از زمان بچگی تا بحال بسیار شنیده اید که “میوه” و “سبزیجات” زیاد بخورید و از غـذاهـای چـرب و قـنـدی خودداری کنید. اکنون 50 درصد از مرگ و میرها بدلیل امراض قلبی-عروقی نـاشـی از عـادتـهـای نـادرسـت غذایی می باشد.
در زیر 10 ماده غذایی مفید را شرح می دهیم:
10 ماده غذایی مناسب
1- سیب زمینی شیرین. سرشار از کاراتنوئید، ویتامین C ، پتاسیم و فیبرهای غذایی.
2- نان سبوس دار. این نوع نان نسبت به نوع سفیدش دارای ویـتـامینها و مواد معدنی بیشتری است.
3- گل کلم. منبع غنی کاراتنوئید، ویتامین C و اسید فولیک.
4- هندوانه. مملو از ویتامین C و کاراتنوئید.
5- لوبیا. سرشار از پروتئین، آهن، اسید فولیک و فیبرهای غذایی، چربی بسیار کم.
6- گرمک و طالبی. یک چهارم از هریک می تواند ویتامین A و C مورد نیاز بدن در روز را تامین کند.
7- اسفناج و کلم پیچ. دارای کلسیم، ویتامین C، کاراتنوئید و فیبرهای غذایی فراوان.
8- پرتقال. حاوی ویتامین C، اسید فولیک، پتاسیم و فیبرهای غذایی.
9-آرد جـوی دوسر. دارای فـیـبرهای غـذایـی قابـل حل بسیار مفید برای کاهش و تعدیل کلسترول
10- شیر 1 درصد چربی. منبعی بسیار غنی از پروتئین با چربی و کلسترول کم.
مواد غذایی مضر
1- روغنهای جامد. افزایش کلسترول، ایجاد بیماریهای قلبی-عروقی
2- قند، شیره و نوشابه. افزایش قند و کلسترول خون
3- مواد نشاسته دار مانند ماکارونی.
4- گوشت قرمز با چربی زیاد.
5- مواد لبنی پرچرب.