur)‎، کیپی‎(Kippi)‎‏ و کناپون ‏‎(Knapon)‎‏ ‏‎ ‎نیز شناخته می‌شود.‏
اما وجه تمایز نوشیدنی کفیر با سایر محصولات تخمیری هم‌رده‌ی خود این است که در این نوشیدنی انواع فراوانی از خانواده‌های ‏باکتریایی پروبیوتیک بصورت فعال و زنده وجود دارند که با ادامه فعالیت خود در طول روده و سیستم گوارش، اثرات به‌سزایی بر سلامت ‏انسان دارند.‏

کفیر چه اثراتی بر سلامتی دارد؟
تحقیقات علمی بسیاری در سال‌های گذشته در مورد فواید کفیر انجام شده که فواید آن در زمینه‌ی بهبود سیستم ایمنی بدن را تایید ‏می‌کند، اما مهم‌ترین مزایای سلامت‌بخشی کفیر کدام است؟

کفیر و تقویت سیستم ایمنی بدن
کفیر حاوی اجزای مختلف و مواد مغذی مثل بیوتین و اسید فولیک است که باعث تقویت سیستم ایمنی شده و در نتیجه محافظت از ‏سلول‌ها می‌شود. در کفیر تعداد زیادی مخمر و باکتری مفید وجود دارد، یکی از آنها «لاکتوباسیلوس» کفیری نام دارد و به محافظت از ‏بدن در مقابل باکتری‌های مضری مثل «سالمونلا» و «اشرشیاکلی» کمک می‌کند. کفیر یک ماده دیگر هم در خود دارد که کفیران نام ‏دارد و در مقابل قارچ «کاندیدا» از بدن محافظت می‌کند. کفیران قابلیت کاهش کلسترول و فشار خون را هم دارد.‏

کفیر و کاهش التهاب و عفونت
تحقیقات بسیاری نشان داده که کفیر با داشتن انواع مفید باکتری و تولید آنتی‌باکتریال‌های طبیعی، باعث بالا رفتن قوای ایمنی بدن در ‏عفونت‌های تنفسی می‌شود. برای همین توصیه می‌شود در زمان نیاز به آنتی‌بیوتیک‌ها، حتما دو لیوان کفیر را روزانه مصرف کنید.‏

کفیر، یک پروبیوتیک طبیعی
کفیر حاوی میزان زیادی از باکتری‌های مفید پروبیوتیک است که در کفیر ناری بیش از 10 میلیارد کلونی از این باکتری‌ها وجود دارد. ‏پروبیوتیک‌ها یا «باکتری‌های خوب» موجودات زنده‌ای هستند که می‌توانند به حفظ سلامت روده، درمان برخی بیماری‌های گوارشی و ‏تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند.‏

خاصیت ضد میکروبی کفیر
کفیر دارای سطح بالایی از تیامین (ویتامین ‏B1‎‏)، ‏B12‎، کلسیم، فولات و ویتامین‌های گروه ‏K‏ است. علاوه بر این‌ها، کفیر منبع ‏خوبی از بیوتین است که به بدن در جذب سایر ویتامین‌های گروه ‏B‏ کمک می‌کند.‏

خواص آرام‌بخش و ضداسترس کفیر
کفیر علاوه بر مزایای مستقیم، به روش مهم دیگری هم به تقویت ایمنی کمک می‌کند و آن کاهش استرس است. به خصوص کفیر ‏ناری با داشتن ماده‌ی کمیاب تریپتوفان، اثر قرص‌های آرام‌بخش و کاهش‌دهنده‌ی استرس را به صورت طبیعی و بدون ضرر جانبی ‏برای بدن دارد. در گذشته نیز که راه درمانی برای بیماری‌هایی همچون سل، سرطان و اختلالات گوارشی وجود نداشت، به بیماران ‏کفیر تجویز می‌شد.‏

فواید استفاده از کفیر به موارد فوق ختم نمی‌شود و‎ ‎کنترل قند خون، کلسترول کمتر و در نتیجه مقابله با بیماری‌های قلبی عروقی، ‏مقدار لاکتوز خیلی کم و مناسب برای افراد حساس به قند و بهبود سلامت معده نیز از فواید دیگر استفاده از کفیر برشمرده می‌شوند.‏

 

نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر