این غذای خوشمزه و ساده از ترکیبات گوجه فرنگی، کشک، بادام هندی، پیاز و انواع ادویه جات درست می شود. خورش بامیه را هم می توانید با نان میل کنید و هم با برنج. دستور پخت خورش بامیه تند را اینجا یاد بگیرید.
تعداد سرو: 3 نفر
زمان پخت: 15 دقیقه
مواد لازم:
- بامیه: 250 گرم
- گوجه فرنگی: 3 عدد متوسط
- بادام هندی: 5 الی 10 عدد
- فلفل تند سبز: 1 عدد
- زنجبیل: ½ قاشق چایخوری
- سیر: 2 حبه
- کشک: 4 قاشق غذاخوری
- پیاز: 1 عدد بزرگ
- پودر گشنیز و زیره: 2 قاشق چای خوری
- زردچوبه: ¼ قاشق چایخوری
- پودر فلفل قرمز: ½ قاشق چای خوری
- دانه رازیانه: ¼ قاشق چای خوری
- برگ گشنیز خرد شده: 1 و ½ قاشق غذاخوری
- روغن: 2 قاشق غذاخوری + 1و ½ قاشق غذاخوری
- نمک: به مقدار لازم
بادام هندی ها را آسیاب کنید. سپس فلفل سبز، زنجبیل و سیر را آسیاب کنید و کنار بگذارید. در آخر گوجه فرنگی ها را در همان ظرف آسیاب پوره کنید و جداگانه کنار بگذارید.
سر و ته بامیه ها را بزنید و در اندازه های 3 سانتیمتری نصف کنید. 1 و ½ قاشق غذاخوری روغن را داخل تاوه بریزید و داغ کنید. سپس بامیه ها را در روغن بریزید و مقداری نمک روی آن بریزید.
بامیه ها را سرخ کنید تا کمی تیره و اندازه آن ها کوچک شود. گاز را خاموش کنید و بامیه ها را در ظرف دیگری بریزید.
2 قاشق غذاخوری روغن را در همان تاوه بریزید. دانه های رازیانه را به آن اضافه کنید. وقتی صدای ترق تروق دانه ها شروع شد پیاز خرد شده را اضافه کنید و تا زمانی که به رنگ قهوه ای روشن شدند ترکیب فلفل سبز، زنجبیل و سیر را اضافه کنید و به مدت 1 دقیقه تفت دهید.
سپس پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید و بگذارید تا زمانی که روغن از گوجه ها جدا شد بجوشد.
پودر زردچوبه، فلفل قرمز، نمک و ادویه را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
کشک و پودر گشنیز و زیره و بادام هندی آسیاب شده را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
در آخر بامیه ها را اضافه کنید و هم بزنید.
سپس بگذارید به مدت 2 الی 3 دقیقه روی شعله ملایم گاز بپزد.
گاز را خاموش کنید و خورش را در ظرف دیگری بریزید. روی آن را با برگ گشنیز تزئین کنید و تا زمانی که غذا گرم است سرو کنید.